AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Najbolja mobilna inovacija u 2014. - Ericsson Connected Vehicle Cloud

Najbolja mobilna inovacija u 2014. - Ericsson Connected Vehicle Cloud

Na izboru za najbolju mobilnu inovaciju u 2014, Ericsson je sa svojim Connected Vehicle Cloud sistemom osvojio glavnu nagradu za najbolju inovativnu upotrebu M2M tehnologije, koja objedinjuje mobilne komunikacije...

Ovakve nagrade dodeljuju se kao priznanje za ulaganje u nove tehnologije i dostignuća na polju razvoja mobilnih rešenja u Evropi, na Bliskom Istoku i u Africi. Korišćenjem Ericssonovog sistema, vozači će biti u mogućnosti da sami otkriju neophodne popravke na vozilu, da automatski zakažu servisiranje, povežu se sa internom Wi-Fi konekcijom i koriste različite informativne i zabavne sadržaje u vozilu.

Ericsson Connected Vehicle Cloud oslanja se na mogućnosti telekomunikacionih mreža i donosi znatno bolje korisničko iskustvo. Na taj način stvoriće se nove mogućnosti zarade za kompanije u auto industriji, kao i za M2M operatore. M2M aplikacije su jedan od primarnih fokusa 5G tehnologije, čija se implementacija za komercijalne svrhe očekuje u 2020.

Najbolja mobilna inovacija u 2014. - Ericsson Connected Vehicle Cloud

„S obzirom na to da komunikacije menjaju način na koji živimo i radimo, Ericsson ima ključnu ulogu u ovoj evoluciji. Automobilska industrija je globalni biznis u ekspanziji, a povezivanje vozila zahteva novi, profitabilniji i inovativniji poslovni proces. Connected Vehicle Cloud sistem kompanije Ericsson predstavlja glavni pokretač povezivanja vozila u ovom eko-sistemu u razvoju“, izjavio je Magnus Lundgren, direktor Connected Vehicle Cloud sistema kompanije Ericsson.


Kao deo transportne i ponude za automobilsku industriju kompanije Ericsson, Connected Vehicle Cloud sistem zasniva se na Ericsson Service Enablement platformi. Kompanija Ericsson zapošljava više od 16.000 konsultanata i sistem integratora, koji su klijentima dostupni za integraciju Connected Vehicle Cloud sistema.

Ericsson PR

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje