AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Subaru predstavio Forester 2013 u prodajno-servisnom centru u Zemunu

Subaru predstavio Forester 2013 u prodajno-servisnom centru u Zemunu

Uvoznik i distributer automobila Subaru za Srbiju i Crnu Goru, kompanija „Nicos C.Kattamis S&M“ u sredu, 6. februara, zvanično je predstavila i pustila u prodaju potpuno novi model „forester“ za 2013. godinu. Svečana promocija novog „šumara“ obavljena je u novootvorenom prodajno-servisnom centru Subarua u Zemunu, Cara Dušana 266...

Subaru predstavio Forester 2013 u prodajno-servisnom centru u Zemunu

Četvrta generacija subaruovog legendarnog modela još više potvrđuje osobine istinskog SUV-a. Novi „forester“ unapređuje osnovne osobine prethodne generacije kao što je upravljivost, bezbednost i sklad sa prirodnim okruženjem ostajući veran jedinstvenom sistemu simetričnog pogona na sve točkove (SAWD) kao jednoj od svojih osnovnih vrednosti. Jednostavnost u rukovanju brojnim korisnim dodacima karakterističan užitak tokom vožnje dodatno su unapređeni.

Novi prodajno-servisni centar Subarua ima ukupnu površinu od 450m2 od čega moderno uređeni prodajni salon zauzima oko 200m2, dok servis sa dve dizalice i kompletnim alatom za održavanje vozila Subaru u garantnom roku i van njega kao i službene prostorije imaju još 250m2. U novom Subaru-centru, osim prodaje i servisiranja automobila čuvenog japanskog proizvođača moći će da se naruče i originalni rezervni delovi za kompletan prodajni program.

Od svog pojavljivanja 1997. godine “forester” je postao poznat širom sveta po svojim voznim karakteristikama, komforu, ali i velikoj sposobnosti za terensku vožnju uz vrhunske manevarske sposobnosti. Svečanom predajom ključeva prvom kupcu novog „forestera“ zvanično je počela i prodaja ovog modela na našem tržištu. U ponudi će biti tri verzije motora i nekoliko nivoa opreme. U osnovni model ugrađen je benzinski motor od 2,0 litre. Ima snagu od 150KS i obrtni moment od 198 n/m, a dolazi sa šestobrzinskim manuelnim menjačem. Drugi dvolitarski „benzinac“ sa oznakom XT je prava „aždaja“ sa turbo-punjačem – ima 240KS, a obrtni moment mu je zavidnih 350 n/m i ima CVT automatski menjač. Treća verzija motora je čuveni dizelaš u bokser konfiguraciji zapremine takođe 2 litra uz 150 KS i 350 n/m obrtnog momenta.

Subaru predstavio Forester 2013 u prodajno-servisnom centru u Zemunu

Subaruova kompanijska odrednica “poverenje u pokret” osnova je razvojne filosofije brenda. Subaru je posvećen vrhunskim konstrukcionim rešenjima koja donose “užitak i opuštenost” kako bi kreirao proizvod u skladu sa korisnikovim vrednostima i načinom života. Novi “šumar” je otelotvorenje pravca razvoja ovog čuvenog japanskkog automobilskog brenda.

Koncept

Subaru ovako definiše stvarne vrednosti SUV-a: koristan i svestran uz jednostavno korišćenje; zabavan i konforan za duža putovanja čak i u otežanim uslovima; vožnja bez napora. Da bi ovo obezbedili, vozne karakteristike i kvalitet vožnje novog “forestera” su veoma poboljšane ugradnjom najsavremenijih subaruovih tehnoloških rešenja i ojačanom čvrstoćom školjke.

Subaru predstavio Forester 2013 u prodajno-servisnom centru u Zemunu

Izvrsna štedljivost i bezbednosne karakteristike donose “spokoj” prilikom vožnje. Konfor i funkcionalnost unutrašnjosti su obogaćeni kako bi se ostvarilo zadovoljstvo koje mora da pruži vrhunski SUV. Sačuvane su osnovne karakteristike koje su inače na vrlo visokom nivou, a novi sistem kontrole pogona na sve točkove (SAWD) ne pruža samo užitak već i pouzdanost u vožnji bez obzira na uslove na putu.

