AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Hyundai Motor Group i Wärtsilä Forge – novo partnerstvo za iskorišćavanje baterija električnih vozila

Hyundai Motor Group i Wärtsilä Forge – novo partnerstvo za iskorišćavanje baterija električnih vozila

Hyundai Motor Group (HMG) odabrala je kompaniju Wärtsilä sa kojom je započela tehnološku i komercijalnu saradnju koja je bazirana na razvoju sekundarnog iskorišćavanja baterija za električna vozila (EV) na rastućem tržištu skladištenja energije.

Globalno partnerstvo povezivaće širenje HMG-a u električnim vozilima sa Wärtsila-evom rastućom energetskom delatnošću, koja uključuje 67 GW instaliranih elektrana i napredne tehnologije za skladištenje energije i softver obezbeđen kupovinom kompanije Greensmith Energy.


Partnerstvo će se baviti naprednim proizvodima i platformama za skladištenje energije koje maksimizuju HMG-ove EV baterije za komercijalizaciju u postojećim mrežama klijenata i kanala Wärtsilä-e, u 177 zemalja širom sveta. Kompanija Wärtsilä prodala je blizu 4 GW elektrana u 2017. godini u razvijenim zemljama i zemljama u razvoju.


Partnerstvo će pogodovati rastu poslovnih mogućnosti i tržišta za napredne sisteme za skladištenje energije sa ciljem komunalne i komercijalne primene pogodne za EV-baterije. Poslovni model i saradnja će se nastaviti uspostavljanjem kontinuiranog globalnog lanca snabdevanja koji će koristiti ključne OEM veze kako bi se uspostavio holistički pristup za proizvodnju baterija, EV aplikacija, prerade izvora energije, kao i reciklaže materijala.


"Skladištenje energije je logičan sledeći korak u korišćenju EV baterija nakon upotrebe ", rekao je Dr Loungcho Chi, izvršni potpredsednik Odeljenja za strategiju i tehnologiju i glavni direktor za inovacije u Hyundai Motor Group. "Preoblikovanjem resursa intenzivnih proizvoda kao što su EV baterije, eliminišemo troškove deponovanja i produžavamo vrednost investiranja u R&D u pravcu razvoja tehnologije. HMG ojačava svoje liderstvo u zelenoj tehnologiji i održivom razvoju, šireći svoj biznis ka energetici. "

Hyundai Motor Group i Wärtsilä Forge – novo partnerstvo za iskorišćavanje baterija električnih vozila

U 2025. godini raspolagaćemo sa 29 GWh sekundarnih EV baterija, što daleko prevazilazi veličinu današnjeg stacionarnog skladišta, sa trenutno dostupnih 10 GWh za skladištenje. Ovo predstavlja plavi okean u novom energetskom partnerstvu između HMG i Wärtsilä.


U Sjedinjenim Američkim Državama, Greensmith Energy je rasprostranjen na preko 70 sistema u mrežama širom devet zemalja i nudi petu generaciju vodeće energetske softverske platforme pod nazivom GEMS. Kao kompanija Wärtsilä, Greensmith povećava svoj domet na rastućem globalnom tržištu za programabilno skladištenje energije i igra ključnu ulogu u viziji Wärtsilä -a da omogući rast i tranziciju prema obnovljivim izvorima kroz fleksibilnost, pouzdanost i integraciju.


Kompanija Wärtsilä je globalni lider u naprednim tehnologijama i kompletnim rešenjima životnog ciklusa na tržištu energetike. Naglašavajući održive inovacije i ukupnu efikasnost, Wärtsilä maksimizuje ekološke i ekonomske performanse brodova i elektrana. U 2016. godini neto prodaja kompanije Wärtsilä iznosila je 4,8 milijardi evra sa približno 18,000 zaposlenih. Kompanija posluje na više od 200 lokacija u više od 70 zemalja širom sveta. Sedište kompanije Wärtsilä je Nasdak u Helsinkiju. Saznajte više na www.wartsila.com


Kao vodeći provajder softvera za skladištenje energije i integracionih usluga, Greensmith-ova misija je da skladištenje energije bude osnovni deo otporne, inteligentne i distribuirane energetske infrastrukture. Sada u svojoj petoj generaciji, Greensmithova GEMS softverska platforma optimizuje performanse skladištenja energije i integrisanih resursa mreže putem smanjenja troškova i maksimizovanja isplativosti sistema. Saznajte više na www.greensmithenergy.com.


PR

Potpuno nova Toyota RAV4 na srpskom tržištu

Potpuno nova Toyota RAV4 na srpskom tržištu

Početno interesovanje za novim SUV modelom Toyote, prevazilazi sva očekivanja. Osim atraktivnog dizajna, bogate opreme i tradicionalnog kvaliteta, peta generacija RAV4 ističe se izuzetnim voznim karakteristikama, vrhunskom sigurnošću i ekonomičnošću, kakva se do nedavno nije mogla ni zamisliti u ovoj klasi.

123456. . .1402
Ford Focus ST (2020)
Slika nedelje