AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Potvrđen 51. Međunarodni salon automobila u Beogradu!

Potvrđen 51. Međunarodni salon automobila u Beogradu!

Оd 22. do 31. marta, na Beogradskom sajmu biće održan 51. Međunarodni salon automobila i 7. Sajam motocikala, bicikala i prateće opreme "MOTOPASSION". Tim povodom je juče na Beogradskom sajmu održana konferencija za medije...

Potvrđen 51. Međunarodni salon automobila u Beogradu!

Na konferenciji su govorili: Miloš Petrović, predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova, Miroslav Matović, predsednik Upravnog odbora Udruženja proizvođača drumskih vozila Srbije, Zoran Lupšić, projekt menadžer Međunarodnog salona automobila, Siniša Pratljačić, direktor filijale Beograd DDOR Novi Sad i Snežana Rožnov, direktor marketinga DDOR Novi Sad.

Potvrđen 51. Međunarodni salon automobila u Beogradu!

"Sajam automobila organizujemo punim kapacitetima, po uobičajenoj koncepciji, uz učešće svih najvećih proizvođača i uvoznika motornih vozila, kao i predstavnika pratećih industrija. Sve probleme, koji su postojali u ovoj oblasti uspeli smo da prevaziđemo zajedno sa našim partnerima - Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova, Udruženjem proizvođača drumskih vozila Srbije i novim generalnim sponzorom – Kompanijom DDOR iz Novog Sada. Očekujemo i uobičajeni broj posetilaca, oko 130 hiljada, koji će moći da vide najnovije modele automobila prikazane u Parizu, kao i novitete koji će stići direktno sa Sajma automobila u Ženevi, koji se održava samo nekoliko dana ranije." - izjavio je Zoran Lupšić, projekt menadžer ove manifestacije.

Potvrđen 51. Međunarodni salon automobila u Beogradu!

O teškom stanju u automobilskoj industriji i traženju pomoći i podrške od države, govorio je Miroslav Matović, predsednik UO Udruženja proizvođača drumskih vozila Srbije:

"Broj novih i polovnih vozila prvi put registrovanih u Srbiji u 2011. godini bio je 32,7 odsto manji u odnosu na 2010. godinu. Situacija je bila još lošija kod teretnih vozila, kojih je bilo manje čak 40,7 odsto. Svesni smo da će sledeća godina takođe biti teška, tako da smo od svih državnih organa i institucija zatražili pomoć, moglo bi se reći moralnu. Veoma nam je značajna promocija i podsećanje na značaj automobilske i ostalih pratećih industrija za privredu zemlje, a tu pomoć smo tražili od predsednika, premijera, nekoliko ministarstava i privrednih komora. U ovim teškim uslovima poslovanja i od novinara očekujemo pomoć u medijskoj kampanji."

Potvrđen 51. Međunarodni salon automobila u Beogradu!

O naporima da se Sajam automobila održi govorio je Miloš Petrović, predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova:

"Direktno ili preko distributera u Srbiji okupljamo više od 30 svetskih brendova, ali prošle godine nije bilo ekonomski opravdano preduzimati bilo kakve aktivnosti, pa ni organizovati Sajam automobila. Sa „Beogradskim sajmom“ imamo odlične partnerske odnose i nije nam bilo u interesu da ostanemo bez licence za održavanje ove manifestacije. O značaju ovog tržišta govori i podatak da Beograđani samo par dana posle ženevske publike vide sve nove modele. Netačno je da smo imali problem sa Sajmom oko cene prostora, jer samo petina ukupne sume potrebne za sajamski nastup predstavlja sajamske izlagačke troškove. Napominjući da su kupci automobila na Sajmu navikli na senzacionalne popuste i odlične uslove, a da takva prodaja više nije moguća, Miloš Petrović je rekao da predstavnici automobilskog sektora traže i nude rešenja i u ovakvim uslovima. Uz zaključak da je neuporedivo veći broj uvezenih polovnih od novih automobila i da prosečan Srbin nema novca za novi auto, Asocijacija je rešenje pronašla u dorađenom „sistemu staro za novo. Za celokupnu našu privredu je, svakako, veoma važno da se na ulicama nađe što veći broj automobila. Od prodaje automobila ima korist i država i osiguravajuće i lizing kuće i banke. Ekonomska situacija je teška, ali važno je da se nešto pokrene i moramo da verujemo da će biti bolje."

Potvrđen 51. Međunarodni salon automobila u Beogradu!

Novi generalni sponzor Sajma automobila je DDOR Novi Sad. Trogodišnje strateško partnerstvo sa „Beogradskim sajmom“ najavila je Snežana Rožnov, direktorka marketinga, a prave informacije i odlične uslove osiguranja obećao je Siniša Pratljačić, direktor beogradske filijale DDOR-a.

Foto: Milomir Bošković - Automagazin portal

Citroen sajamska ponuda

Citroen sajamska ponuda

Na ovogodišnjoj manifestaciji BG Car Show kompanija Avtonova KAB, ekskluzivni uvoznik Citroen vozila u nasoj zemlji, priprema pregršt noviteta i sjajne uslove prodaje...

Sajamske cene u svim Peugeot salonima

Sajamske cene u svim Peugeot salonima

Kao što su ljubitelji Peugeot vozila navikli i ove godine na štandu u hali 1 biće izloženi najatraktivniji modeli iz game, a što je još važnije spremni su i specijalni sajamski uslovi kupovine...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje