AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Marchionne o Ferrari SUV-u: Samo preko mene mrtvog!

Marchionne o Ferrari SUV-u: Samo preko mene mrtvog!

Šef koncerna Fiat-Chrysler, koji je odgovoran i za upravljanje kompanijom Ferrari, izneo je jasan stav o tome, da li ovaj proizvođač sportskih automobila planira proizvodnju SUV modela. "Morali biste najpre da me ubijete." - rekao je Sergio Marchionne...

Ova informacija došla je u trenutku kada se postavlja pitanje, da li Ferrari planira da prošili svoju gamu zbog stagnacije u prodaji. Ferrari je početkom ove godine stupio na berzu sa akcijama slobodnim za trgovinu, ali njihova cena je blago opala. Iz kompanije su istakli, da očekuje nešto manji profit, zbog kretanja na kineskom tržištu, gde je prošle godine prodati 22 % automobila manje nego prethodne godine.


Ferrari očekuje, da će ove godine zaraditi pre oporezivanja oko 770 milion evra, što bi i dalje bio blagi rast u odnosu na 2015. godinu. Ove informacije nisu pozitivne za investitore.

Podsetimo, Ferrari je 2015 godine isporučio 7.664 automobila, a ove godine planira da proda 7.900 automobila. Pad aktivnosti na kineskom tržištu, koje je veoma važno za Ferrari, u kratkom roku ne bi trebalo da značajnije utiče na prodaju ovog ekskluzivnog brenda.


Sergio Marchionne je izjavio, da bi Ferrari već 2019. godine mogao prodavati oko 9.000 automobila godišnje. Italijan je istakao da je to realno očekivati, jer Ferrari i dalje koristi staru dobru "formulu", koju je osmislio osnivač kompanije Enzo Ferrari - uvek proizvesti nešto automobila manje od broja koje tržište traži. Zato se na neke modele Ferrarija čeka i do dve godine. Da zaključimo, još uvek snažna realna potražnja za automobilima ovog brenda, jeste razlog zbog kojeg Marchionne ne želi SUV. Ferrariju to još uvek ne treba.


Automagazin.rs

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje