AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nissan Leaf, zvezda Nissanovog štanda na sajmu automobila u Beogradu 2019

Nissan Leaf, zvezda Nissanovog štanda na sajmu automobila u Beogradu 2019

Zvezda Nissanovog štanda, koji se nalazi u hali 4 na Međunarodnom sajmu automobila, je električni Nissan Leaf...

Nissan Leaf  proglašen za #1 električno vozilo u Evropi u 2018.  je zvezda Nissanovog štanda koji odlično dočarava sposobnost brenda da donese uzbuđenje na svim nivoima. Pored Leaf-a Nissan ove godine izlaže i kompletnu svoju gamu vozila: Micru, Navaru i dobro poznati crossoveri Juke, Qashqai i X-Trail, a tradicionalno za sve ljubitelje sportskih automobila premijeru će imati i GT-R.  Sa Leafom, Mikrom, Navarom i crossoverima Juke, Qashqai i X-trail te superautomobilom GT-R, Nissan potvrđuje status jednog od najinovativnijeg i najuzbudljivijeg brenda automobilskoj industriji.

Nissan Leaf, zvezda Nissanovog štanda na sajmu automobila u Beogradu 2019

Početkom godine Nissan je lansirao novi visokoefikasni 1.3 benzinski motor i to sa 140ks i 160ks sa šestostepenim manuelnim menjačem ali i novim sedmostepenim automatskim menjačem ( DCT ). Sa novim benzinskim motorom Nissan Qashqai nudi vam više snage, veci obrtni moment, više performansi i manju potrošnju. Ono što nas očekuje u drugoj polovini godine je lansiranje novog motora i na drugom najprodavanijem crossoveru Nissana, X-Trail.


Za sve kupce pripremljena je posebna sajamska ponuda uz posebne pakete Nissan finansiranja za kompletnu gamu.

Nissan Leaf, zvezda Nissanovog štanda na sajmu automobila u Beogradu 2019

Više o Nissan Leafu


Nissan LEAF je najprodavanije električno vozilo u svetu. Od početka prodaje prve generacije modela LEAF 2010. odabralo ga je više od 400.000 kupaca.
Nissan LEAF je srž Nissanove inteligentne mobilnosti. Reč je pre svega o novom doživljaju vožnje: vožnji sa više uzbuđenja, samopouzdanja i povezanosti sa svetom oko nas.


Ova strategija se temelji na tri stuba; Intelligent Power -Leafov napredni e-motor kapaciteta 40 kW; Intelligent Driving - tehnologiji koja u vožnji pruža više samopouzdanja, sigurnosti i smanjuje stres; i Nissan Intelligent Integration, kojom se automobil povezuje sa okolinom uz pomoću rešenja za povezivanje te sa energetskom mrežom putem jedinstvene dvosmerne tehnologije punjenja.


Privlačan dizajn koji plijeni pozornost širokog kruga kupaca


Novi Nissan LEAF meri 4,49 m u dužinu, 1,79 m u širinu, 1,54 m u visinu i 2,70 m međuosovinskog razmaka. Odlikuje aerodinamičnim profilom, oštrim, dinamičnim izgledom sa vrhunskim aerodinamičkim svojstvima i aerodinamičkim koeficijentom Cd od 0,28. Svako ko poznaje Nissanov dizajn prepoznaće jedinstvena svetla u obliku bumeranga i prednju masku V-motion, dok plavi elementi, kao što je prednja maska i profil zadnjeg odbojnika ističu 100 % električni karakter vozila.

Nissan Leaf, zvezda Nissanovog štanda na sajmu automobila u Beogradu 2019

Veći domet, više uzbuđenja


E-motor Nissana LEAF razvija 110 kW snage i 320 Nm okretnog momenta dovoljnih za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 7,9 s, čime se smešta u sam vrh C-segmenta u pogledu performansi. Nissan LEAF ima domet od 378 km prema normi NEDC/


Napredni sistemi za pomoć u vožnji


Nissan LEAF opremljen je inovativnim tehnologijama inteligentne mobilnosti, uključujući sistem za pomoć u vožnji ProPILOT za sigurniju i udobniju vožnju te ProPILOT Park za potpuno autonomno parkiranje jednim pritiskom na dugme.


ProPILOT se može upotrebljavati u jednoj voznoj taci na autoputu i posebno je koristan u gužvama ili pri vožnji visokim brzinama.


Vozač može da aktivira ProPilot jednostavno kao i običan tempomat odabirom željene brzine vožnje i udaljenosti do vozila ispred. Uz podršku radara i kamere ProPilot će prilagoditi brzinu saobraćaju i održavati automobil u sredini trake. Snalazi se i u prometnim gužvama čime će ukloniti stres iz svakodnevnih putovanja na posao i smanjiti umor.


U prometnim gužvama, upotrebom iste tehnologije, ProPILOT automatski prilagođava udaljenost do automobila ispred i, prema potrebi, potpuno zaustavlja vozilo. Nakon što se vozilo zaustavi, ostaće na mestu čak i ako vozač ne pritisne papučicu kočnice. Nakon što saobraćaj nastavi svojim tokom, automobil će sam ponovno krenuti. Ako se promet zaustavi na više od tri sekunde, ProPILOT će se ponovno pokrenuti jednostavnim pritiskom papučice gasa ili pritiskom na dugme na upravljaču.


ProPILOT Park je automatska funkcija parkiranja za koju vam nisu potrebne ni ruke ni noge. ProPILOT Park može parkirati unapred ili unazad i sa lakoćom će parkirati Nissan LEAF kad vozač odabere mesto koje mu je predložio sistem. Pritiskom na dugme ProPILOT Park, Nissan LEAF potpuno će samostalno obaviti parkiranje i automatski zaustaviti vozilo kad je manevar završen.

Nissan Leaf, zvezda Nissanovog štanda na sajmu automobila u Beogradu 2019

Papučica e-Pedal


Revolucionarna papučica e-Pedal menja način na koji vozimo automobile i omogućava ubrzavanje, usporavanje i potpuno zaustavljanje vozila jednostavnim povećanjem ili smanjenjem pritiska na papučicu gasa. Otpuštanjem papučice automobil će usporiti i potpuno se zaustaviti, čak će i stajati na mestu na nagibu, bez pritiska na papučicu kočnice. Zahvaljujući stopi usporavanja do 0,2 G upotrebom papučice e-Pedal vozači više ne moraju pomerati nogu sa papučice gasa na papučicu kočnice kako bi usporili ili zaustavili vozilo.


Foto: Milomir Bošković / Nissan

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1595
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje