AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Fiat 500L na Belom dvoru - S ponosom proizveden u Srbiji

Fiat 500L na Belom dvoru - S ponosom proizveden u Srbiji

Svečanom promocijom na Belom dvoru, na kojoj su se u ulozi domaćina pojavili Njihova Kraljevska Visočanstva, Prestolonaslednik Aleksandar II i Princeza Katarina, brojnom auditorijumu predstavljen je Fiat 500L...

Fiat 500L na Belom dvoru - S ponosom proizveden u Srbiji

Goste iz diplomatskog kora, vladinih institucija, sveta biznisa i medija ispred kompanije Fiat Automobili Srbija pozdravio je generalni direktor Antonio Cesare Ferrara:

„Ovom prilikom obeležavamo važnu prekretnicu u razvoju našeg projekta koji će imati uticaja na različite segmente ekonomije u ovoj zemlji, a takođe će ostaviti značajan trag u razvoju automobilske industrije“ – rekao je Ferara i naglasio da je to bio veoma zahtevan i kompleksan zadatak: „Večeras slavimo odrastanje. Proslavljamo dolazak najnovijeg modela 500 generacije, naš Fiat 500L. Ovaj automobil je proizvod našeg dosadašnjeg rada u Srbiji i otvara vrata za nove poduhvate koji nam predstoje u budućnosti“.

Pogledajte cenovnik modela Fiat 500L.

 

Fiat 500L je, da podsetimo, MPV model B segmenta tržišta. Njegova karoserija dugačka je 4147 mm, široka 1784 mm a visoka 1665 mm. Međuosovinski razmak je 2612 mm. Pametne proporcije omogućavaju da ovaj automobil bez problema ugosti pet dvometraša u kabini i da se u njegov prtljažnik od 400 l smesti sav njihov prateći prtljag. Sa sklopljenom zadnjom klupom, prtljažni prostor narasta na čak 1310 litara.

Fiat 500L na Belom dvoru - S ponosom proizveden u Srbiji

Ponudu motora čine dva benzinca (1,4 16V Fire i 0,9 TwinAir) i turbo dizel (1.3 MultiJet II). Motor od 1,4 litra ima maksimalnu snagu od 95 KS, dok proslavljeni dvocilindrični turbo TwinAir nudi 105 KS. Obe verzije već ispunjavaju Euro 6 standarde, a isporučuju se sa šestostepenim menjačima kao standardnim delom opreme. Dizel verzija, koja je takođe značajno ispred važećih Euro 5 standarda, ima snagu od 85 KS, a kao i TwinAir isporučuje se sa Start&Stop sistemom radi što manje potrošnje i zagađenja životne sredine.

Fiat 500L na Belom dvoru - S ponosom proizveden u Srbiji

Cena osnovne verzije, 500L 1.4 Pop, s veoma bogatom opremom iznosi 13.490 EUR na srpskom tržištu. Paket Pop je veoma bogat i sadrži ESP, ASR, MSR, ABS+EBD, HILL HOLDER, vazdušne jastuke za vozača i suvozača, bočne vazdušne jastuke, vazdušne zavese, centralnu bravu s daljinskom komandom, servo-upravljač podesiv po visini i dubini, električne komande prozora u prednjim vratima, podešavanje vozačevog sedišta po visini, Cargo Box, točkove od 16 inča i ostalu atraktivnu opremu.

Ponuda obuhvata 11 boja karoserije, tri boje krova (bela, crna i boja karoserije) i tri boje naplataka (bela, crna i aluminijum), što zajedno daje jedinstven rezultat u klasi – čak 333 kombinacije za personalizaciju vozila.

Automagazin.rs

Ovo nije običan Yugo (VIDEO)

Ovo nije običan Yugo (VIDEO)

Ponos Jugoslavije, Zastava Yugo, osamdesedih godina prošlog veka se izvozio u Sjedinjene Američke Države. Ovaj primerak nema puno toga zajedničkog sa originalom, jer je vlasnik u njega ugradio američko srce...

Sajam automobila u Beogradu 2018 počinje uskoro

Sajam automobila u Beogradu 2018 počinje uskoro

Odbrojavanje je počelo. Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 06 i 12. Sajam motocikala MOTOPASSION, jedinstvena sajamska manifestacija, najznačajniji godišnji regionalni događaj u sektoru auto i moto industrije, startuju 22. i trajaće sve do 28. marta 2018. godine. 

Novi Volkswagen Touareg na prvom videu

Novi Volkswagen Touareg na prvom videu

Nedavno smo objavili prve zvanične skice nove generacije modela Volkswagen Touareg. Do oficijelne premijere u Kini ostalo je tri nedelje, a Volkswagen nas je počastio zvaničnim video snimkom, na kojem otkriva detalje ovog SUV modela...

Citroen C4 Cactus stigao u Srbiju

Citroen C4 Cactus stigao u Srbiju

Posle lansiranja modela C3 2016 godine, i predstavljanja C3 Aircross, svog prvog SUV-a tokom 2017 godine, Citroën prelazi u novu etapu razvoja svojih proizvoda i nastavlja da iznenađuje predstavljanjem novog Citroën-a C4 Cactus na našem tržištu...

Auger zamenski delovi za komercijalna vozila dostupni i u Srbiji

Auger zamenski delovi za komercijalna vozila dostupni i u Srbiji

Dosledna u ostvarivanju dugoročne strategije - da postane veliki specijalizovani multibrend prodavac vozila, delova i opreme i servis komercijalnih vozila, beogradska kompanija SDT GROUP je od nedavno uspostavila saradnju i sa renomiranim nemačkim isporučiocem visokokvalitetnih rezervnih delova Auger autotechnik.

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje