AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Moto GP: Provedite veče uz trku u Teksasu

Moto GP: Provedite veče uz trku u Teksasu

Nakon otvaranja sezone u Kataru, u nedelju počinje druga od 18 trka u ovoj sezoni, koja će se voziti u Teksasu. Dužina staze iznosi 5.5 kilometara, i otvorena je oktobra 2012. godine. Kao što su ljubitelji MotoGP-a navikli,  trke će se prikazivati u direktnim prenosima na kanalu Sport klub 1...

... u nedelju od 19.20 i zatim u 21 sat kada će se emitovati Velika nagrada Amerike.
 
Na prošlogodišnjoj trci trijumfovao je Mark Markez, kojem je to ujedno bila prva MotoGP pobeda. Drugo mesto je zauzeo Danijel Pedrosa, a treće Horhe Lorenco. Markez će u nedelju biti jedan od najvećih favorita za osvajanje Ostina, a sudeći po nastupu na otvaranju, mnogo se očekuje i od Rosija, Pedrose, ali i Aleksa Espargara. Tu je i Horhe Lorenco, koji u Teksasu traži prve poene u ovoj sezoni.

Španac Dani Pedrosa jedva čeka početak nedeljne trke za Veliku nagradnu Amerike u Ostinu. Vozač Honde kaže da mu staza u Teksasu potpuno odgovara i da je jedna od onih na kojima se najbolje oseća.

“Kvalitetno sam trenirao protekle nedelje i jedva čekam početak trke. Imao sam dobru vožnju ovde prošle godine, ja sam i ovog puta optimista”, rekao je Pedrosa.

Valentino Rosi smatra da će vikend u Teksasu biti veoma važan za ekipu Jamahe. Legendarni Italijan završio je na drugom mestu na trci u Kataru, i smatra da on i Jamaha to treba da potvrde u Ostinu.

Sport klub

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje