AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Kompanije traže održiva rešenja, zaposlenima kupuju električni MINI

Kompanije traže održiva rešenja, zaposlenima kupuju električni MINI

Svakom četvrtom zaposlenom u kompaniji Deloitte u Belgiji kupljen je auto „MINI Electric“ kako bi se odgovorilo na sve veće zahteve za nabavkom električnih vozila. Upravo to predstavništvo trenutno ima najveću flotu MINI Electric modela u Evropi.

Sve više mladih ljudi odlučuje se za električni službeni automobil, a u kompaniji Deloitte takvo vozilo ima četvrtina zaposlenih (26 odsto). Kako bi izašala u susret tolikoj potražnji, kompanija Deloitte naručila je 140 električnih Minija...


Prema podacima iz BMW-a, ovo je do sada najveća narudžbina potpuno električnih MINI-ja u Evropi. Uz dodatnu infrastrukturu za punjenje baterija, Deloitte želi da u značajnoj meri doprinese klimatskoj neutralnosti.


Deloitte je svom postojećem voznom parku u avgustu prošle godine dodao 100 MINI Electric modela. Sada kompanija najavljuje da će postojećoj floti dodati još 140 novih MINI Electric jedinica, pa bi u tom slučaju flota kompanije brojala do 240 MINI električnih vozila.

Kompanije traže održiva rešenja, zaposlenima kupuju električni MINI

Potpuno električni MINI sa privlačnim zelenim retrovizorima u „Deloitte nijansi“ posebno su popularni kod novih zaposlenih, a kompanija je od juna ove godine naručila 540 novih MINI-ja.


Sve veća popularnost električnih automobila u Deloitte-u ide ruku pod ruku sa sve većom potražnjom za hibridnim vozilima u kompaniji. Od juna 2021. godine, električni i hibridni automobili ukupno čine 88 odsto svih službenih automobila koje je Deloitte naručio.


Ovo je jasan pokazatelj da zaposleni preferiraju održive alternative u odnosu na konvencionalne automobile sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Kompanije traže održiva rešenja, zaposlenima kupuju električni MINI

Osim kupovine električnih automobila, Deloitte ulaže velika sredstva u infrastrukturu potrebnu za električna vozila. Na primer, belgijska kancelarija trenutno ima 540 stanica za punjenje baterija električnih vozila i plug-in hibrida.


„Sve naše investicije usmerene u održivu mobilnost, deo su cilja koji je Deloitte postavio da do 2030. godine postane CO2 neutralan. Pošto našu flotu čini 70 odsto modela koji ostavljaju ugljenični otisak, svaki naš korak, i mali i veliki, približava nas cilju – bez ugljeničnog otiska. Zato smo 2017. pokrenuli novi program mobilnosti. Takođe, mi već dugi niz godina uspešno sarađujemo sa MINI-jem i oduševljen sam što u Deloitte-u radimo sa njima na povećanju entuzijazma koji vlada za električnim automobilima. Podatak da svaki četvrti novi zaposleni sada bira električni automobil daje mi puno vere da smo na dobrom putu da Deloitte učinimo pionirom u svetu održive mobilnosti,“ objašnjava izvršni direktor za Deloitte Belgija, Piet Vandendrieše.


PR

Povratak legendarnih boja za sve Porsche modele

Povratak legendarnih boja za sve Porsche modele

Svojom novom,  Paint to Sample i Paint to Sample Plus opcijom, Porsche Exclusive manufaktura proširuje svoju specijalnu ponudu boja karoserije za sve modele. Fokus je na dostupnosti klasičnih Porsche boja, koje su postale prepoznatljive tokom godina...

Velika zimska servisna akcija kompanije AC Brajić

Velika zimska servisna akcija kompanije AC Brajić

Pred nama je još jedna zima koja sa sobom donosi izazove kao što su niske temperature, sneg i mraz. Preventivno delovanje spasiće vas brige, neprijatnih situacija, komplikacija i što je najvažnije značajno će povećati, kako vašu, tako i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju..

123456. . .1522
Mercedes-Benz C-Class All-Terrain (2022)
Slika nedelje