AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Lexus IS: Dizel NE, hibrid DA

Novi Lexus IS: Dizel NE, hibrid DA

Dva šestocilindarska konvencionalna pogona i jedan četvorocilindarski hibridni pogon čine paletu pogona nove, treće po redu generacije sedana Lexus IS. Vrhunac ponude predstavlja IS 350, koji razvija maksimalnu snagu od 225 kW...

Novi Lexus IS: Dizel NE, hibrid DA

Zadnji deo automobila je zadržao provokativne linije prethodnika, a svetlosne grupe imaju još oštrije linije i daju agresivniji izgled novom IS-u. Profil je inspirisan izgledom konceptnog kupea, koji se može pohvaliti vrhunskom aerodinamikom. Linija krova je manje efektna, što smo mogli i očekivati od sedan konstrukcije.

Enterijer je zadržao aktuelne dizajnerske linije Lexusa. Karoserija je šira za 10 mm, a međuosovinsko rastojanje je prošireno za 70 mm, na ekstremnih 2.800 mm. Zahvaljujući većim dimenzijama, putnici imaju znatno više prostora. Samo prostor za noge je povećan za 85 milimetara.

Novi Lexus IS: Dizel NE, hibrid DA

Oslanjanje kombinuje prednju trapezoidnu konstrukciju, a pozadi je potpuno nova Mult-link konstrukcija. Konstrukcija oslanjanja je bazirana na aktuelnoj generaciji većeg sedana GS.

Pogledaj vest Lexus IS: Treća generacija na prvim fotografijama.

Lexus je potvrdio tri motora. Osnovnu motorizaciju će predstavljati šestocilindarski IS 250, poznat iz prethodne generacije. 2,5-litarski motor razvija maksimalnu snagu od 152 kW i 250 Nm, a snaga se na zadnje točkove šalje preko šestostepenog automatskog menjača.

Novi Lexus IS: Dizel NE, hibrid DA

Druga verzija je IS 300h. Prvi hibridni IS je dobio benzinski 2,5-litarski motor, koji radi po takozvanom Atkinsonovom ciklusu, a opremljen je sistemom ubrizgavanja D-4S (direktno i indirektno ubrizgavanje goriva). Detaljnija specifikacija nije objavljena, ali je poznato da maksimalna snaga sistema iznosi 162 kW, a prosečna potrošnja iznosi 4 l/ 100 km. Menjač je bestepeni E-CVT, a snaga se prenosi na zadnje točkove. Ugradnja baterija je smanjila zapreminu prtljažnog prostora sa 480 na 450 litara.

Vrhunac ponude predstavlja IS 350, koji razvija maksimalnu snagu od 225 kW. Lexus je ovaj motor, uparen sa osmostepenim automatskim menjačem, potvrdio samo za američko tržište.

Novi Lexus IS do prvih kupaca će stići polovinom tekuće godine.

Automagazin.rs

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Nakon vrlo uspešnog starta – 10. marta u Subotici, jedinstven karavan nove generacije Fordovog modela Fiesta, koji će narednih nekoliko sedmica proći kroz najveće gradove Srbije, ove subote, 17. marta  gostuje u Novom Sadu.

Citroen sajamska ponuda

Citroen sajamska ponuda

Na ovogodišnjoj manifestaciji BG Car Show kompanija Avtonova KAB, ekskluzivni uvoznik Citroen vozila u nasoj zemlji, priprema pregršt noviteta i sjajne uslove prodaje...

Sajamske cene u svim Peugeot salonima

Sajamske cene u svim Peugeot salonima

Kao što su ljubitelji Peugeot vozila navikli i ove godine na štandu u hali 1 biće izloženi najatraktivniji modeli iz game, a što je još važnije spremni su i specijalni sajamski uslovi kupovine...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje