AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Bosch preuzima udeo u provajderu mapa HERE

Bosch preuzima udeo u provajderu mapa HERE

Bosch preuzima 5 odsto u kompaniji HERE Technologies, svetskom provajderu digitalnog mapiranja i usluga lociranja. Obe strane su se složile da ne objavljuju
kupovnu cenu...

Akvizicija daje vetar u leđa uslugama kompanije Bosch. Takođe pomaže kompaniji
HERE da preuzme sledeći korak ka cilju da postane svetski provajder usluga lociranja u realnom vremenu zasnovanim na podacima za kupce u okviru automobilske industrije i van nje. „Bosch je više od automobila“, kaže dr Volkmar Dener, predsedavajući upravnim odborom kompanije Robert Bosch GmbH.


„Industrija 4.0, pametni domovi i pametni gradovi su rastuće oblasti biznisa za nas, u kojima će uspostavljanje i širenje usluga zasnovanih na podacima u saradnji sa kompanijom HERE dati dobre rezultate.“ Edzard Overbik, generalni direktor kompanije HERE Technologies dodaje: „Oduševljeni smo što smo na scenu doveli snažnog partnera kao što je Bosch, sa svojom širokopojasnom stručnošću u automobilskoj industriji i Internetu stvari. Jako prisustvo kompanije Bosch širom obe Amerike, Azije i Evrope takođe nudi kompaniji HERE atraktivne mogućnosti za dalji razvoj našeg globalnog biznisa.“ Ova akvizicija je predmet odobravanja od strane antimonopolskih institucija i očekuje se da će biti zaključena krajem prvog kvartala 2018. godine.

Bosch preuzima udeo u provajderu mapa HERE

Industrija 4.0: automatizacija i racionalizacija protoka robe Usluge zasnovane na podacima se uveliko razvijaju u okviru kompanije Bosch. Kompanijsko IT iskustvo i infrastruktura su odgovarajuće jaki: globalno, Bosch zapošljava više od 20.000 IT inženjera na 120 lokacija i upravlja svojim IoT cloud-om. Dodatno, Bosch nudi svoj „IoT Suite“, softversku platformu za IoT rešenja. Planirana saradnja između kompanija Bosch i HERE se može desiti u okviru Industrije 4.0.


Jedna od potencijalnih oblasti primene je unutrašnja logistika (intralogistika). Na primer, navigacione mape visoke rezolucije unutar kompanije mogu se koristiti da bi se automatizovao i racionalizovao protok robe. Takođe, mogu se koristiti za regulisanje osoblja koje se bavi održavanjem i nisu upoznati sa radnim okruženjem, kako bi došli do opreme koju treba popraviti.


Autonomna vožnja: pravljenje i ažuriranje mapa visoke rezolucije


Otvorene platforme za sve kupce će biti ključne tačke saradnje između kompanija Bosch i HERE, kako u okviru automobilske industrije tako i izvan nje, a posebno u oblasti brzorastuće umrežene i autonomne mobilnosti. Mape visoke rezolucije su obavezne za autonomne automobile. One moraju biti redovno ažurirane podacima iz senzora vozila i dopunjenim informacijama u realnom vremenu o stanju saobraćaja, gužvama, radovima i nezgodama. Mapiranje koje omogućava Bosch daje ideju kako bi ovo moglo biti urađeno. Sistem koristi informacije od Bosch radara i video
senzora u vozilu kako bi se obogatile i ažurirale HD mape. Stoga, Bosch i HERE razmatraju mogućnosti da iskoriste mapiranje u održavanju HERE HD mapa u realnom vremenu – HERE mape za autonomna vozila. Istovremeno, Bosch će nastaviti svoj rad na mapiranju sa partnerima kao što su TomTom, AutoNavi, Baidu, NavInfo i Increment P.


PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje