AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Hyundai Motor Group i Wärtsilä Forge – novo partnerstvo za iskorišćavanje baterija električnih vozila

Hyundai Motor Group i Wärtsilä Forge – novo partnerstvo za iskorišćavanje baterija električnih vozila

Hyundai Motor Group (HMG) odabrala je kompaniju Wärtsilä sa kojom je započela tehnološku i komercijalnu saradnju koja je bazirana na razvoju sekundarnog iskorišćavanja baterija za električna vozila (EV) na rastućem tržištu skladištenja energije.

Globalno partnerstvo povezivaće širenje HMG-a u električnim vozilima sa Wärtsila-evom rastućom energetskom delatnošću, koja uključuje 67 GW instaliranih elektrana i napredne tehnologije za skladištenje energije i softver obezbeđen kupovinom kompanije Greensmith Energy.


Partnerstvo će se baviti naprednim proizvodima i platformama za skladištenje energije koje maksimizuju HMG-ove EV baterije za komercijalizaciju u postojećim mrežama klijenata i kanala Wärtsilä-e, u 177 zemalja širom sveta. Kompanija Wärtsilä prodala je blizu 4 GW elektrana u 2017. godini u razvijenim zemljama i zemljama u razvoju.


Partnerstvo će pogodovati rastu poslovnih mogućnosti i tržišta za napredne sisteme za skladištenje energije sa ciljem komunalne i komercijalne primene pogodne za EV-baterije. Poslovni model i saradnja će se nastaviti uspostavljanjem kontinuiranog globalnog lanca snabdevanja koji će koristiti ključne OEM veze kako bi se uspostavio holistički pristup za proizvodnju baterija, EV aplikacija, prerade izvora energije, kao i reciklaže materijala.


"Skladištenje energije je logičan sledeći korak u korišćenju EV baterija nakon upotrebe ", rekao je Dr Loungcho Chi, izvršni potpredsednik Odeljenja za strategiju i tehnologiju i glavni direktor za inovacije u Hyundai Motor Group. "Preoblikovanjem resursa intenzivnih proizvoda kao što su EV baterije, eliminišemo troškove deponovanja i produžavamo vrednost investiranja u R&D u pravcu razvoja tehnologije. HMG ojačava svoje liderstvo u zelenoj tehnologiji i održivom razvoju, šireći svoj biznis ka energetici. "

Hyundai Motor Group i Wärtsilä Forge – novo partnerstvo za iskorišćavanje baterija električnih vozila

U 2025. godini raspolagaćemo sa 29 GWh sekundarnih EV baterija, što daleko prevazilazi veličinu današnjeg stacionarnog skladišta, sa trenutno dostupnih 10 GWh za skladištenje. Ovo predstavlja plavi okean u novom energetskom partnerstvu između HMG i Wärtsilä.


U Sjedinjenim Američkim Državama, Greensmith Energy je rasprostranjen na preko 70 sistema u mrežama širom devet zemalja i nudi petu generaciju vodeće energetske softverske platforme pod nazivom GEMS. Kao kompanija Wärtsilä, Greensmith povećava svoj domet na rastućem globalnom tržištu za programabilno skladištenje energije i igra ključnu ulogu u viziji Wärtsilä -a da omogući rast i tranziciju prema obnovljivim izvorima kroz fleksibilnost, pouzdanost i integraciju.


Kompanija Wärtsilä je globalni lider u naprednim tehnologijama i kompletnim rešenjima životnog ciklusa na tržištu energetike. Naglašavajući održive inovacije i ukupnu efikasnost, Wärtsilä maksimizuje ekološke i ekonomske performanse brodova i elektrana. U 2016. godini neto prodaja kompanije Wärtsilä iznosila je 4,8 milijardi evra sa približno 18,000 zaposlenih. Kompanija posluje na više od 200 lokacija u više od 70 zemalja širom sveta. Sedište kompanije Wärtsilä je Nasdak u Helsinkiju. Saznajte više na www.wartsila.com


Kao vodeći provajder softvera za skladištenje energije i integracionih usluga, Greensmith-ova misija je da skladištenje energije bude osnovni deo otporne, inteligentne i distribuirane energetske infrastrukture. Sada u svojoj petoj generaciji, Greensmithova GEMS softverska platforma optimizuje performanse skladištenja energije i integrisanih resursa mreže putem smanjenja troškova i maksimizovanja isplativosti sistema. Saznajte više na www.greensmithenergy.com.


PR

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1595
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje