AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Toyotine premijere u Šangaju - Toyota ubrzava elektrifikaciju

Toyotine premijere u Šangaju - Toyota ubrzava elektrifikaciju

Toyota planira da tokom prve polovine 2020. na globalnom nivou u ponudu uvede više od 10 modela koje pokreće struja iz akumulatora i stalno se kreće napred u popularizaciji elektrifikovanih vozila, postavljajući cilj prodaje više od 5,5 miliona elektrifikovanih vozila na globalnom nivou do 2030. godine...

Toyota saopštava da je kompanija premijerno predstavila svoja električna vozila (BEVs - battery electric vehicles) C-HR i IZOA, kao deo svojih aktivnosti na sajmu Auto Shanghai 2019. C-HR i IZOA će biti prva vozila s pogonom na struju iz baterija, koja će biti uvedene u ponudu u Kini pod Toyota brendom. Prodaja novih modela će početi od 2020. godine.


Osim toga, na drugim Toyotinim štandovima na ovoj izložbi mogu se videti različiti elektrifikovani automobili, kao što su debitanti u Kini - hibridna električna vozila (HEV) RAV4 i Alphard/Vellfire, kao i Corolla i Levin plag-in hibrid serija električnih vozila (PHEV), koja su predstavljena u martu 2019. Toyota je takođe pokazala RHOMBUS, koncept automobil koji pokreće struja iz akumulatora koji je razvila TMEC*, Toyotina baza za istraživanje i razvoj u Kini. RHOMBUS nastoji da zadovolji vrednosti i stil života vozača rođenih nakon 1990. godine.

Toyotine premijere u Šangaju - Toyota ubrzava elektrifikaciju

Komentarišući električna vozila na gorive ćelije (FCEV), izvršni potpredsednik Toyote Moritaka Yoshida je izjavio: „Od 2017. godine Toyota sprovodi demo testove s modelom Mirai u Kini. Razmatramo mogućnost lokalnog uvođenja drugih vozila na gorive ćelije kao što je FC Coaster.”


Počevši s kineskim debijem elektrifikovanih vozila C-HR i IZOA, Toyota planira da tokom prve polovine 2020-te, na globalnom nivou u ponudu uvede više od deset modela koje pokreće struja iz akumulatora i stalno se kreće napred u popularizaciji elektrifikovanih vozila, postavljajući cilj prodaje više od 5,5 miliona elektrifikovanih vozila na globalnom nivou do 2030. godine.


Od inicijalnog predstavljanja hibridnog električnog vozila Prius, 1997. godine, do kraja februara 2019. Toyota je širom sveta prodala skoro 13 miliona elektrifikovanih vozila. Ta vozila su uticala na smanjenje globalnih emisija CO2 u količini većoj od 103 miliona tona.

Toyotine premijere u Šangaju - Toyota ubrzava elektrifikaciju

U novembru 2018. godine, na Kineskom međunarodnom uvozno-izvoznom sajmu u Šangaju, Toyota je predložila novi koncept mobilnosti koji ima za cilj da podrži živote ljudi kroz korišćenje elektrifikacije, inteligencije i informacionih tehnologija, kao što je to slučaj sa e-paletom.


Toyota planira da iskoristi novi koncept mobilnosti za Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. Osim toga, kompanija planira da pokuša da Olimpijske i Paraolimpijske zimske igre u Pekingu 2022. učini uspešnijim koristeći znanje koje stiče na igrama u Tokiju 2020, radeći u saradnji sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, Međunarodnim paraolimpijskim komitetom i Organizacionim komitetom zimskih olimpijskih i paraolimpijskih igara u Pekingu 2022.


PR

Kijina slovačka fabrika radi punom parom

Kijina slovačka fabrika radi punom parom

Nakon pola godine je jasno da će fabrika ove godine dostići novi proizvodni rekord. U prvih šest meseci ove godine su u Kijinoj fabrici u Slovačkoj (Žilina), jednoj od najsavremenijih fabrika automobila na svetu, proizveli 180.200 putničkih vozila i 222 hiljade motora...

123456. . .1428
Audi RS6 (2020)
Slika nedelje