AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Citroen C4 - redizajnirana kompaktna limuzina dobila elektrifikaciju

Novi Citroen C4 - redizajnirana kompaktna limuzina dobila elektrifikaciju

U 2020. godini « Citroën goes Ëlectric for all » lansira 6 električnih vozila. Predstavljanjem Novog ë-C4-100% ëlectric i Novog C4 brend nastavlja svoju električnu ofanzivu u polju kompaktnih limuzina...

Novi Citroen C4 - redizajnirana kompaktna limuzina dobila elektrifikaciju

- Potpuno redizajnirano vozilo preuzima standarde segmenta kompaktnih limuzina i kompletni Citroënov identititet kroz:

- Snagu koncepta: povišeni oblik karoserije, koji je postavljen na točkove velikog prečnika i koji izgleda kao da se sprema na skok. Energična, aerodinamična i čista linija preuzima standarde SUV-a, kao što je grafički i jedinstveni dizajn koji nudi mnogobrojne mogućnosti personalizacije.
- Izvor energije: Novi ë-C4-100% ëlectric peti je iz opusa Citroën-ove ofanzive za elektrifikaciju, posle modela SUV C5 Aircross Hybrid, Ami, ë-Jumpy i ë-SpaceTourer. Novi C4 je, takođe, dostupan sa benzinskim ili dizel motorom.

- Udobnost u kabini: prisutni su svi elementi programa Citroën Advanced Comfort® za novi nivo udobnosti sa oslanjanjem na Hidrauličnim Progresivnim Jastucima®, sedištima Advanced Comfort i Smart Pad Support Citroën™ kao svetskom premijerom. Udobnost je pojačana sa 20 tehnologija za pomoć u vožnji, među kojima je i Highway Driver Assist, uređaj za poluautonomnu vožnju, kao i 6 tehnologija za povezivanje. U Novom ë-C4-100% ëlectric dobijamo i tišinu ë-Conforta.

Novi Citroen C4 - redizajnirana kompaktna limuzina dobila elektrifikaciju

Novi C4 i ë-C4-100% ëlectric predstavljaju 10. generaciju Citroënovih kompaktnih limuzina koje su obeležile svoje doba udobnošću i jedinstvenom pojavom.

Nakon ofanzive na polje SUV-ova, sa uspešnim prodajama SUV C3 Aircross i SUV C5 Aircross (od njihovog lansiranja krajem 2017. prodato je oko 300 000 i 200 000 vozila), Citroën se vraća na tržište limuzina. Sa više od 1 700 000 prodatih vozila u Evropi u 2019. godini (odnosno oko 11% od ukupno prodatih putničkih vozila), segment kompaktnih limuzina je nezaobilazan na evropskom tržištu. Novi C4 i ë-C4-100% ëlectric su Citroën-ove kompaktne limuzine nove generacije, koje su inspirisane doživljajem automobila koji imaju kupci. Poseduju sve kvalitete da prodrmaju pravila ovog segmenta sa 100% električnim, benzinskim ili dizel motorom, kao i sa modernim i osobenim karakterom.

OSNOVNO

10. vozilo iz niza kompaktnih limuzina

Citroën i kompaktne limuzine, to su 92 godine uspešne sage, od prvog modela C4 1928. godine. To je istorija, čiji je deo i model GS, koji je 1971. izabran za evropski auto godine i koji ove godine slavi svoju pedesetogodišnjicu. Dugi je niz limuzina prodatih u 12 500 000 primeraka i koje su priznate zbog svog karaktera, udobnosti i ponašanja na putu godinama unazad: C4 (1928.), Ami 6/Ami 8, GS/GSA, BX, ZX, Xsara, C4 (2004. i 2010.) i C4 Cactus.

Inovativni stav i ekspresivni stil

Jedinstvenim i odvažnim stavom, Novi C4 i ë-C4-100% ëlectric najnoviji su koncept u domenu segmenta kompaktnih limuzina. Oblik karoserije sa povišenim i samouverenim stavom uspešno prepliće eleganciju i dinamičnost limuzine, a istovremeno, jedva primetno preuzima neke od standarda SUV modela za dodatnu snagu i karakter. Svojom aerodinamičnom i čistom linijom sažima sve Citroën-ove karakteristike, naročito novim svetlosnim potpisom u obliku slova V sa LED svetlima napred i pozadi i sa novim dinamičnim, mišićavim i stilom punim samopouzdanja. Njegova gostoljubiva i tehnološki napredna unutrašnjost već na prvi pogled nagoveštava blagostanje, udobnost i savremeni stil. Svaki kupac može vozilo da prilagodi sebi, spolja sa 31 kombinacijom boja i Color paketa i unutra sa 6 različitih uređenja.

Novi Citroen C4 - redizajnirana kompaktna limuzina dobila elektrifikaciju

Izvor energije: 100% električni, benzin ili dizel motor

Novi ë-C4-100% ëlectric, peti iz opusa Citroën strategije za elektrifikaciju, i Novi C4 nude klijentu mogućnost da bira između 3 efikasna i snažna motora: 100% električni motor od 100 kW (136 ks) sa autonomijom od 350 kmi omogućava veliku slobodu kretanja, benzinski Euro 6d motor nove generacije od 100ks do 155ks ili dizel motor od 110 do 130ks.

Novi Citroen C4 - redizajnirana kompaktna limuzina dobila elektrifikaciju

Novo izražavanje programa Citroën Advanced Comfort®

Novi C4 i ë-C4-100% ëlectric poseduju novi deo programa Citroën Advanced Comfort®, odnosno modernu i globalnu udobnost, koja zadovoljava sve kriterijume. Ovako nešto omogućavaju oslanjanje na Hidrauličnim Progresivnim Jastucima® i sedišta Advanced Comfort, velika kabina sa prostorom za kolena koji je najbolji u klasi, velikim pregradama i u Smart Pad Support Citroën™ svetskom premijerom. Potpuna opuštenost ostvaruje se kroz umirujući i osvetljeni ambijent unutrašnjosti koji je prožet toplim materijalima i sa elektropokretnim panoramskim krovom. Udobnost pri upotrebi pojačana je uz 20 tehnologija za pomoć u vožnji, među kojima je i Highway Driver Assist, uređaj za poluautonomnu vožnju nivoa 2, kao i sa 6 tehnologija za povezivanje. Novi ë-C4-100% ëlectric nudi i sve prednosti ë-Comforta: tišinu, neometano kretanje i lakoću i zadovoljstvo u vožnji.

PR

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje