AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Audi Q8 stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Audi Q8 stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Audi Q8 je kombinacija elegantnog luksuznog coupé modela sa četvoro vrata i praktične svestranosti velikog SUV modela. Bogato opremljen, sa izuzetnim mogućnostima digitalnog povezivanja i dovoljno snažan za „off-road” aktivnosti, ovaj model je pouzdan saputnik za poslovne prilike i slobodno vreme. 

Audi Q8 stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Svestran, sportski i elegantan: koncept dimenzija i prostranosti


Audi Q8 odiše sportskom dinamičnošću i vrhunskim luksuzom kao nijedan drugi SUV model ove marke s četiri kruga. Dugačak 4,99 metara, širok 2 metra i visok 1,71 metar, ovaj je SUV coupe širi, kraći i niži od svog sestrinskog modela Q7. Sa međuosovinskim rastojanjem od gotovo 3 metra nudi prostranu unutrašnjost koja je nadmašila konkurenciju svojim prostranim dimenzijama. U drugom redu uz doplatu se mogu dobiti tri zasebno podesiva sedišta. Dok su nasloni drugog reda sedišta preklopljeni, zapremnina prtljažnog prostora ispod poklopca prtljažnika iznosi 1.755 litara.

Audi Q8 stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Nov izgled Q-familije: dizajn eksterijera


Sa impozantnom osmougaonom rešetkom hladnjaka, novi Audi Q8 predstavlja novo lice Q-porodice. Moćna rešetka hladnjaka stoji uspravno i zajedno sa spojlerom koji je širi i povučen prema prednjem kraju, lepo uokviruje usisnike vazduha i dodatno naglašava samouverenost ovog modela. Lagano zaobljena linija krova završava na malo nagnutim D-stubovima i oslanja se na quattro izbočine iznad kućišta blatobrana ispod kojih se nalaze 22-inčni točkovi. Brojni detalji snažno podsećaju na izvorni model quattro. Robusne linije i sportski naglašene površine daju osjećaj snage, prefinjenosti i posebne dinamičnosti stalnog pogona na sva četiri točka. Spojler, obloge kućišta blatobrana, ukrasne lajsne vrata i difuzora u kontrastnoj su boji kako bi se dodatno naglasio „offroad” izgled. LED prednja svetla u serijskoj opremi snažno osvjetljavaju put, dok je tehnologija HD Matrix LED svetala dostupna kupcima kroz dodatnu opremu. U tom slučaju su dnevna svetla izvedena u trodimenzionalnom efektu i izgledaju digitalno. Svetlosna traka povezuje zadnje farove. Kao kod izvornog Audi quattro modela, ispod te trake se nalazi crna površina.

Audi Q8 stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Sportsko iskustvo vožnje: oslanjanje i pogon


Audi je quattro i quattro je Audi – naravno, to se posebno odnosi na Q8 koji je SUV najviše klase ove marke. Potpuno mehanički središnji diferencijal prenosi snagu na prednju i zadnju osovinu u odnosu 40:60. Kada je to potrebno, većinu snage prenosi na osovinu s boljom trakcijom. To zajedno s visinom od tla od 254 milimetara, kratkim prepustima i sistemom za pomoć pri kretanju nizbrdo znači da Audi Q8 nastavlja neometano voziti i van asfaltnog puta. Podesivo oslanjanje sa sistemom za prilagođavanje tvrdoće amortizera deo je serijske opreme. Audi u dodatnoj opremi nudi prilagodljivo vazdušno oslanjanje s mogućnošću izbora udobne ili sportske podešenosti amortizera, a uz to i prilagođava visinu vožnje shodno situaciji i željama vozača za čak 90 milimetara.


Pored progresivnog servo upravljača u serijskoj opremi, čiji odziv postaje značajno direktniji što se dalje zakrene volan, Audi u dodatnoj opremi nudi opciju upravljanja na sva četiri točka. Moguće je zakretanje zadnjih točkova za 5 stepeni –suprotno smeru okretanja prednjih točkova pri malim brzinama za veću okretnost, odnosno u istom smeru okretanja pri višim brzinama za bolju stabilnost.

Audi Q8 stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Svi su pogonski sistemi posebno efikasni zahvaljujući novoj mild hybrid tehnologiji (MHEV). Primarni električni sistem od 48 volti sadrži dva tehnološki značajna modula: litijum-jonski akumulator i elektropokretač remena alternatora. Tokom kočenja može se obnoviti do 12 kW energije i vratiti nazad u akumulator. Tehnologija MHEV omogućava do 40 sekundi vožnje s isključenim motorom i start/stop sistem koji gasi motor prilikom kočenja već od 22 km/h.


Preglednost je novi adut u unutrašnjosti


Lako razumljivi simboli odražavaju digitalnu preciznost marke Audi i znak su visokog nivoa integracije osnovne konstrukcije sistema i njegovog rada. Centralni element je MMI ekran osetljiv na dodir vrhunskog kvaliteta. Budući da izgleda kao crna ploča, dok je isključen gotovo se pretače u jednu veliku crnu površinu i postaje nevidljiv. Svi su elementi međusobno logički povezani, od ravnih mlaznica vazduha u jednoj liniji do široke konzole na središnjem tunelu s ručicom tiptronic menjača. U mraku opciono ambijentalno osvetljenje prati upadljive linije dizajna u unutrašnjosti i pruža pozadinsko osvetljenje za trodimenzionalnu laserski ugraviranu oznaku quattro iznad pretinca za odlaganje ispred suvozača –što je lep primer toga kako Audi pazi na detalje. Dodatne opcije kao što su individualna konturna sedišta s funkcijom masaže i ventilacije, četvorozonski klima uređaj i paket kvaliteta vazduha dodatno ističu tehnološku naprednost ovog modela.

Audi Q8 stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Osetljivi i precizni: komande i ekrani


Zahvaljujući MMI touch konceptu upravljanja u novom modelu Audi Q8 gotovo svim funkcijama može se pristupiti putem dva velika ekrana. Gornji ekran od 10,1 inča upotrebljava se za upravljanje infotainment i navigacionim sistemom. Vozač upotrebljava 8,6-inčni ekran ispod toga za regulaciju grejanja i klima-uređaja, upravljanje raznim praktičnim funkcijama i unos teksta, a sve to s ručnim zglobom udobno i ergonomski položenim na ručicu menjača.


Rukovanje je brzo i jednostavno: haptički i zvučni odziv potvrđuje kada se prstom aktivira neka funkcija. Pored toga, glasovno upravljanje s prirodnim govorom pretvara novi Audi Q8 u inteligentnog partnera za razgovor. Vozači mogu slobodno izgovarati svoje naredbe. Glasovno upravljanje može, na primer, razumeti rečenice kao što su „Gladan sam” i u odgovoru predložiti restorane u blizini.

Audi Q8 stigao u Srbiju - cene poznate (FOTO)

Instrumenti su postavljeni u potpuno digitalni Audi virtualni kokpit. Prikaz na 12,3-inčnom ekranu visoke rezolucije jednostavno se prebacuje pomoću komandi na mltifunkcionalnom volanu. Head-up display projektuje informacije na vetrobransko staklo, uključujući detaljno navođenje za navigaciju.


Pametno umrežavanje: Audi connect i sistemi za pomoć pri vožnji


Audi Q8 uz doplatu se isporučuje sa infotainment sistemom najviše klase, MMI navigacioni sistem plus. Sistem sadrži modul za prenos podataka iz sistema Audi connect putem standarda LTE Advanced i Wi-Fi hotspota. Sistem za navigaciju prepoznaje navike vozača na osnovu prethodnih vožnji i pomoću tih podataka generiše inteligentne predloge rute. Pojedini korisnički profili omogućavaju memorisanje do 400 korisničkih postavki više različitih vozača.

Na našem tržištu počela je prodaja potpuno novog modela Audi Q-porodice Audi Q8. Za sada je u ponudi model Q8 50 TDI quattro Tiptronic 210 Kw /286 KS po ceni od 79.000 EUR.


Za doživljaj osme dimenzije, prefinjenog dizajna i najsavremenije tehnologije posetite najbližeg ovlašćenog Audi dilera ili posetite sajt www.audi.rs.


PR

Euro Sumar: Prolećne cene za Suzuki automobile već u decembru

Euro Sumar: Prolećne cene za Suzuki automobile već u decembru

Potencijalnim kupcima, koji su se već odlučili za kupovinu Suzuki automobila, a očekuju eventualne popuste tokom tradicionalnog prolećnog sajma u Beogradu, uvoznik i serviser automobila i motocikala ove marke, beogradski Euro Sumar, poručuje da je sada pravi trenutak da realizuju svoje namere.

123456. . .1394
Audi e-tron
Slika nedelje