AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Chevrolet-ova četvrta godina zaredom rasta tržišnog udela u Evropi

Chevrolet-ova četvrta godina zaredom rasta tržišnog udela u Evropi

Chevrolet je 2012. godine u Zapadnoj i Srednjoj Evropi prodao 194 650 automobila, čime je postignut najbolji udeo ove kompanije na tržištu svih vremena od 1,28%...

Chevrolet je zabeležio rast udela na sedam od svojih deset najboljih tržišta u Zapadnoj i Srednjoj Evropi u poređenju s 2011. godinom. U pet je država 2012. postignut rekordni tržišni udeo: Austriji (1,25% tržišta), Estoniji (1,80%), Francuskoj (1,06%), Nemačkoj (0,87%) i Poljskoj (3,18%).

"Uprkos izazovnoj situaciji na evropskom tržištu 2012. uspeli smo da povećamo naš tržišni udeo i četvrtu godinu zaredom te smo zadržali viši udeo maloprodaje u poređenju s ostatkom branše“, rekla je Susan Docherty, predsednica i izvršna direktorka Chevrolet Europe. „Ovogodišnjim dolaskom novog Chevrolet-ovog malog SUV-a Traxa, obnovljenih Sparka i Captive i nove Corvette Stingray u prodajne salone, 2013. godina će pružiti priliku za dalji rast“, dodala je Docherty.

Chevrolet-ov najbolje prodavani automobil u Zapadnoj i Srednjoj Evropi bio je mali Chevrolet Aveo koji je prodat u 54 850 jedinica. Miniautomobil Chevrolet Spark prodat je u 47 640 jedinici i drži 4% tržišnog udela, dok je Chevrolet Cruze, sada dostupan u popularnoj petorovratnoj i karavanskoj verziji, prodat u 40 550 jedinica, pri čemu četvorovratna verzija ima 7% udela. Cruze je Chevrolet-ov globalno najbolje prodavani model – od predstavljanja 2009. godine prodat je u više od 1,9 miliona primeraka.

Velika je potražnja i za SUV-om Chevrolet Captiva i porodičnim monovolumenom Chevrolet Orlandom (oba su sedmosedi): Captiva je prošle godine prodata u 23 620 jedinica, a Orlando u 23 270 jedinica. Orlando je sada dostupan i s 1,4-litarskim turbo motorom. Legendarni sportski automobil Camaro, koji je vodeći u segmentu u SAD-u, u prvoj punoj godini ponude u Evropi prodat je u 2160 jedinica.

Chevrolet-ova četvrta godina zaredom rasta tržišnog udela u Evropi

Ukupno je u Evropi 2012. Chevrolet prodao rekordnih 541 760 vozila, osvojivši rekordni tržišni udeo od 2,89%.

"Ponosni smo što je Chevrolet i u 2012. bio najprodavanija uvozna automobilska marka u Rusiji, i to šestu godinu zaredom, a na tom je tržištu prodato 205 040 automobila što predstavlja povećanje od 31 560 vozila i ukupan tržišni udeo od 6,84%“, rekao je James Bovenzi, predsednik i izvršni direktor GM-a Rusije i Zajednice Nezavisnih Država.

U Izraelu, koji je deo operacija Chevrolet Europe, u 2012. godini prodato je 8310 automobila i kamiona.


Chevrolet


Novi Kia Stinger dobitnik novih prestižnih priznanja

Novi Kia Stinger dobitnik novih prestižnih priznanja

Kia Stinger dobitnik je brojnih prestižnih priznanja evropskih i američkih medija. Sve veći broj priznanja je ovu sportsku limuzinu svrstao među Kijine modele s najviše osvojenih nagrada – i to u tek nekoliko meseci od početka prodaje.

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Kako eksterijer tako je i kabina novog K900 nastala kao plod saradnje Kijinih dizajnerskih centara u kalifornijskom Irvineu i korejskom Namyangu, koji je inače glavno središte Kijinog dizajna, kao i istraživanja i razvoja...

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford saopštava da su sva nova vozila ove marke namenjena kupcima u Srbiji i Evropi tehnički apsolutno bezbedna, bez ikakvih potreba za vanrednim pregledima ili eventualnim intervencijama.

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Nakon vrlo uspešnog starta – 10. marta u Subotici, jedinstven karavan nove generacije Fordovog modela Fiesta, koji će narednih nekoliko sedmica proći kroz najveće gradove Srbije, ove subote, 17. marta  gostuje u Novom Sadu.

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje