AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Godinu dana nakon predstavljanja, novi Nissan LEAF je najprodavanije električno vozilo u Evropi

Godinu dana nakon predstavljanja, novi Nissan LEAF je najprodavanije električno vozilo u Evropi

Godinu dana nakon početka prodaje u Evropi, novi Nissan LEAF je najtraženiji kod kupaca koji prelaze na električna vozila, a već je 26.000 primerka dostavljeno kupcima i vozi evropskim putevima...

Nagrađivani LEAF na vrhu je prodaje električnih vozila u Evropi za svaki od prvih osam meseci 2018., a svakih 10 minuta se proda jedan primerak preko kontinenta.


Novi LEAF beleži snažan rast prodaje širom Evrope, uključujući tržišta Austrije, Francuske, Nemačke, Holandije, Portugala i Španije. U Norveškoj je Nissan LEAF postao najprodavaniji putnički automobil 2018., pretekavši sve električne i motorne pogone.


Poslovni korisnici slede primer privatnih i sve češće biraju električna vozila. Od ukupnog broja prodanih primeraka, njih je više od 8000 isporučeno poslovnim flotama.


Novi Nissan LEAF zadržao je sve sposobnosti svog prethodnika, dodajući najnoviju generaciju tehnologije Nissan inteligentne mobilnosti i pet zvezdica na testiranjima Euro NCAP-a u skladu sa najnovijim normama.


Napredni sistemi pomoći u vožnji Nissana LEAF, ProPILOT i ProPILOT Park olakšavaju vožnju i parkiranje. Inovativna papučica e-Pedal dodatno pojednostavljuje vožnju i čini je zabavnijom jer korisnicima omogućava da ubrzavaju i smanjuju brzinu jednom papučicom.


Gareth Dunsmore, direktor sektora Električnih vozila, Nissan Europe izjavio je: „Zanimanje za električna vozila i dalje raste pa smo se pobrinuli za to da bude pristupačnije nego ikad iskusiti i kupiti novi model LEAF.”


Dodao je: „Kad smo krenuli da dizajniramo novi Nissan LEAF, želeli smo osmisliti automobil koji će uzeti u obzir komentare dobijene od 100.000 postojećih vlasnika u Evropi. Komentari koje dobijamo danas od naših najnovijih kupaca često su puni hvale za trenutno dostupan okretni moment, snažne performanse, te ističu kako papučica e-Pedal vožnju čini lakšom. U vožnji ovog automobila možete uživati svakodnevno, a to pokazuju i podaci o prodaji.”


Nissan LEAF dostupan je na 51 tržištu širom sveta i na globalnom nivou postoji velika potražnja za njim. Njegov prodajni uspeh, kao i onaj njegovog prethodnika, čini ga globalnim predvodnikom u području električnih vozila sa više od 350.000 isporučenih primerka od 2010.


Kao priznanje za sveobuhvatnu sposobnost, Nissan LEAF je takođe osvojio više od 100 međunarodnih nagrada od predstavljanja u 2010. Nedavno je novi Nissan LEAF imenovan najboljim automobilom u kategoriji električnih vozila / plug-in hibridnih vozila u časopisu „L’Automobile et L’Entreprise” te je osvojio nagradu za najbolje električno vozilo na dodeli Ecomotor Awards u organizaciji španskih dnevnih novina „El Economista”. U Velikoj Britaniji, Nissan LEAF proglašen je najboljim električnim automobilom na dodeli nagrade za automobil godine „What Car?” za 2018.


Nissan LEAF simbol je Nissanove inteligentne mobilnosti te pridonosi revoluciji načina na koji vozimo povezujući inteligentnu snagu, inteligentne pogone i inteligentnu integraciju za uzbudljiviju, sigurniju i povezaniju vožnju.


PR

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je od strane uglednog žirija u izboru Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY) proglašen za "najbolji automobil na svetu za 2024. godinu". Proglašenje pobednika, objavljeno 8. marta, odvilo se upravo na međunarodni Dan žena...

Peugeot - Mesec sajamskih ponuda!

Peugeot - Mesec sajamskih ponuda!

Posebna Sajamska ponuda za PEUGEOT vozila sa lagera trajaće do 31. marta u svim prodajnim salonima, kao i na našem štandu u Hali 1 Beogradskog Sajma i obuhvata najpopularnije hečbek i SUV modele po akcijskim cenama i sa specijalnim uslovima garancije...

Opel Sajamska Akcija 2024

Opel Sajamska Akcija 2024

U susret ovogodišnjem Sajmu Automobila u Beogradu, Opel je za sve svoje kupce u Srbiji do kraja marta obezbedio posebne akcijske popuste od 10% za celokupnu gamu, uz 4 godine garancije (ili 100.000 pređenih kilometara)...

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Jedinstvena sajamska manifestacija i najznačajniji godišnji događaj u sektoru auto i moto industrije u jugoistočnoj Evropi, Bg car show i Motopassion,  biće održana na Beogradskom sajmu u tradicionalnom prolećnom terminu – od 21. do 27. marta 2024. godine...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje