AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

U automobilima ćemo stajati? Rinspeed tvrdi da hoćemo

U automobilima ćemo stajati? Rinspeed tvrdi da hoćemo

Rinspeed je javnosti prikazao model, kojim će se pohvaliti na martovskom sajmu automobila u Ženevi. Neće to biti rasipnički projetak neobičnog superautomobila, kao što smo navikli, već potpuno razumna ideja miniautomobila, sa ambicijom promene prevoza u gradovima...

Posle višegodišnjeg razvoja ekskluzivnih i sportskih automobila, firma Franka Rinderknechta je svoje potencijale usmerila na promociju praktičnih automobilskih rešenja. Za sajam automobila u Ženevi 2013, pripremila je projekat microMAX, koji bi trebao napraviti revoluciju u oblasti prevoza putnika u gradskim područjima. Ideja ovog vozila je kombinacija individualnog sa javnim prevozom.

Vlasnik ovog vozila se u realnom vremenu, posredstvom interneta, socijalnih mreža i smartphone-a, može dogovoriti o prevozu sa svojim poznanicima ili prijateljima, koji idu u istom smeru. Zato je novi koncept promovisan pod sloganom microMAX - my, your, our car (moj, tvoj, naš automobil). Mnogima još uvek nije jasno, da li će ovo biti taxi, minibus ili privatni automobil. U automobil može da stane pet putnika i prtljag.

U automobilima ćemo stajati? Rinspeed tvrdi da hoćemo

U kabini se može naći i kafe aparat ili frižider, u zavisnosti od potrebe korisnika. Putnici u ovom automobilu više stoje, nego što sede. Tačnije, oni se prevoze u polustojećem položaju, što je rešenje slično onom koje je predstavila Honda u konceptu Fuya-Jo 1999. godine. To znači da je automobil namenjen prvenstveno za gradske uslove. Za pogon će biti zadužen još uvek nepoznat motor. Više informacija ćemo imati tokom salona automobila u Ženevi 2013.

Automagazin.rs

Nova Ford Fiesta za samo 246 evra!

Nova Ford Fiesta za samo 246 evra!

Nije provoaprilska šala, već novi paket finansiranja bez učešća, koji Grand Motors, počev od danas, nudi pravnim licima za kupovinu svih modela i verzija Fordovih automobila...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje