AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Infozabava iz Boscha: vrhunska povezanost u vozilima marke Suzuki

Infozabava iz Boscha: vrhunska povezanost u vozilima marke Suzuki

Sveobuhvatna integracija, upravljanje prilagođeno korisniku, multimedijalne funkcije – Bosch jedinica koju Suzuki uvodi u nekoliko modela širom sveta stvara povezani informacioni sistem koji pruža širok asortiman različitih funkcija...

Funkcije su namenjene za infozabavu i pomoć koje za cilj imaju ispunjenje današnjih zahteva za dodatnom vrednosti.

Novi sistem omogućava da putnici u Suzuki vozilima ostanu u stalnom kontaktu sa spoljnim svetom. Ekran od 7 inča osetljiv na dodir, u boji, nudi mnoštvo praktičnih i prikladnih opcija povezivanja u jednom uređaju, uključujući integraciju pametnog telefona putem opcija Mirror LinkTM i Apple CarPlay®, naprednu navigaciju, upravljanje glasom, hands-free Bluetooth® sistem i vrhunski muzički doživljaj putem audio striminga ili kristalno čistog radijskog prijema (s digitalnim radiom u Europi). „Uz pomoć povezivanja pametnog telefona i jednostavnog menija i simbola na ekranu, korisnici novog sistema u vozilima marke Suzuki mogu ostati povezani s spoljnim svetom u bilo kom trenutku i bilo gde”, komentariše Manfred Baden, predsednik Sektora automobilske multimedije kompanije Bosch.

Jednostavan plug and play (uključi i radi): štipanjem, povlačenjem ili pomoću upravljanja glasom

Upravljanje sistemom je zaista jednostavno i intuitivno zahvaljujući ekranu od 7 inča s malim odsjajem, upravljanjem glasom i dugmićima za daljinsko upravljanje na volanu za jačinu zvuka, telefona ili dostupne multimedije. Funkcijski dugmići i točkići u potpunosti su uklonjeni. Mnogim opcijama dostupnim u meniju, poput izbora radio stanica, muzičkih naslova, mapa za navigaciju ili telefonskih kontakata, moguće je jednostavno i sigurno upravljati štipanjem i povlačenjem ekrana osetljivog na dodir ili prevlačenjem prstima po ekranu.
Savršena integracija s vozilom

Stručnjaci iz Sektora automobilske multimedije kompanije Bosch razvili su rešenje za integraciju pametnog telefona u vozilima marke Suzuki koje garantuje savršeno povezivanje pametnih telefona putem opcija Mirror LinkTM i Apple CarPlay® i tako osigurava jednostavno upravljanje i brzu personalizaciju rada s aplikacijom. Pametan telefon se može istovremeno puniti tokom putovanja priključivanjem u USB port. Sistem takođe nudi mogućnost priključivanja mobilnih telefona putem Bluetooth® konekcije. Njime se može jednostavno upravljati putem menija koji omogućava direktan pristup imeniku, listi poziva i tekstualnim porukama. Osim toga, sistem u vozilima marke Suzuki može čitati, analizirati i reprodukovati gotovo sve popularne digitalne audio i video formate. Zahvaljujući Bluetooth® audio strimingu, audio podaci mogu se bežično prenositi i reprodukovati za bogato muzičko iskustvo u automobilu. Osim reprodukcije audio datoteka skladištenih na iPod uređaju, USB-u ili SD kartici, uređaj može reprodukovati video zapise putem USB-a ili spoljnog DVD uređaja.

Infozabava iz Boscha: vrhunska povezanost u vozilima marke Suzuki

Optimizovana ruta vodi vas do vašeg odredišta, a istovremeno smanjuje potrošnju goriva

SD navigacija u novom sistemu u vozilima marke Suzuki koristi precizne zvučne preporuke za navođenje vozača do odabranog odredišta. Nakon unosa odredišta, odmah se izračunava ruta, a mape i preporuke za vožnju pojavljuju se u lako čitljivim 2D ili 3D prikazima. Vozači mogu odabrati i „Optimizovanu rutu”, koja se izračunava kako bi se potrošila minimalna količina goriva i smanjile emisije CO2. Osim toga, moguće je u bilo kom trenutku skrenuti sa puta do više različitih destinacija, uključujući sopstvena omiljena mesta (myPOIs) ili pronaći Suzukijevog partnera bilo gde u mreži distributera.

Pružanjem ove kompaktne multimedijske jedinice sa inovativnom integracijom pametnog telefona i širokim asortimanom funkcija japanskom proizvođaču, Bosch nastavlja uspešno partnerstvo sa Suzukijem. „Suzuki sada može snažno rešenje za infozabavu povezanih sadržaja i usluga učiniti dostupnim kupcima širom sveta”, izjavio je Manfred Baden.

PR

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje