Početna
Vesti
Test
Saveti
Predstavljamo
Kamioni
Forum
Sport
Formula 1
WRC
Domaći reli
Kružne trke
Brdske trke
Galerije
Posteri
Formula 1
WRC
Evropski reli
Domaći reli
Kružne i brdske
Sajam
Auto show
Auto oglasi
Novi automobili
Intervju
Marketing
Linkovi
RSS vesti
Kontakt
 
 
 
ma nemoj
 
 
Automobili
 
www.automagazin.rs
 
Auto magazin

Vip mobile pametna kupovina - 26 Toyota Prius hibrida10.01.2012

Vip mobile pametna kupovina - 26 Toyota Prius hibrida

Mobilni operater predstavio je novu strategiju zaštite životne sredine, koja za cilj ima smanjenje uticaja poslovanja na okolinu, promociju višekratne upotrebe i recikliranja, kao i podršku javnim projektima iz ove oblasti. Vipova društveno odgovorna nabavka Toyote Prius pokazuje da su kompanije u Srbiji počele da koriste podsticaj Fonda za zaštitu životne sredine u iznosu od 100.000 dinara koji se dodeljuje za kupovinu ekološki usaglašenih vozila...


Vip mobile pametna kupovina - 26 Toyota Prius hibrida

U toku promocije novog voznog parka od 26 vozila Toyota Prius, predsednik Upravnog odbora Vip mobile, Tanasis Kacirumpas, na današnjoj konferenciji je za novinare predstavio kompanijski program zaštite životne sredine pod nazivom „Eko motivacija”. To je dugoročni program mera i inicijativa u cilju smanjenja korišćenja energije, vode i drugih sredstava, povećanja energetske efikasnosti, višekratne upotrebe i reciklaže materijala i opreme, kao i odgovarajućeg rukovođenja otpadom i bezbednosnim pitanjima IKT opreme.


 

reklama

 

„Ovo je samo početak našeg programa „Eko motivacije”. Znamo da se okolina ne može sačuvati primenom nekoliko kampanja, zato planiramo da našu strategiju periodično obogaćujemo novim inicijativama i merama. Takođe, nameravamo da isto odgovorno ponašanje tražimo od naših partnera, dobavljača i podizvođača. Verujemo da će nas u ovim aktivnostima podržati naši korisnici, kojih je više od 1.58 miliona, tako da ćemo svi zajedno doprineti da Srbija u budućnosti bude „zelenija.” - rekao je Kacirumpas.


Vip mobile pametna kupovina - 26 Toyota Prius hibrida

Generalni direktor kompanije Toyota Srbija, Slobodan Radoičić, potvrdio je da nijedna druga kompanija u regionu jugoistočne Evrope nema u voznom parku gotovo 30 hibridnih vozila i napomenuo da Prius, pored toga što je neškodljiv za životnu sredinu, predstavlja i kvalitetno i pouzdano vozilo. "Pre svega, zahvaljujem se našem današnjem domaćinu, na pametnom i racionalnom izboru prilikom kupovine automobila. Naravno, kupovina automobila ima svoj ekonomski momenat, ali u ovom slučaju bih pre svega stavio notu na ono što je VIP prepoznao kao jedna od prvih kompanija na tržištu Srbije, a to je doprinos opštoj društvenoj zajednici, po pitanju zaštite i očuvanja životne sredine. Flota od skoro 30 hibridnih automobila je prva takva flota na prostorima jugoistične Evrope. Siguran sam da će, kao što je Toyota pionir u promovisanju hibridne tehnologije, ovaj potez kompanije VIP pokazati ostalim velikim kompanijama da poslovanje treba posmatrati sa šireg aspekta. Nakon ovako ohrabrujućih vesti iz Ministarstva životne sredine i nakon ovakvih pionirskih poteza velikih kompanija, sigurni smo da će svest građana u Srbiji doći na određeni nivo, i da ćemo svi mi razmišljati šta vozimo, koliko trošimo i kakav vazduh ostavljamo iza sebe. Ispred Toyote, ja svakako mogu da obećam da će Toyota nastaviti svoj rad na unapređenju i poboljšanju hibridne tehnologije, kao i da ćemo hibridna vozila što više tržištu Srbije i učiniti da što više ljudi može da ih kupi."


Vip mobile pametna kupovina - 26 Toyota Prius hibrida

Državni sekretar u Ministarstvu za životnu sredinu, rudarstvo i prostorno planiranje, Bojan Đurić, izjavio je: „Ova društveno odgovorna nabavka vozila pokazuje da su kompanije počele da uzimaju u obzir subvenciju Fonda za zaštitu životne sredine od 100.000 dinara za hibridna vozila čija je primena proširena na ostale automobile koji emituju manje od 100 grama ugljen dioksida po pređenom kilometru bez obzira na vrstu pogona. Pošto svi proizvođači automobila imaju bar jedan model koji zadovoljava ovaj kriterijum, smatramo da ovom subvencijom značajno doprinosimo prodaji vozila u Srbiji.”


Vip mobile pametna kupovina - 26 Toyota Prius hibrida

Kao kompanija koja se bavi pružanjem usluga mobilne telefonije, Vip mobile ne spada u kategoriju velikih zagađivača, ali nastoji da, koliko god je to moguće, smanji uticaj svog poslovanja na okruženje. Papir i toneri za štampače se ponovo koriste i recikliraju. Svi proizvodi se pakuju u ambalažu pogodnu za recikliranje, a korisnici ih dobijaju u kesama od degralena – ekološki usaglašenog materijala koji se u prirodi razgrađuje za 24 meseca ili 100 puta brže od običnih PVC vrećica. Samo prošle godine prikupljene su i poslate u reciklažu 3,2 tone papira, kao i 10,04 tona ambalaže i 40,45 tona električnog i elektronskog otpada. Otpisana IT oprema ustupa se školama ili univerzitetima. Operator će nastaviti da podiže ekološke bazne stanice koje koriste solarnu i energiju vetra, a u postojeću mrežu baznih stanica će biti ugrađivani uređaji koji mogu da uštede do 20% energije i time značajno doprinose smanjenju emisije karbon dioksida.

Foto: Milomir Bošković - Automagazin portal

Komentari

Facebookdel.icio.usStumbleUponDiggGoogle+Twitter
Trenutno nema komentara.

Dodajte komentar

* Potrebne informacije
(neće biti objavljeno)
 
Smile Sad Huh Laugh Mad Tongue Crying Grin Wink Scared Cool Sleep Blush Unsure Shocked
Koliko je 1 + 2 + 3?
 
Unesite odgovor:
 
 
 

Nismo - Specijalni sat za specijalne vozače 18.09.2013

Nismo - Specijalni sat za specijalne vozače

Ukoliko ste videli, da Samsung planira da lansira na tržište smartwatch, koji omogućava konekciju sata u pametnog telefona, obaveštavamo vas da sličan sat ima i Nissan, za vozače sportskih Nismo modela...

Detaljnije...
 

Peugeot 308 GTi snimljen bez maske! 17.09.2013

Peugeot 308 GTi snimljen bez maske!

Nova generacija modela Peugeot 308 tek počinje da se prodaje širom Evrope, a francuski proizvođač već testira nove verzije. "Špijuni" su snimili sportsku verziju ovog atraktivnog hatch-back modela, koja će nositi oznaku GTi...

Detaljnije...
 

Demolirali BMW M6 ispred frankfurtskog sajma + VIDEO 17.09.2013

Demolirali BMW M6 ispred frankfurtskog sajma + VIDEO

Pourmohseni Hadi i njegov prijatelj Thomas Brunner, pripremili su neočekivani incident u programu sajma automobila u Frankfurtu 2013. Direktno ispred glavne kapije frankfurtskog sajma, parkirali su BMW M6 iz 2008. godine i demolirali ga sekirom i maljem. Pitate se zašto?

Detaljnije...
 

Hit Auto - Redovan servis već za 3.960 dinara 17.09.2013

Hit Auto - Redovan servis već za 3.960 dinara

U specijalnoj promotivnoj akciji, do 4.oktobra, Hit Auto, u svojim servisima u Beogradu - na Starom sajmištu 29 i na Vidikovcu, ulica Prvoboraca 41 - vlasnicima vozila Renault, Dačija i Nissan, koje pokreću neke verzije Renaultovih motora omogućava da redovan, takozvani „mali“ servis obave po izuzetno povoljnim cenama.

Detaljnije...
 

Lumma Design predstavio novo odelo za BMW M6 17.09.2013

Lumma Design predstavio novo odelo za BMW M6

Tjunerska kompanija Lumma Design predstavila je bodykit za BMW M6 i M6 Convertible. Ono što je zanimljivo i za vlasnike modela BMW 640i, 650i i 640d, jeste da je modifikacija kompatibilna i za ove verzije...

Detaljnije...
 

ABS - Tribina za osobe starije od 65 godina 16.09.2013

ABS - Tribina za osobe starije od 65 godina

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije ove godine učestvuje u programu manifestacije „Dani seniora na Zvezdari, povodom Međunarodnog dana starih, 1. oktobra. Tim povodom, predstavnici Agencije upoznaće starije sugrađane sa načinima na koje osobe starije od 65 godina mogu učestvovati u saobraćaju...

Detaljnije...
 

Volkswagen Polo i up! po najpovoljnijim uslovima finansiranja 16.09.2013

Volkswagen Polo i up! po najpovoljnijim uslovima finansiranja

Volkswagen je, u saradnji sa Porsche Leasing-om, omogućio odlične uslove finansiranja svim pravnim licima, za dva Volkswagen modela – up! i Polo. Model VW move up! dostupan je od 79 evra mesečno, a Polo Comfortline 1.4 benzin dostupan je po ceni od 99 EUR mesečno!

Detaljnije...
 

Bračni par iz Texasa kupio 65 vozila Viper za sedam godina + FOTO 16.09.2013

Bračni par iz Texasa kupio 65 vozila Viper za sedam godina + FOTO

Kupiti dve identične jakne ili dva para identičnih cipela, koje vam se sviđaju - to je sasvim normalno. Ali, kupiti devet automobila istog tipa svake godine, to i nije sasvim najnormalnije. Bračni par Rauh ne misli tako...

Detaljnije...
 

Volvo na Sajmu automobila u Frankfurtu 2013 15.09.2013

Volvo na Sajmu automobila u Frankfurtu 2013

Snažna transformacija Volvo Car Group kompanije posebno je vidljiva na ovogodišnjem Sajmu automobila u Frankfurtu (za posetioce otvoren od 12. do 22. septembra). Novi Volvo Concept Coupé demonstrira mogućnosti nove SPA arhitekture, dok su novi super efikasni četvorocilindarski Drive-E motori sada dostupni u šest osveženih Volvo modela.

Detaljnije...
 
 
W Motors Fenyr Supersport
 
VW Polo - Danas nam je divan dan!
 
 
Olympus PEN
 
 
Super Test
 
 
F1 bolid Ferrari 2014
Koju oznaku biste dali novom Ferrari bolidu za sezonu 2014?
F14 T
F14 Maranello
F14 Scuderia
F166 Turbo
F616