- Spokoj (Peace of Mind) – “Poboljšanje osnovnih karakteristika vozila”
- Osnovni atributi kao što je vožnja, upravljivost i zaustavljanje su unapređeni.
- Stabilnost, ponašanje na putu i nizak nivo buke poboljšani su zahvaljujući ojačanju karoserije.
- Vrhunska štedljivost dostigla je japanske standarde potrošnje za 2015. godinu (sa ”lineartronic” menjačem).
- Unapređene su karakteristike aktivne i pasivne bezbednosti.
- Zadovoljstvo korišćenja – “Redizajnirani paketi opreme radi komfora SUV-a”
- Široko vidno polje sa svakog sedišta i odličan vidokrug vozača omogućuje vožnju bez opterećenja.
- Prostrana kabina obezbeđuje konfor za sve putnike.
- Povećan je ugao otvaranja vrata radi lakšeg ulaska i izlaska iz vozila.
- Vrata prtljažnika obezbeđuju lakši utovar i istovar, a jednostavnim pritiskom na dugme ona se automatski otvaraju i zatvaraju.
- Zadovoljstvo u vožnji – “Unapređene vozne karakteristike pod bilo kojim uslovima na putu”
- Upravljivost i štedljivost poboljšani ugradnjom nove generacije bokser-motora i “lineartronic” menjača
- Horizontalno postavljen subaruov turbo-agregat sa direktnim ubrizgavanjem u bokser-konfiguraciji kombinovan sa “lineartronic” menjačem donosi visok obrtni moment, snagu i glatko ubrzavanje uz visok stepen zaštite okruženja.
- Ojačana karoserija i školjka obezbeđuju stabilnost i odlično ponašanje na drumu bez obzira na uslove.
- Novi sistem kontrole pogona na sve točkove “x-mode” omogućuje vožnju pod najtežim okolnostima.

Novi prodajno-servisni centar u Zemenu treći je dilerski objekat Subarua na teritoriji Beograda, uz kompaniju “Ćurčić” na Dušanovcu i “Ehom Auto” na Zvezdari. U Subaruu pozivaju sve zainteresovane da ih obiđu i detaljnije se upoznaju sa novim “foresterom” i ostalim automobilima iz subaruovog programa, a svi koji žele da rezervišu termin za probnu vožnju mogu da se jave na telefon 011/2192 728 ili 011/2199 968 svakog radnog dana od 9 do 17 časova.

Subaru Serbia

Ovo nije običan Yugo (VIDEO)

Ovo nije običan Yugo (VIDEO)

Ponos Jugoslavije, Zastava Yugo, osamdesedih godina prošlog veka se izvozio u Sjedinjene Američke Države. Ovaj primerak nema puno toga zajedničkog sa originalom, jer je vlasnik u njega ugradio američko srce...

Sajam automobila u Beogradu 2018 počinje uskoro

Sajam automobila u Beogradu 2018 počinje uskoro

Odbrojavanje je počelo. Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 06 i 12. Sajam motocikala MOTOPASSION, jedinstvena sajamska manifestacija, najznačajniji godišnji regionalni događaj u sektoru auto i moto industrije, startuju 22. i trajaće sve do 28. marta 2018. godine. 

Novi Volkswagen Touareg na prvom videu

Novi Volkswagen Touareg na prvom videu

Nedavno smo objavili prve zvanične skice nove generacije modela Volkswagen Touareg. Do oficijelne premijere u Kini ostalo je tri nedelje, a Volkswagen nas je počastio zvaničnim video snimkom, na kojem otkriva detalje ovog SUV modela...

Citroen C4 Cactus stigao u Srbiju

Citroen C4 Cactus stigao u Srbiju

Posle lansiranja modela C3 2016 godine, i predstavljanja C3 Aircross, svog prvog SUV-a tokom 2017 godine, Citroën prelazi u novu etapu razvoja svojih proizvoda i nastavlja da iznenađuje predstavljanjem novog Citroën-a C4 Cactus na našem tržištu...

Auger zamenski delovi za komercijalna vozila dostupni i u Srbiji

Auger zamenski delovi za komercijalna vozila dostupni i u Srbiji

Dosledna u ostvarivanju dugoročne strategije - da postane veliki specijalizovani multibrend prodavac vozila, delova i opreme i servis komercijalnih vozila, beogradska kompanija SDT GROUP je od nedavno uspostavila saradnju i sa renomiranim nemačkim isporučiocem visokokvalitetnih rezervnih delova Auger autotechnik.

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje