AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Kia Sorento – nova platforma, novi pogoni

Novi Kia Sorento – nova platforma, novi pogoni

Kia Motors Corporation je predstavila više informacija o novostima, koje se tiču plaftorme i motora nove generacije Sorenta...

Novi Kia Sorento – nova platforma, novi pogoni

Nova platforma nudi više prostora, udobnosti u užitka u vožnji Novi Sorento je Kijin prvi SUV na novoj platformi. Sa kompaktnim prostorom za motor, kraćim prepustima i dužim međuosnim rastojanjem, platforma omogućava potpuno novi dizajn i držanje na putu, dok nudi udobniju i zabavniju vožnju. 
 
Sorento je u odnosu na prethodnika duži za 10 mm, međuosno rastojanje sa dodatnih 35 mm sada iznosi 2.815 mm. Kabina nudi više prostora od većine konkurenata, a inteligentna konstrukcija Sorentu daje najveću zapreminu prtljažnika u segmentu velikih sportskih terenaca.

Novi Kia Sorento – nova platforma, novi pogoni

Kada je 2002. godine predstavljena prva generacija Sorenta ovaj legendarni model  je imao robusnu šasiju, koja je nudila puno prostora i terenske mogućnosti. Prelazak na monocoque karoseriju 2. generacije Sorenta 2009. godine donio je promenu voznih osobina vozila. Kijina nova platforma sportskog terenca predstavlja sličan iskorak najnovije generacije Sorenta, koji postavlja nove standarde u svom segmentu na području prostranosti, praktičnosti, efikasnosti i kvaliteta.

Novi Kia Sorento – nova platforma, novi pogoni

Novi elektrifikovani ‘Smartstream’ turbo motori Nova platforma je namenjena novom ‘Smartstream’ turbo hibridnom pogonu. Novi pogon, koji je Sorentov prvi elektrifikovani pogon, donosi 1.6 T-GDi  turbo benzinski motor, elektro motor snage 44,2 kW i litijum-ionski polimerni baterijski sklop kapaciteta 1,49 kWh. Benzinski i elektro motor zajedno pružaju 230 KS i 350 Nm obrtnog momenta, uz ove solidne mogućnosti potrebno je spomenuti i niske emisije novog elektrifikovanog pogona. Inteligentna konstrukcija nove platforme omogućava postavljanje baterijskog sklopa ispod vozila, bez zadiranja u kabinu ili prtljažni prostor.

Novi Kia Sorento – nova platforma, novi pogoni

Novi 8-stepeni mjenjač sa dvostrukim (mokrim) kvačilom (8DCT) Sorentov novi četvorocilindrični 2.2 ‘Smartstream’ dizel motor, koji će biti u ponudi u Evropi i Južnoj Koreji, proizvodi 202 KS, a njegov obrtni moment iznosi 440 Nm. Motor prenosi snagu preko Kijinog novog 8-stepenog menjača sa dvostrukim (mokrim) kvačilom (8DCT), koji je nastao sa ciljem pružanja uglađenog prenosa karakterističnog za uobičajene automatske menjače, dok je ujedno unapređen u odnosu na menjač sa suvim dvostrukim kvačilom. 

Novi Kia Sorento – nova platforma, novi pogoni

Uskoro možemo očekivati još neke nove pogone, između ostalog i  plug-in hibridnu varijantu.
 
Pored nove platforme i pogona novi Sorento dobio je brojna visokotehnološka pomagala sa područja bezbednosti i udobnosti, zbog kojih se razlikuje od ostalih sportskih terenaca. To su npr. Kijin prvi višestepeni kočioni sistem, koji smanjuje posledice sekundarnih sudara.
Media Contact: Azer Šarić, PR Manager, Kia Motors Adria Group Tel: +386-(0)1-5843-400 E-mail: as@kmag.net

Sistem automatski koči u slučaju aktiviranja zračnih jastuka nakon početkog sudara čime štiti putnike od sekundarnih frontalnih ili bočnih sudara. Višestepeni kočioni sistem će zbog pružanja već bezbednosti nuditi 8 vazdušnih jastuka, između ostalog središnji jastuk između prednjih sedišta i jastuk za koljena za vozača i suvozača.
 
U Ženevi svetska premijera novog Sorenta Kia će novog Sorenta predstaviti svetskoj javnosti 3. marta na salonu automobila u Ženevi, a kod nas i širom Evrope ga očekujemo krajem leta.

PR

Nove Mazde CX-30 i MX-30  osvojile Red Dot nagradu za dizajn 2020

Nove Mazde CX-30 i MX-30 osvojile Red Dot nagradu za dizajn 2020

Nove Mazde CX-30 i MX-30 su prepoznate i nagrađene na takmičenju 'Red Dot: Product Design 2020'. Kompaktni SUV CX-30 i prvi Mazdin potpuno električni automobil MX-30 pridružuju se sve većoj listi nagrađenih Mazdinih modela dizajniranih u skladu sa filozofijom 'Kodo: Duša pokreta'...

Delta Automoto prodajni salon i servis su tu za vas

Delta Automoto prodajni salon i servis su tu za vas

U skladu sa društvenom odgovornošću, kao i propisanim merama zaštite tokom vanrednog stanja, kompanija Delta Automoto, generalni zastupnik za brend Honda, prilagodila je radno vreme salona i servisa kako bi i dalje bila na raspolaganju za sve potrebe svojih klijenata...

CITNow – nova usluga u Delta Motorsu (VIDEO)

CITNow – nova usluga u Delta Motorsu (VIDEO)

Kompanija Delta Motors, generalni uvoznik i distributer za BMW i MINI vozila, od nedavno je u svoj servis uvela, CITNow, poseban vid izveštavanja klijenata o radovima koje je potrebno izvršiti na njihovom vozilu nakon pregleda po dolasku u servis...

123456. . .1455
Novi Audi A3 Sportback (2020)
Slika nedelje