AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Renault Captur osvojio maksimalnih 5 Euro NCAP zvezdica

Novi Renault Captur osvojio maksimalnih 5 Euro NCAP zvezdica

Novi CAPTUR je ostvario sjajan rezultat na testiranjima Euro NCAP-a. Prošao je najnovija i najstroža testiranja i osvojio maksimalnih pet zvezdica...

Pri tome je dokazao svoje kvalitete u pogledu sigurnosti putnika (odrasli i deca), ostalih učesnika u saobraćaju kao što su biciklisti, kao i opremljenost efikasnim sistemima za pomoć u vožnji.

Novi CAPTUR, konstruisan na novoj Alijansinoj modularnoj platfromi CMF-B, se pridružuje novom Clio-u (takođe ocenjenom sa pet zvezdica) na popisu najsigurnijih vozila. Odlikuje se optimizovanom konstrukcijom karoserije, obnovljenom strukturom sedišta i sigurnosnim pojasevima koji su osmišljeni kako bi pružili optimalnu podršku za sve putnike, a ukupnoj sigurnosti doprinose i pirotehnički predzatezači i graničnici sile zatezanja. Renault zagovara upotrebu tehnologije Fix4sure zbog njene izvrsne sposobnosti da zadrži putnike na mestu i spreči podvlačenje. Uz to, vrhunski dizajn novog Captura olakšava postavljanje dečijeg sedišta na bočna zadnja sedišta i štiti glave putnika u zadnjem delu vozila u slučaju bočnog sudara.

Novi Renault Captur osvojio maksimalnih 5 Euro NCAP zvezdica

Novi CAPTUR se takodje može pohvaliti bogatom opremom u svim verzijama: 6 vazdušnih jastuka, ABS sa sistemom za pomoć pri naglom kočenju, kamera i radar (koji omogućavaju rad sistema za održavanje vozila u saobraćajnoj traci, sistema za prepoznavanje saobraćajnih znakova sa praćenjem ograničenja brzine kao i sistem upozorenja na sigurnosni razmak i kočenja u nuždi), tempomat/graničnik brzine, upozorenje na neprivezani sigurnosni pojas (važi za sva sedišta) kao i poziv hitnim službama u slučaju nezgode. Uz to su se za bolju vidljivost pobrinuli kamera sa prikazom od 360 stepeni, serijska full LED prednja svetla, automatsko uključivanje kratkih/dugih svetala i elektrohromatski samozatamnjujući retrovizor.

Nova elektronska arhitektura Renault-a CAPTUR je omogućila uvođenje aktivnog sistema za kočenje u nuždi sa prepoznavanjem pešaka, biciklista i drugih vozila kao i sistem za pomoć u vožnji autoputem i u saobraćajnim gužvama, što predstavlja prvi korak prema autonomnoj vožnji.
Sistemi za pomoć u vožnji dostupni u novom Capturu se mogu podeliti u tri kategorije: vožnja, parkiranje i sigurnost. Svi oni zajedno čine Renault-ov sistem EASY DRIVE. Ovim sistemima se jednostavno upravlja putem dodirnog ekrana multimedijalnog sistema Renault EASY LINK.
Ovaj svestrani i prilagodljivi SUV nudi najviši nivo sigurnosti u svim svojim verzijama, čime ponovo potvrđuje Renault-ovu stručnost u području sigurnosti za sve, bilo da se radi o putnicima ili drugim učesnicima u saobraćaju. Obnovljenim izgledom, naprednom tehnološkom opremom i svim svojim inovacijama novi Renault CAPTUR otvara novo poglavlje u strategiji proizvoda grupe Renault i nudi najbolje u području sigurnosti u ovom najprodavanijem gradskom SUV-u.

PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje