AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Volkawagen Golf 8 - otkrivanje počinje (prva skica)

Volkawagen Golf 8 - otkrivanje počinje (prva skica)

Golf u automobilskom svetu spada u etablirane veličine i među omiljene modele. Zato nije iznenađenje, što mnogi s nestrpljenjem očekuju, šta će doneti nova generacija...

Osma generacija popularnog modela Golf nezadrživo se bliži. Volkswagen je predstavio svoj plan za uvođenje noviteta na Golf 8 Supplier Summitu. Naravno, dolazak "narodnog automobila" ne ide bez velikih finansijkih investicija.


Istorija Golfa počela je 1974. godine i od tog vremena videli smo sedam generacija. Ukupno je nemački proizvođač proizveo preko 35 miliona primeraka modela Golf. Proizvodnja nove, osme generacije, startuje za 75 nedelja, odnosno krajem juna sledeće godine.


Golf 8 Supplier Summit održan je u nemačkom Wolfsburgu, na kojem je učestvovalo 180 vrhunskih snabdevača Volkswagena. Cilj je bio, da se kreira plan za novu generaciju kompaktnog modela, koji se prodaje u 108 zemalja sveta. Prema rečima ljudi iz Volkswagena, posao ide prema planu, a pod ugovorom je već 80 procenata svih dobavljača za novi Golf. Ukupno će u razvoj novog Golfa biti investirano 1,8 milijardi evra. Najvažniji pogon biće fabrika u Wolfsburgu, koja je najveća automobilska fabrika u Evropi. Svaki dan se ovde proizvede više od 2.000 primeraka modela Golf.


Sa dizajnerske strane, Volkswagen nije puno toga pokazao. Možemo videti samo skicu, koja nam otkriva obrise novog Golfa, pa je još rano za komentarisanje izgleda Golfa "osmice".


Automagazin.rs

Premijum polovna vozila na novoj Grand Motorsovoj lokaciji

Premijum polovna vozila na novoj Grand Motorsovoj lokaciji

Grand Motorsova poslovna jedinica Beograd-Jug, do sada poznata po prodaji i servisiranju automobila i lakih komercijalnih vozila Ford, od nedavno je dobila novu namenu, pa će se na toj lokaciji – na ulasku u Beograd Ibarskom magistralom – prodavati i premijum polovna vozila najprestižnijih brendova.

Hyundai i30 N Line - reži, ali ne ujeda

Hyundai i30 N Line - reži, ali ne ujeda

Kia i Peugeot imaju GT Line, Volkswagen ima R Line, Ford ima ST Line, Seat FR Line... A Hyundai? Nakon ultrasportske verzije i30 N, južnokorejski proizvođač će ponuditi nešto "pitomiju" verzije sa sportskim izgledom...

Audi Q8
Slika nedelje