AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Infiniti Q30 uskoro u Srbiji!

Infiniti Q30 uskoro u Srbiji!

Prvi Infiniti globalni kompaktni model, koji je premijerno predstavljen u Frankfurtu, gde je izazvao veliko interesovanje javnosti, već od kraja oktobra moći će da se poruči u Srbiji posredstvom kompanije Grand Motors, ovlašćenog uvoznika automobila japanske premijum marke...

Infiniti Q30 uskoro u Srbiji!

Q30 je prvi globalni kompaktni model koji potpisuje Infiniti i ujedno prvi model japanskog premijum proizvođača koji će se proizvoditi u Evropi, u fabrici u Sanderlendu (Velika Britanija). Namenjen je novoj generaciji urbanih premijum kupaca, koje privlači atraktivnim dizajnom, smelim karakterom i nekonvencionalnim stavom. Automobil je dugačak 4.425 mm, širok 2.083 mm i visok 1.495 mm. Oštrim linijama Q30 ističe dinamičan karakter, čemu doprinose i dugačka talasasta hauba, velika rešetka hladnjaka i masivno oblikovan zadnji kraj sa naglašenim „ramenima“. Pored osnovne Base verzije u ponudi će biti Premium i Sport. Premium je prepoznatljiv po LED svetlima za maglu, hromiranim  završecima izduvnog sistema i aluminijumskim točkovima od 18 inča. Sport je dobio blago izmenjen prednji deo sa prednjom maskom sa crnim sjajem. Tu su i  drugačije oblikovani odbojnici i bočni pragovi, dok na zadnjem delu dominiraju  tamno hromirane dvostruke izduvne cevi pravougaonog oblika. Sportski stil kompletira 15 mm niže oslanjanje u kombinaciji sa aluminijumskim točkovima od 19 inča.

Dizajn enterijera se skladno nadovezuje na atraktivnu spoljašnjost. Asimetrični prednji panel u sebi nosi autentičan stil, koji prožima dinamične linije i talasasto oblikovane površine. U modernom kokpitu sve je podređeno komforu i luksuzu, što potvrđuje selekcija prvoklasnih materijala i vrhunska završna obrada. U ponudi će biti tri „trima“ – tamni „City Black“ sa diskretnim ljubičastim detaljima, „Cafe Teak“ sa otmenim braon i crnim tonovima, dok „Galery White“ sa belom kožom i crvenim detaljima u sebi nosi modni duh. Mnogo šažnje je posvećeno akustičnom komforu, a kao rezultat toga, Infiniti Q30 je za 10 procenata tiši od najbolje zvučno izolovanih konkurenata u segmentu. Svojevrsnoj tišini u kabini doprinosi i sistem Active Noise Cancellation, koji kroz zvučnike emituje specijalne talase kako bi zvuk motora bio što više neutralisan.  

Infiniti Q30 uskoro u Srbiji!

Od pogonskih agregata pripremljeni su 1.6 benzinci od 120 KS i 156 KS, kao i 2.0 od 211 KS, dok su ljubiteljima dizela namenjeni 1,5-litarski motor od 109 KS, i 2.2 od 170 KS. Za prenos snage do prednjih točkova zaduženi su šestostepeni ručni i sedmostepeni automatski menjač sa dvostrukim kvačilom. Najsnažnija benzinska verzija biće dostupna i sa integralnim AWD pogonom.
    
Oslanjanje je podešeno tako da pruža vrhunsku upravljivost i stabilnost, a pritom ne žrtvuje udobnost. Intuitivni sitem upravljanja vozaču omogućava lako okretanje upravljača pri manjim brzinama, dok sa povećanjem brzine raste i otpor, a sa njim i količina povratnih informacija o kontaktu točkova sa podlogom.

Infiniti Q30 uskoro u Srbiji!

Infiniti Q30 je opremljen sa čitavom paletom modernih asistencija i bezbednosnih sistema. Nudi asistenciju za automatsko parkiranje sa pogledom od 360 stepeni i detekcijom objekata koji se pomeraju, upozorenje na opasnost iz „mrtvih“ uglova, inteligentni adaptivni tempomat, automatsku asistenciju dugih svetala i još mnogo toga.

Novi Infiniti Q30, koji se s nestrpljenjem očekuje širom Evrope, u Srbiji će već od kraja oktobra biti dostupan za naručivanje, kada će biti poznate i cene, a prva demo vozila za probu stižu početkom sledeće godine.

U međuvremenu, zainteresovani klijenti za Infiniti vozila u Srbiji mogu da zakažu probnu vožnju modela Q50 i Q70. Inače, u ponudi Grand Motorsa ističe se Infiniti Q70 2.2d dostupan za isporuku odmah, koji u zavisnosti od konfiguracije opreme košta od 37.900 do 42.000 evra.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti od Infiniti prodavaca na telefon 011/2090680 ili u prodajnom salonu u Ulici Milutina Milankovića br. 11 na Novom Beogradu.

PR

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je od strane uglednog žirija u izboru Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY) proglašen za "najbolji automobil na svetu za 2024. godinu". Proglašenje pobednika, objavljeno 8. marta, odvilo se upravo na međunarodni Dan žena...

Peugeot - Mesec sajamskih ponuda!

Peugeot - Mesec sajamskih ponuda!

Posebna Sajamska ponuda za PEUGEOT vozila sa lagera trajaće do 31. marta u svim prodajnim salonima, kao i na našem štandu u Hali 1 Beogradskog Sajma i obuhvata najpopularnije hečbek i SUV modele po akcijskim cenama i sa specijalnim uslovima garancije...

Opel Sajamska Akcija 2024

Opel Sajamska Akcija 2024

U susret ovogodišnjem Sajmu Automobila u Beogradu, Opel je za sve svoje kupce u Srbiji do kraja marta obezbedio posebne akcijske popuste od 10% za celokupnu gamu, uz 4 godine garancije (ili 100.000 pređenih kilometara)...

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Jedinstvena sajamska manifestacija i najznačajniji godišnji događaj u sektoru auto i moto industrije u jugoistočnoj Evropi, Bg car show i Motopassion,  biće održana na Beogradskom sajmu u tradicionalnom prolećnom terminu – od 21. do 27. marta 2024. godine...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje