AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

MOL Serbia imenovala Natašu Pjevac Vukšić za v.d. direktorku kompanije

MOL Serbia imenovala Natašu Pjevac Vukšić za v.d. direktorku kompanije

Kompanija MOL Serbia  donela je odluku da na mesto v.d. generalne direktorke imenuje Natašu Pjevac Vukšić, dosadašnju direktorku maloprodaje...

Nataša Pjevac Vukšić na ovu poziciju dolazi u trenutku kada kompanija ima značajne planove za naredni period. Proteklih šest godina, Nataša Pjevac Vukšić stekla je veliko iskustvo na poziciji menadžera prodaje i marketinga, a zatim od 2016. i na poziciji direktora maloprodaje. Sfera odgovornosti u kojoj će koristiti stečeno iskustvo podrazumevaće rešavanje zadataka u vezi sa povećanjem efikasnosti u poslovanju, rešavanje strateških pitanja razvoja kompanije, ali i realizaciju ključnih investicionih projekata, sa posebnim fokusom na kolaborativnost i razvoj kadrova.


„Ova godina uspešno je startovala kako za MOL Serbia, tako i za MOL Grupu, u okviru koje posluje ova kompanija. Cilj poslovanja u narednom periodu biće usmeren ka lojalnim klijentima i pružanju usluga koje u potpunosti odgovaraju njihovim potrebama, te kontinuiranom razvoju zaposlenih u skladu sa MOL vrednostima i korporativnom kulturom. Pored toga, preuzimanje ove funkcije podrazumeva i sprovođenje nove poslovne strategije Grupe 2030, što će predstavljati svojevrstan izazov u mojoj karijeri, ali sigurna sam i doneti posebno zadovoljstvo“, istakla je Nataša Pjevac Vukšić, v.d. generalne direktorke MOL Serbia.


Dosadašnja direktorka, Bjanka Vasilesku, poslovanjem u industriji nafte bavila se više od 10 godina, a kompaniji MOL Serbia pridružila se 2012. godine, na mestu generalne direktorke, nakon uspešne karijere finansijskog direktora u MOL Rumuniji. U vreme njenog dolaska kompanija je razmatrala napuštanje srpskog tržišta, ali kasnija implementacija strategije razvoja dovela je kompaniju MOL na drugo mesto tržišnih igrača nafte i gasa, sa više od 20% tržišnog učešća, prodavajući visoko kvalitetne rafinirane proizvode potrošačima Srbije. Za vreme njenog rada na poziciji direktora, MOL Serbia je radikalno povećala efikasnost poslovanja, proširila svoje prisustvo u Srbiji i dovela profitabilnost na oko 10 miliona evra godišnje.


„Ponosna sam na rezultate koje je naš tim ostvario tokom proteklih šest godina u pogledu rasta poslovanja, profitabilnosti, kvalitetnih usluga i proizvoda, i najvažnije: zadovoljstva kupaca. Danas je MOL Serbia na drugom mestu tržišnih igrača nafte i gasa, predstavljajući uglednu kompaniju sa velikim profesionalcima u timu. Znam da će kompanija sa mojom koleginicom Natašom Pjevač Vukšić, sa kojom sam imala priliku da radim tokom transformacije poslovanja kompanije, imati jednog od najiskusnijih menadžera koji je sposoban da nastavi uspešnu priču poslovanja ujedno rešavajući sve izazove sa kojima će se kompanija suočiti u budućnosti“, izjavila je Bjanka Vasilesku, nekadašnja generala direktorka MOL Serbia.


Kompanija MOL Serbia izražava veliku zahvalnost dosadašnjoj direktorki, koja je ovu kompaniju uspešno vodila prethodnih godina.


PR

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje