AutoMAGAZIN - Vesti

Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Volkswagen nam pokazuje kako vidi budućnost punjenja elektromobila (VIDEO)

Volkswagen nam pokazuje kako vidi budućnost punjenja elektromobila (VIDEO)

Vlasnik elektromobila u budućnosti nećete morati da traži slobodne stanice za punjenje. Jednostavno će se parkirati, a infrastruktura za punjenje će doći do njega...

Najveći problem današnjim vlasnicima elektromobila je infrastruktura za punjenje baterija i vreme potrebno za punjenje. Ono traje dugo, stanica za punjenje je malo i velika je verovatnoća da će biti zauzete kada dođete da punite svoj automobil. Sa poslednjim navedenim problemom se bori Norveška, gde se na ulicama nalazi veliki broj elektromobila. Iako postoje aplikacje, koje se koriste za brže pronalaženje punjača, postoji realan problem u ovoj oblasti.

Volkswagen dolazi sa nešto drugačijom idejom. Budućnost je u autonomnim robotima, a sistem bi trebalo da funkcioniše jednostavno. Potrebno je da parkirate automobil na bilo kojem slobodnom mestu i poručite punjenje baterije preko aplikacije. Autonomni robot će doneti mobilnu bateriju, otvoriti poklopac za punjenje i povezati sa baterijom automobila. Posle završenog punjenja, robot će odneti bateriju nazad i spojiti je na elektromrežu. Kako sistem funkcioniše, možete pogledati na video snimku.

Mark Möller, šef razvoja komponenti u koncernu Volkswagen, ocenio je da ovakvo rešenje može postati stvarnost "prilično brzo."

VIDEO:


Automagazin.rs

Toyotina ponuda za Taxi prevoznike

Toyotina ponuda za Taxi prevoznike

U svetlu usvojene Uredbe Vlade Srbije u vezi sa subvencionisanom obnovom voznog parka, Taxi prevoznici iz Srbije pokazali su posebno interesovanje za vozila iz Toyotine game...

Toyota GR Yaris
Slika nedelje