AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia Sorento (2015) na prvim fotografijama

Kia Sorento (2015) na prvim fotografijama

Nova generacija velikog SUV modela Kia Sorento predstavlja se na prvim fotografijama. Krasi je nešto konzervativniji stil nego kod prethodnika, ali i više luksuza i značajno bolji kvalitet izrade...

Kia Sorento (2015) na prvim fotografijama

Pogledajte: Test - Kia Sportage 2.0 CRDi 4x4.

 

Prednji deo automobila je skladno dizajniran, bez preterano atraktivnih detalja. Na fotografiji primećujemo i masku hladnjaka u 3D efektu, slično kao što je to slučaj kod modernizovanog modela Sportage. Na zadnjem delu automobila dominiraju široko orjentisana svetla u LED tehnologiji i krovni spojler.

Iz profila, novi Sorento izgleda masivno i veliki. Utisak ne vara: automobil meri dužinu od 4.780 mm, visinu od 1.685 mm, a međuosovinsko rastojanje je povećano za 80 mm, na velikih 2.780 mm. Kia se hvali prostranom i luksuznom kabinom, "sa mnoštvom inovativnih detalja", ali na fotografije ćemo sačekati.

Kia Sorento (2015) na prvim fotografijama

Nije poznato ni koji će motori pokretati novi Sorento, ali očekuju se dva turbodizela zapremine 2.0 i 2.2 litra i benzinski 4-cilindarski motor 2.4 litra zapremine, kao i V6 3.3. Novi Sorento biće predstavljen ovog meseca u Koreji, kada ćemo imati i više informacija.

Automagazin.rs

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje