AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Potpuno novi Ford B-MAX osvojio nagradu ‘AUTOBEST 2013’

Potpuno novi Ford B-MAX osvojio nagradu ‘AUTOBEST 2013’

Potpuno novi Ford B-MAX je osvojio nagradu "AUTOBEST 2013", koju dodeljuju automobilski novinari iz 15 zemalja centralne i istočne Evrope. Sasvim novi B-MAX je od strane žirija okarakterisan kao "kul", a pohvaljen je za svoj "neverovatan" 1,0-litarski EcoBoost motor...

... zatim za svoj " impresivan" kvalitet i svoj genijalni sistem vrata sa lakim pristupom unutrašnjosti (Easy Access Door System). B-MAX je prvo Fordovo vozilo koje je osvojilo nagradu AUTOBEST.

"B-MAX je sjajan, inteligentan novi automobil", rekao je Ilija Seliktar, predsednik AUTOBEST-a. "To je prvi automobil bez klasičnog B-stuba, ali sa dva B-stuba u vratima. Ova nagrada pokazuje evropskim kupcima da vozilo iz najbolje kupovine takođe može da bude kul."

Članovi žirija iz Bugarske, Češke, sa Kipra, iz Hrvatske, bivše jugoslovenske republike Makedonije, Grčke, Mađarske, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije, Srbije,Turske i Ukrajine ocijenjivali su 13 različitih atributa svakog konkurentskog vozila, uključujući nabavnu cenu, potrošnju goriva i dizajn. Sakupivši 830 poena, putpuno novi B-MAX je završio ispred Škode Rapid (736 bodova) i Pežoa 301 ( 662 poena); sedam od 15 članova žirija imenovalo je Fordovo kompaktno multi aktivno vozilo kao svog ukupnog pobednika.

"Potpuno novi B-MAX je zaista promenio ono što kupci mogu očekivati od kompaktnog automobila", rekla je Barb Samardzich, potpredsednik za razvoj proizvoda u Ford Evropa. "Ova prestižna nagrada je potvrda kako za inovativan rad naših timova za razvoj proizvoda, tako i za izvanredan kvalitet koji postiže naša nova proizvodna lokacija u Rumuniji."

Iznenađujuće moćna, verzija od 120 KS benzinskog 1,0-litarskog EcoBoost motora - "Međunarodnog motora godine" - postiže vodeće u klasi emisiju CO2 od 114 g/km i prosečnu potrošnju od 4,9 l/100 km**. B-MAX se takođe nudi sa najboljim u klasi 1,5-litarskim i 1,6-litarskim Duratorq TDCi dizel motorima; verzija 1,6-litarskog motora od 95 KS ima emisiju CO2 od 104 g/km i prosečnu potrošnju od 4,0 l/100 km.

Fordov sistem vrata za lak pristup unutrašnjosti na modelu B-MAX obezbeđuje nenadmašno lak pristup za putnike i prtljag kroz prednja vrata sa šarkama i klizna zadnja vrata, koja su integrisana u centralne stubove karoserije. Bolje povezano nego ijedno vozilo u svojoj klasi, B-MAX poseduje Fordov glasom aktiviran, u automobil ugrađen sistem povezivanja SYNC, sa funkcijom za pozivanje hitne pomoći, napravljen da pomogne putnicima da pozovu pomoć u slučaju nesreće.

U septembru je potpuno novi B-MAX dobio nagradu Autonis „Najlepši miniven 2012“ ("Most Beautiful minivan 2012") od strane čitalaca nemačkog magazina Auto Motor und Sport. Takođe je zaradio maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP kreš testovima nezavisnog organa Euro NCAP.

B-MAX se u Srbiji nudi po početnoj, promotivnoj ceni od 12.600 evra (u dinarskoj protivvrednosti, sa svim dažbinama i PDV-om), a može da se kupi u mreži prodajno-servisnih centara generalnog uvoznika vozila Ford, beogradskog Grand Motorsa i njegovih ovlašćenih partnera.

Grand Motors

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford saopštava da su sva nova vozila ove marke namenjena kupcima u Srbiji i Evropi tehnički apsolutno bezbedna, bez ikakvih potreba za vanrednim pregledima ili eventualnim intervencijama.

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Karavan Ford Fieste 17. marta u Novom Sadu

Nakon vrlo uspešnog starta – 10. marta u Subotici, jedinstven karavan nove generacije Fordovog modela Fiesta, koji će narednih nekoliko sedmica proći kroz najveće gradove Srbije, ove subote, 17. marta  gostuje u Novom Sadu.

Citroen sajamska ponuda

Citroen sajamska ponuda

Na ovogodišnjoj manifestaciji BG Car Show kompanija Avtonova KAB, ekskluzivni uvoznik Citroen vozila u nasoj zemlji, priprema pregršt noviteta i sjajne uslove prodaje...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje