AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia sa novom uslugom Kia Charge u Evropi

Kia sa novom uslugom Kia Charge u Evropi

KiaCharge sa jednom karticom, jednim korisničkim računom i mesečnim plaćanjem 160.000 punjačkih mesta širom Evrope uz upotrebu jednog korisničkog računa...

Kia Motors je lansirala KiaCharge, evropsku uslugu javnih punionica. Time će vlasnici električnih i plug-in hibridnih Kia imati pristup najvećoj mreži javnih punionica u Evropi i moći će koristiti uslugu pomoću aplikacije i sa jedinstvenom karticom. Ova usluga svim korisnicima nudi atraktivne cene, koje su dizajnirane kako bi odgovorale širokom krugu pojedinaca sa različitim preferencijama punjenja.


Nova usluga omogućava upotrebu najveće javne mreže punionica u Evropi


Usluga KiaCharge u saradnji sa kompanijom Digital Charging Solutions (DCS) vozačima Kije omogućava upotrebu oko 160.000 punjačkih mesta u Evropi, uključujući AC (naizmenična struja) i DC (istosmerna struja) punionice.


eRoaming – jednokratno mesečno plaćanje


Korisnici KiaCharge mogu koristiti punionice svih glavnih operatora preko jedne platforme, što pojednostavljuje upotrebu i punjenje. Zahvaljujući eRoamingu klijenti mogu puniti svoja vozila širom Evrope bez sklapanja dodatnih ugovora sa drugim operaterima, jer se plaćanje vrši jednom mesečno preko jedinstvenog računa. Emilio Erera, izvršni direktor Kia Motors Europe, rekao je: “Brojne stranke još uvek vide raspoloživost i primerenost punjačkih mesta kao prepreku protiv kupovine električnog vozila. Lansiranjem savremene usluge javnog punjenja, koja je jednostavna za upotrebu i dostupna sa jednim korisničkim računom, kupovina električnog vozila postaće još privlačnija brojnim kupcima.”

Kia sa novom uslugom Kia Charge u Evropi

Sa neprestanim napretkom razvoja baterija se domet električnih auta stalno povećava. Tako naprimer e-Niro sa baterijom kapaciteta od 64 kWh sa jednim punjenjem može preći do 455 km, dok ujedno kombinuje stil i svestranost krosovera sa dugim dometom i nultim emisijama. U dolazećim godinama će sve više vozača svoja vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem zameniti sa električnim vozilima. Potražnja za javnim punionicima će se u narednih 10 godina po rezultatima studije kompanije McKinsey (avgust 2018.) povećati za 35 posto.


KiaCharge – jedan korisnički račun za celu Evropu


Sa uslugom KiaCharge južnokorejski gigant želi kupcima električnih i plug-in hibridnih vozila nuditi savremenu panevropsku mrežu javnih punionica – eRoaming. Ona vozačima električnih vozila omogućava višekratno korišćenje punionica bez dodatnih ugovora sa drugim ponuđačima. Ova usluga je pogotovo dobrodošla na dužim putovanjima ili u inostranstvu, jer vozačima pruža udobno i bezbrižno punjenje.


Nova usluga punjenja nudi sajt na kom se nalaze sve važne informacije, uključujući i detalje o proizvodima, cenama, mapi punionica i upravljanju korisničkog računa. Pored toga KiaCharge, koji deluje na platformama iOS i Android, omogućava inteligentno planiranje rute i tako pomaže korisnicima kod jednostavnog traženja punjačkih mesta na putu ili na cilju. Korisnici mogu naći raspoloživu punionicu upotrebom infoteinment sistema u vozilu.


Korisnici KiaCharge mogu da koriste DCS mrežu pomoću jedinstvene RFID kartice (radiofrequency identification) ili aplikacije. Korisnici aplikacije imaju informacije o cenama u realnom vremenu. Kupci jednom mesečno dobijaju račun za upotrebu mreže što je praktičnije od pojedinačnog plaćanja prilikom svakog punjenja.


KiaCharge će korisnicima pružati nekoliko paketa obzirom na potrebe kupaca. To će omogućiti korisnicima koji prelaze manje kilometara plaćanje pojedinačnog punjenja bez mesečne pretplate, ili mešavinu plaćanja svakog pojedinačnog punjenja i mesečnu pretplatu sa fiksnom cenom onima koji redovno pune svoje električno ili plug-in hibridno vozilo. Svi paketi napravljeni su kako bi punjenje bilo što udobnije, efikasnije i jednostavnije, a nude i jednostavno plaćanje i jedinstvenu mesečnu pretplatu.


Planovi za Evropu


KiaCharge stiže na sedam evropskih tržišta u oktobru ove godine: počevši sa Italijom, Poljskom i Španijom, kojima će se pridružiti Austrija, Francuska, Nemačka i Švajcarska. U zadnjem kvartalu usluga će biti raspoloživa i britanskim strankama. Kia u bliskoj budućnosti planira širenje programa i u drugim delovima Evrope.


O kompaniji Digital Charging Solutions


Digital Charging Solutions GmbH (DCS) razvija punjačka rešenja za proizvođače automobila i kompanije zadužene za flote vozila, što ih svrstava među najvažnije igrače na području elektromobilnosti. Od početka 2019. godine DCS u okviru zajedničke kompanije sarađuje sa BMW Group i Daimler AG. CHARGE NOW je DCS-ova usluga sa kojom žele ojačati globalno održivu mobilnost zajedno sa ostalim programima REACH NOW, FREE NOW, PARK NOW i SHARE NOW.


PR

Hyundai i20 N - otkrivanje počinje (VIDEO)

Hyundai i20 N - otkrivanje počinje (VIDEO)

Hyundai je objavio najavu za popuno novu sportsku verziju modela i20 N. Sportski hatchback, koji obezbeđuje tehniku za sportsku vožnju na bazi nove generacije modela i20 N, inpirisan je izgledom takmičarskog reli automobilom i20 WRC...

Novi Papamobil je Toyota Mirai

Novi Papamobil je Toyota Mirai

Japanska konferencija katoličkih biskupa (CBCJ) uručila je poklon Njegovoj svetosti papi Franji, automobil Toyota Mirai s pogonom na vodonik, posebno prilagođen za njegove potrebe putovanja...

123456. . .1477
Bettina Fetzer ispred Mercedes-Benz S-Klasa 2021
Slika nedelje