AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Elektični auto za sve: Nova Opel Corsa-e za €29,900 u Nemačkoj

Elektični auto za sve: Nova Opel Corsa-e za €29,900  u Nemačkoj

Opel Corsa pokazuje električnu mobilnost. Uz potpuno novu, šestu generaciju, Opel po prvi put nudi baterijsko-električnu verziju sa dometom do 337 kilometara (WLTP2). Corsa-e se može kupiti za €29,900 evra (sa PDV-om u Nemačkoj)...

Corsa-e “Selection” nudi automatsku klimu sa daljinskim upravljačem, električnom parking kočnicom i startovanje bez ključa, Apple CarPlay i Android Auto aplikacije, kompatibilni multimedijalni radio sa 7-inčnim ekranom u boji i digitalnim kokpitom. Sistemi poput upozorenja na sudar sa automatskim kočenjem u slučaju opasnosti i detekcijom pešaka, aktivnom asistencijom u traci, prepoznavanjem saobraćajnih znakova i tempomatom u vozilu bez dodatnih troškova. “Edition” je sledeća bolje opremljena varijanta. Corsa-e Elegance ispunjava gotovo svaku želju. Standardna oprema ovde uključuje LED farove, 16-inčne felne od lakih legura i kožni volan. Nova generacija Corse dodatno nudi bezbedonosne sisteme.

Elektični auto za sve: Nova Opel Corsa-e za €29,900  u Nemačkoj

Impresivni podaci: 100kW (136ks) snaga, do 337 km domet (WLTP)2

Nova Corsa-e nudi vrhunsku električnu mobilnost. Sa dometom do 337 km prema WLTP2, Korsa-e je pogodna za svakodnevnu upotrebu. Baterija od 50 kWh može se brzo napuniti do 80% za 30 minuta. Korsa-e je spremna za sve mogućnosti punjenja - preko kućne utičnice, brzog punjača - i osmogodišnja / 160.000 km garancija pokriva bateriju.

Pored toga, domet može prilagoditi vozač koji može birati između tri načina vožnje - Normal, Eco i Sport. Sport povećava dinamiku vožnje uz umeren uticaj na domet vožnje. U Eco režimu, Corsa-e radi sa većom efikasnošću.

Pogonski sistem Corse-e kombinuje vožnju bez emisije sa maksimalnim faktorom „za zabavnu vožnju“. Zahvaljujući izlaznoj snazi od 100kW (136ks) i trenutnim maksimalnim obrtnim momentom od 260 Nm, istaknuti faktori uključuju odzivnost, okretnost i dinamičke performanse. Corsi-e treba samo 2,8 sekundi od nule do 50 km/h, ili samo 8,1 sekunda od nule do 100 km/h - što je u rangu sportskih automobila. Maksimalna brzina od 150km/h elektronski je ograničena.

Elektični auto za sve: Nova Opel Corsa-e za €29,900  u Nemačkoj

Corsa-e nudi dinamičnu vožnju zahvaljujući ne samo motoru, već i sportskom dizajnu, zadržavajući kompaktne spoljne dimenzije prethodnih generacija. Sa dužinom od 4,06 metra, Corsa i dalje ostaje okretna, praktičan i dobro uređen petosed. Aerodinamički optimizovani točkovi dodatno poboljšavaju izgled i efikasnost. Linija krova je u obliku kupea i 48 mm niža od prethodne generacije, bez uticaja na prostor. Vozač sedi 28 mm niže. Udobnost i dinamika vožnje imaju koristi od nižeg težišta. Upravljanje novom Corsom je odzivno i dinamično, za maksimalnu zabavu iza upravljača. Kupci mogu dodatno nadograditi unutrašnjost kožnim sedištima.

Corsa-e koristi toplotnu pumpu za zagrevanje i hlađenje unutrašnjosti. Toplotna pumpa je efikasnija od klasičnog klimatizacionog sistema za hlađenje (grejanje), koji zahteva manje energije od baterije, u korist većeg dometa vožnje.

Bezbednost na prvom mestu: IntelliLux LED® Matriks svetla, pokrivanje mrtvog ugla, upozorenje pri prednjoj opasnosti

Tehnologije i sistemi pomoći koji se češće nalaze u višim tržišnim segmentima debituju u Corsi-e. Vrhunske karakteristike uključuju prilagodljivo IntelliLux LED® matriks svetlo bez odsjaja koje Opel prvi put nudi u segmentu malih automobila. Osam LED elemenata, kojima upravlja prednja kamera visoke rezolucije najnovije generacije, kontinuirano prilagođavaju svetlosni snop saobraćajnoj situaciji i okruženju. Corsa-e je takođe dostupna sa posebno efikasnim LED svetlima koja štede više od 80% energije u poređenju sa halogenom, a da pri tome ne narušavaju svetlosnu snagu; naprotiv, zahvaljujući posebnoj tehnologiji reflektora, LED farovi takođe pretvaraju noć u dan.

Napredni sistemi za pomoć vozaču pružaju dodatnu sigurnost. Zahvaljujući visokotehnološkoj prednjoj kameri, prepoznavanje saobraćajnih znakova otkriva širok spektar informacija, poput LED znakova. Ograničenja brzine sačuvana u sistemu pojavljuju se na ekranu.

Opcionalni adaptivni tempomat i senzori postavljeni na boku proslavljaju svoju premijeru u novoj Corsi. Ako automobil nenamerno napusti traku, aktivna pomoć u voznoj traci primenjuje nežno korektivno upravljanje. Sistem takođe drži automobil u centru vozne trake. Adaptivni tempomat održava određenu daljinu do vozila ispred, koristeći radarske senzore. Sistem nudi dodatnu funkciju zaustavljanja i kretanja, kočenje automobila u zastoju i praćenje vozila ispred u saobraćajnim gužvama. Na raspolaganju su bočna pomoć u bočnoj zoni i razni pomoćnici za parkiranje.

Elektični auto za sve: Nova Opel Corsa-e za €29,900  u Nemačkoj

Multimedijalni sistem, “OpelConnect” servis, “myOpel” aplikacija i “Free2Move”

Novi sistem za zabavu koji sadrži navigaciju sa 7-inčnim ekranom u boji, kao i vrhunski Multimedijalni sistem Navi Pro sa 10-inčnim ekranom osetljivim na dodir održavaju vezu vozača i putnika u potpunosti. Corsa-e nudi i novu „OpelConnect“ uslugu. Korisne funkcije, kao što su navigacija sa informacijama o saobraćaju u stvarnom vremenu, kao i direktna veza sa asistencijom na putu i eCall, daju dodatni mir. Pomoću e-daljinskog upravljača kupci mogu proveriti stanje napunjenosti, podesiti vreme punjenja ili programirati unutrašnju temperaturu pre vožnje, koristeći „myOpel“ na kompatibilnom pametnom telefonu. Aplikacija “Free2Move” ne pruža samo pregled dostupnih javnih stanica za punjenje i dodatne informacije, već omogućava i plaćanje.

PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje