AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Dacia Sandero Stepway i Logan

Novi Dacia Sandero Stepway i Logan

Trećom generacijom Sandera Stepway i Logana Dacia jednim mahom obnavlja svoja  dva legendarna modela i redefiniše esencijalni, savremeni automobil, uvek usmeren na stvarne potrebe svojih kupaca po najboljim cenama...

Novi Dacia Sandero Stepway i Logan

Spoljašnji dizajn novog Sandera Stepway i Logana je potpuno nov.


Novi Sandero Stepway se već na prvi pogled razlikuje svojim jedinstvenim poklopcem motora snažnije profilisanih linija. Dizajniran je u skladu sa konvencijama crossovera: povišen razmak od tla, uzdužni krovni nosači, prošireni blatobrani i ojačani donji delovi vrata specifične teksture. Osim spomenutih elemenata, tu su i hromirani logotip Stepway ispod prednje maske i zaobljeni zaštitni profili iznad svetala za maglu. U prednjim i zadnjim odbojnicima je smeštena zaštita podvozja u boji koja štiti boju od ogrebotina koje mogu nastati u svakodnevnoj vožnji.

Novi Dacia Sandero Stepway i Logan

Dacijin duh uključuje i praktične i neophodne inovacije, kao što su posebni uzdužni krovni nosači koji su od početka dizajnirani tako da se mogu pretvoriti u poprečne. Pametno su dizajnirani, jednostavno se upotrebljavaju i dostupni su u serijskoj opremi.

Novi Dacia Sandero Stepway i Logan

Potpuno novi dizajn novog Logana je prefinjeniji zahvaljujući dužini povećanoj za 3,6 cm, većem međuosovinskom razmaku i kraćem zadnjem prepust. Vitkijeg je oblika zahvaljujući snažnije nakošenom vetrobranskom staklu i krovu spuštenom za 1 cm. Fluidnija krovna linija, antena smeštena na kraju krova i nešto manji bočni prozori čine dizajn dinamičnijim. Neke karakteristike su iste kao i na novom Sanderu, kao što su LED svetla sa svetlosnim potpisom u obliku slova Y, točkovi postavljeni u liniji sa blatobranima i visokokvalitetan dizajn nekih elemenata (kao što su ručice vrata).

Novi Dacia Sandero Stepway i Logan

Prednja i zadnja svetla oba nova modela nose Dacijin novi LED svetlosni potpis u obliku slova Y koji im daje snažniji identitet. Horizontalna linija spaja dva svetla na prednjem kraju i zadnjem kraju i račva se u njihove LED linije, pa automobil izgleda vizuelno upečatljiviji. LED svetla, serijski dostupna u svim nivoima opreme, povećavaju vidljivost noću.

Novi Dacia Sandero Stepway i Logan

NOVI DOŽIVLJAJ U UNUTRAŠNJOSTI


Unutrašnjost je unapredjena u svakom pogledu. Potpuno nova kontrolna tabla je još ergonomičnija i izrađena od novih materijala za moderniji i kvalitetniji izgled, a novi materijali su korišćeni kako na vratima tako i na presvlakama.


Ergonomičniji položaj vozača osigurava veću udobnost zahvaljujući novom dizajnu sedišta i brojnim kombinacijama podešavanja sedišta i upravljača. Dacia nudi sistem Media Control koji omogućava upravljanje radiouređajem, telefonom i sistemom navigacije direktno sa pametnog telefona smeštenog na posebnom nosaču na vrhu kontrolne table. Naprednije su verzije ovog sistema, koji se ugrađuje od početnog nivoa opreme, Media Display i Media Nav sa posebnim ekranom na središnjoj konzoli.

Novi Dacia Sandero Stepway i Logan

Nije zaboravljena ni tradicionalno jaka strana ovih modela: rekordna prostranost unutar kompaktnih dimenzija. Iako su spoljašnje dimenzije ostale iste, novi Sandero Stepway i Logan nude više prostora u kabini i veću zapreminu prtljažnika i prostora za odlaganje.


INOVATIVNA SIGURNOSNA OPREMA


Novi Sandero Stepway i Logan su konstruirani na modularnoj platformi CMF čija ojačana struktura u kombinaciji sa 6 vzdušnih jastuka pruža veću sigurnost. Nova elektronska arhitektura omogućava ugradnju novih sistema za pomoć u vožnji, među kojima i napredni sistem aktivnog kočenja u nuždi i sistem automatskog poziva u nuždi eCall.

Novi Dacia Sandero Stepway i Logan

NIŽA POTROŠNJA GORIVA I BOLJE VOZNE KARAKTERISTIKE


Zahvaljujući novoj modularnoj platformi, novi Sandero Stepway i Logan pokreću štedljiviji motori, imaju efikasniju aerodinamiku sa aerodinamičnijom podnicom i manju masu. Sve to garantuje veći užitak u vožnji uz smanjene emisije i nižu potrošnju goriva. Paleta isključivo benzinskih motora je dostupna i u kombinaciji sa bezstepenim automatskim menjačem ili u verziji koja spaja benzinski motor sa pogonom na plin – jednostavno, pouzdano i ekonomično rešenje.


Novi Sandero Stepway i Logan su osveženi ambasadori duha njihovih prethodnika. Sada nude još bolju vrednost za uloženi novac, po nenadmašnim cenama.

Novi Dacia Sandero Stepway i Logan

PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje