AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Najveći Evropski sistem za skladištenje energije pokrenut je u Johan Cruijff Areni

Najveći Evropski sistem za skladištenje energije pokrenut je u Johan Cruijff Areni

Danas je pokrenut najveći sistem za skladištenje energije koji koristi korišćene i nove baterije električnih vozila u poslovnoj zgradi u Evropi. Svečanu ceremoniju otvaranja obavio je Udo Kock gradski većnik u Amsterdamu...

Ovaj jedinstven projekat rezultat je saradnje društava Nissan, Eaton, BAM,The Mobility Huse I Johan Cruijff ArenA uz podršku Amsterdamskog fonda za klimu i energiju ( AKEF) i Interrega.


Sistem za skladištenje energije sa kapacitetom 3 megavata obezebeđuje pouzdanije i efikasnije snabdevanje i korišćenje energije za stadion, njegove posetioce, komišije i holdandsku energetsku mrežu. Kombinujući Eaton jedinice za pretvaranje snage i ekvivalentna 148 Nissan LEAF beterija,sistem za skladištenje energije ne samo da omogućava održiviji energetski sistem već i kreira kružnu ekonomičnost za baterije električnih vozila.


„Zahvaljujući ovom sistemu za skladištenje energije, stadion će moći pametnije da koristi sopstvenu energiju dobijenu iz održivih izvora i u okviru društva Amsterdam Energy ArenA BV i trgovati sa raspoloživim kapacitetima skladištenja baterija”, izjavio je Henk van Raan, direktor za inovacije Johan Cruijff Arene. ArenA zahvaljujući tome ima siguran pristup znatnim količinama energije čak i u slučaju prekida rada električne mreže. Kao rezultat stadion će doprineti stabilnijoj holandskoj energetskoj mreži. Johan Cruijff ArenA je jedan od najodrživijih stadiona na svetu i predvodnik za uvođenje pametnih inovacija popust ovog jedinstvenog Sistema za skladištenje energije.


“Ponosimo se što smo deo najvećeg sistema za skladištenje energije u Evropi razvijenog za komercijalne zgrade. Zahvaljujući Johan Cruijff ArenA možemo da prikažemo da preusmeravanje baterija Nissan električnih vozila može doprineti učinku celokupnog energetskog sistema efikasnijim i održivim. Mi postavljamo naš električni ekosistem u srce održive budućnosti, menjamo način na koji vozimo naše automobile i svoj način života“, rekao je Francisco Carranza, generalni direktor Nissan Energy.

Najveći Evropski sistem za skladištenje energije pokrenut je u Johan Cruijff Areni

Prilagodljiv kapacitet skladištenja


Sistem skladištenja energije ima važnu ulogu u održavanju ravnoteže između ponude i potražnje energije u Johan Cruijff Areni. Svojim kapacitetom od 3 megavata i snagom od 2,8 megavata sati ima dovoljno snage za pokretanje nekoliko hiljada domaćinstva. To omogućuje optimalno skladištenje i upotrebu energije koju proizvodi 4200 solarnih panela smeštenih na krovu Arene. Sistem za skladištenje energije predstavlja pomoćni izvor energije čime se smanjuje potreba za dizelskim genereatorima i resterećuje energetska mreža smanjenjem visoke potrošnje tokom koncerata.


Johan Cruijff ArenA


Johan Cruijff ArenA je važan igrač u prvoj ligi međunarodnih višenamenskih stadiona. To je dom kluba AFC Ajax i holandske reprezentacije, u njoj se održavaju veliki koncerti, plesni događaji i poslovni sastanci. Johan Cruijff ArenA beleži više od dva miliona posetioca godišnje. Johan Cruijff ArenA sve podređuje doživljaju publike. Zajedno sa svojim partnerima Johan Cruijff ArenA nudi vrhunske usluge i objekte i stalno radi na stvaranju vrhunskog iskustva na samom stadionu i oko njega.


Amsterdam Innovation Arena


Novi sistem za skladištenje energije i kompanija koja ga je razvila Amsterdam Energy ArenA BV, konkretni su rezultati inovativnog programa kojim upravlja Amsterdam Innovation Arena ArenA, u okviru kojeg institucije, vlade i društva kao što su BAM, Nissan, Eaton i The Mobility House rade na razvoju stadiona budućnosti.


Stadion i njegova neposredna oblast funkcionišu kao živa laboratoria, inkubator za proveru inovacija i prakse. Inovativni koncepti i ideje te dokazana rešenja u oblasti izgradnje stadiona, upravljanja i eksploatacije primeniće se na stadionima i u rekreativnim zonama širom sveta putem Johan Cruijff ArenA International. Partneri Amsterdam Innovation Arene su: Johan Cruijff ArenA, Amsterdamsko gradsko veće, Amsterdam Smart City, TNO, KPN, KPMG, Huawei, Microsoft, Signify, Nissan, Eaton, Honeywell i BAM.


PR

Zvaničan početak prodaje novog BMW X4 u Srbiji

Zvaničan početak prodaje novog BMW X4 u Srbiji

Najnoviji BMW model donosi sve osobine X modela sa sportsko elegantnim izgledom kupea i izuzetnim performansama, ujedno pružajući zadivljujući komfor. Novi model je 81 mm duži od prethodnog i 37 mm širi, a takođe je i 3 mm niži...

Sedam razloga za Opel Astru limuzinu

Sedam razloga za Opel Astru limuzinu

Kompanija Opel Srbija je pripremila specijalnu ponudu, po kojoj kupci za 12.925 evra mogu postati vlasnici Opel Astre Sedan, automobila sa preko 11 miliona kupaca širom sveta...

123456. . .1385
Audi Q8
Slika nedelje