AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Pobeda XCeeda Kiji donela već 3. nagradu Trophee Argus

Pobeda XCeeda Kiji donela već 3. nagradu Trophee Argus

Kijin novi krosover XCeed je osvojio prestižnu nagradu Trophée Argus za 2020. godinu u kategoriji kompaktnih i porodičnih SUV-ova...

Tako je Kia na nedavnoj svečanosti nagradu Argus osvojila već treći put, jer je 2018. slavio Stinger, a 2012. se titulom dobitnika okitio mališan Picanto.

Trophée Argus nagrađuje cenu, tekuće troškove i vrednost polovnog vozila

Trophée Argus na francuskom tržištu nagrađuje nove modele, koji nude najbolju kombinaciju svojstava i tekućih troškova. Kandidate ocenjuju na osnovi cene, tekućih troškova i ostatka vrednosti polovnog vozila, a pritom žiri uzima u obzir i druge karakteristike (kvalitet, udobnost, užitak u vožnji, opremljenost) i doprinos vozila u svom segmentu.

Žiri čine članovi grupacije Groupe Argus, francuski automobilski novinari i stručnjaci sa područja tržišta polovnih vozila i automobilskog tržišta u celini. Kia XCeed je osvojio najviše priznanje u kategoriji kompaktnih i porodičnih sportskih terenaca, a pritom je pobedio konkurente kao što su: Mazda CX-30, Toyota RAV4 Hybrid i Hyundai Santa Fe.

Marc Hedrich, generalni direktor Kia Motors France, rekao je povodom toga: “Veoma smo radosni zbog osvajanja lovorike Trophée Argus za 2020. godinu. To je priznanje za značajan i jedinstven model marke Kia. Novi XCeed je krosover segmenta C, koji među vozilima masovnih proizvođača nema ravnopravnog rivala.”

Pobeda XCeeda Kiji donela već 3. nagradu Trophee Argus

“Kia XCeed je potpuno evropski model, kao i sve ostale varijante Ceeda,” dodao je Hedrih. “Model, koji je dizajniran, razvijen i napravljen u Evropi za evropske kupce, odmah je postao bestseler. Drago nam je da su prednosti Kia XCeeda – njegov dizajn, kvalitet, vozne osobine i troškovi vlasništva – zaslužni za to da odskače od konkurencije. Ova nagrada je posvećena našim dizajnerima, prodavačima i inženjerima širom Evrope i zahvaljujem im se na odlično obavljenom poslu.”

Kia XCeed: sportska, urbana alternativa tradicionalnim sportskim terencima

Novi Kia XCeed je auto sa stilom, izražajan je i dizajnerski savremen, a kao takav predstavlja alternativu tradicionalnim sportskim terencima. XCeed, koji je proizvod Kijinog dizajnerskog središta u Frankfurtu, dizajniran je pod vodstvom Gregorija Gijoma, potpredsednika dizajna u Kia Motors Europe.

Kia XCeed proizvode u slovačkom gradu Žilina, gde prave i ostale varijante: Ceed (hečbek), Ceed Sportswagon (karavan) i ProCeed (shooting brake). Kao i njegova čelična braća i XCeed se može pohvaliti 7-godišnjom fabričkom garancijom (150.000 km, prve 3 godine bez ograničenja broja pređenih kilometara), koja je najduža garancija u Evropi.
Na proleće će Kia XCeed dopuniti svoju ponudu sa plug-in hibridom, koji ima litijum-polimerni baterijski sklop kapaciteta 8,9 kWh, elektromotor snage 44,5 kW i 1,6-litarski benzinski 4-cilindraš sa direktnim ubrizgavanjem goriva. Kia XCeed Plug-in Hybrid može da pređe isključivo na struju oko 60 kilometara.

O nagradama Trophée Argus

Trophée Argus, osnovan 1993. sa ciljem nagrađivanja namenskih vozila, 2008. godine je krenuo sa nagradama u kategoriji putničkih vozila. Na ovogodišnjem takmičenju za priznanja su se takmičila 33 putnička vozila, među kojima su izabrali tri finalista u svakoj od sedam kategorija (kompaktni SUV, gradski auto, kompaktna limuzina, kompaktni i porodični SUV, porodična i kompaktna limuzina, premijum SUV i električno vozilo).

PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje