AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Rezultati AMSS akcije „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“

Rezultati AMSS akcije „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“

U tradicionalnoj akciji ,,Ispravno vozilo - bezbedno vozilo,, koju je Auto-moto savez Srbije organizovao sa Upravom saobraćajne policije MUP Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda, od 26. novembra do 01. decembra ove godine besplatno je pregledano preko 11000 vozila širom Srbije...

Prema preliminarnim rezultatima akcije, ove godine imamo značajno poboljšanje jer je procenat ispravnih vozila 64% u odnosu na 36% automobila kod kojih je zabeležena neka neispravnost. Nakon analize strukture neispravnosti, pokazalo se da u masi neispravnih vozila čak 37% ima neispravan kočni sistem, 13% vozila ima neispravan sistem za upravljanje, a 30% neispravne sisteme za osvetljavanje.

U poređenju sa prethodnim akcijama, primećuje se stagnacija.
 
Kao što je već uobičajeno, za besplatnu proveru tehničke ispravnosti najviše su bili zainteresovani vozači starijih automobila koji već pretpostavljaju da postoji neka neispravnost na njihovom vozilu.

AMSS


Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Kako eksterijer tako je i kabina novog K900 nastala kao plod saradnje Kijinih dizajnerskih centara u kalifornijskom Irvineu i korejskom Namyangu, koji je inače glavno središte Kijinog dizajna, kao i istraživanja i razvoja...

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford saopštava da su sva nova vozila ove marke namenjena kupcima u Srbiji i Evropi tehnički apsolutno bezbedna, bez ikakvih potreba za vanrednim pregledima ili eventualnim intervencijama.

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Nakon vrlo uspešnog starta – 10. marta u Subotici, jedinstven karavan nove generacije Fordovog modela Fiesta, koji će narednih nekoliko sedmica proći kroz najveće gradove Srbije, ove subote, 17. marta  gostuje u Novom Sadu.

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje