AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Mazda će u Parizu predstaviti potpuno novu MX-5

Mazda će u Parizu predstaviti potpuno novu MX-5

Potpuno nova Mazda MX-5 imaće svoju evropsku sajamsku premijeru na Paris Motor Showu u oktobru 2014. Predstavljena prošle nedelje u Mazda Spaceu, Mazdinom novom centralnom evropskom promocijskom centru u Barseloni, četvrta generacija MX-5 trebala bi dati dodatni potsticaj nekonvencionalnoj japanskoj marki, koja trenutno jaše na talasu uspeha.

Mazda će u Parizu predstaviti potpuno novu MX-5

U pogledu dizajna, najnovije izdanje najprodavanijeg roadstera svih vremena istovremeno je i najsportskije do sada. Upečatljiva izvedba Mazdine dizajnerske teme 'KODO – duša pokreta’ puna je života koja izražava agilnost automobila i uzbudljivo iskustvo koje vozača čeka za upravljačem. U skladu s tradicijom MX-5, kokpit je pomalo tesan, ali udoban. Sada je dopunjen moderim uređajima poput sistema MZD Connect za povezivanje s pametnim telefonima, a tu je i i-ACTIVSENSE, paleta.

Mazdinih inovativnih tehnologija za povećanje aktivne sigurnosti.

A ono što izgled obećava, tehnika ispunjava. Ispod prednjeg poklopca nalaze se SKYACTIV-G benzinski motori visokih odnosa kompresije koji pokreću zadnje točkove, dok posebno razvijeno SKYACTIV-podvozje osigurava da sada najnaprednije Jinba Ittaj (vozač-i-automobil-kao-jedno) iskustvo. Istovremeno, potpuno novi MX-5 zadržava šarm, pouzdanost, dostupnost i – iznad svega – užitak vožnje laganog automobila, koji je izvorni model pokrenuo još pre 25 godina.

Mazda će u Parizu predstaviti potpuno novu MX-5

Čisto iskustvo vožnje roadstera živi dalje s četvrtom generacijom MX-5 na Mazdinom izložbenom prostoru na ovogodišnjem Salonu automobila u Parizu (paviljon 3, štand 219), koji se za predstavnike medija otvara 2. oktobra, a za javnost od 4. do 19. oktobra.

Mazda PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje