AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Volkawagen Golf 8 - otkrivanje počinje (prva skica)

Volkawagen Golf 8 - otkrivanje počinje (prva skica)

Golf u automobilskom svetu spada u etablirane veličine i među omiljene modele. Zato nije iznenađenje, što mnogi s nestrpljenjem očekuju, šta će doneti nova generacija...

Osma generacija popularnog modela Golf nezadrživo se bliži. Volkswagen je predstavio svoj plan za uvođenje noviteta na Golf 8 Supplier Summitu. Naravno, dolazak "narodnog automobila" ne ide bez velikih finansijkih investicija.


Istorija Golfa počela je 1974. godine i od tog vremena videli smo sedam generacija. Ukupno je nemački proizvođač proizveo preko 35 miliona primeraka modela Golf. Proizvodnja nove, osme generacije, startuje za 75 nedelja, odnosno krajem juna sledeće godine.


Golf 8 Supplier Summit održan je u nemačkom Wolfsburgu, na kojem je učestvovalo 180 vrhunskih snabdevača Volkswagena. Cilj je bio, da se kreira plan za novu generaciju kompaktnog modela, koji se prodaje u 108 zemalja sveta. Prema rečima ljudi iz Volkswagena, posao ide prema planu, a pod ugovorom je već 80 procenata svih dobavljača za novi Golf. Ukupno će u razvoj novog Golfa biti investirano 1,8 milijardi evra. Najvažniji pogon biće fabrika u Wolfsburgu, koja je najveća automobilska fabrika u Evropi. Svaki dan se ovde proizvede više od 2.000 primeraka modela Golf.


Sa dizajnerske strane, Volkswagen nije puno toga pokazao. Možemo videti samo skicu, koja nam otkriva obrise novog Golfa, pa je još rano za komentarisanje izgleda Golfa "osmice".


Automagazin.rs

Specijalna ponuda za Opel SUV modele

Specijalna ponuda za Opel SUV modele

Opel Srbija pripremila je specijalnu ponudu auto kredita za SUV modele Mokka X, Crossland X i Grandland X, indeksiranih u evrima sa fiksnom nominalnom kamatnom stopom 0.00% i efektivnom kamatnom stopom 0.00%...

Biram pravu vrednost - Toyota Rav4 4x4 za 23.990€

Biram pravu vrednost - Toyota Rav4 4x4 za 23.990€

U sklopu priprema za predstojeću sajamsku manifestaciju „BG Car Show“ koja se održava pod kupolama Beogradskog Sajma od 22. – 28. marta, već od 1. februara u mreži Toyota partnera u Srbiji, na snazi su sajamski uslovi za kupovinu Toyota vozila.

Fordomanija - mesec dana izuzetnih cena za Fordove modele

Fordomanija - mesec dana izuzetnih cena za Fordove modele

Tokom već tradicionalne prodajne kampanje Fordomanija, u prodajno-servisnoj mreži Forda u Srbiji, od 5. februara do 5. marta nudi se ograničena količina automobila i lakih komercijalnih vozila sa znatno nižim cenama – i do 2.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Rallye Monte Carlo 2018 - Sebastien Ogier
Slika nedelje