AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Scania uskoro na novoj adresi

Scania uskoro na novoj adresi

Na gradilištu buduće Scanijine „centrale“ za Srbiju, na dvadesetak od kilometara od Beograda, uz autoput prema Šidu, ovih dana je veoma živo: uređuju se prilazni put i veliki parking, grade pomoćni objekti i vrše pripreme za postavljanje zidova na već formiran betonski skelet glavne zgrade...

Scania uskoro na novoj adresi

„Ukoliko vremenske prilike budu povoljne, računamo da će izvođač građevinskih radova, niška kompanija MD Gradnja Inženjering Transport, svoj deo posla obaviti po predviđenoj dinamciji, odnosno do kraja ove godine“, kaže diplomirani građevinski inženjer Vladimir Perić, iz beogradske kompanije Asmec Consultants, koja obavlja stručni nadzor.

„Naš novi kompleks u Krnješevcima, u koji Scania ulaže više miliona evra, u punoj funkciji bi trebalo da bude početkom proleća, jer je za ugradnju opreme i instalacija, kao i za završne radove potrebno još nekoliko meseci“, kaže direktor Scanie za Srbiju, Tomislav Popsavin.

Prodajno-servisni centar se nalazi u industrijskoj zoni, na nekoliko stotina metara od raskrsnice na autoputu E-75 sa koje se račvaju saobraćajnice za Šimanovce i Krnješevce. U ovoj zoni su već izgrađene „centrale“ za prodaju i servisiranje kamiona nekoliko renomiranih evropskih i svetskih proizvođača, robno-transportni i logistički centri i proizvodni objekti.

Scania uskoro na novoj adresi

Scanijin centar se prostire na više od 28.000 kvadratnih metara, od čega će pod objektima biti oko 2.000 „kvadrata“. Pod krovom glavnog objekta će biti servis sa četiri ulaza (jedan sa kanalom), nekoliko dizalica i kranom, magacin rezervnih delova i kancelarijski prostor za sve službe – prodaju vozila i delova, finansijske usluge i prateće administrativne poslove.

Kompleks u Krnješevcima se gradi po svim standardima koje Scania primenjuje u svetu i biće jedan od najmodernijih u ovom delu Evrope, sa kapacitetima dovoljnim da ispune i buduće potrebe i zahteve kupaca i zaposlenih.

Scania Srbija

Škoda sajamska ponuda

Škoda sajamska ponuda

Kompanija „Auto Čačak“, generalni uvoznik Škoda vozila, pokrenula je sajamsku prodajnu akciju povodom predstojećeg BG CAR SHOW-a koji se održava od 22-28.marta...

Novi Kia Stinger dobitnik novih prestižnih priznanja

Novi Kia Stinger dobitnik novih prestižnih priznanja

Kia Stinger dobitnik je brojnih prestižnih priznanja evropskih i američkih medija. Sve veći broj priznanja je ovu sportsku limuzinu svrstao među Kijine modele s najviše osvojenih nagrada – i to u tek nekoliko meseci od početka prodaje.

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Kako eksterijer tako je i kabina novog K900 nastala kao plod saradnje Kijinih dizajnerskih centara u kalifornijskom Irvineu i korejskom Namyangu, koji je inače glavno središte Kijinog dizajna, kao i istraživanja i razvoja...

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford saopštava da su sva nova vozila ove marke namenjena kupcima u Srbiji i Evropi tehnički apsolutno bezbedna, bez ikakvih potreba za vanrednim pregledima ili eventualnim intervencijama.

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje