AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Uspešno održano gradsko takmičenje Šta znaš o saobraćaju 2018

Uspešno održano gradsko takmičenje Šta znaš o saobraćaju 2018

U Pionirskom gradu u Beogradu u organizaciji AMSS uspešno je održano 49. po redu, najstarije i najmasovnije domaće takmičenje osnovaca, “Šta znaš o saobraćaju”...

Takmičenje je u teorijskom delu počelo rešavanjem saobraćajnih testova u 09.00, a u 10.00 nadmetanjem u vožnji bicikala, na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu praktičnog ponašanja koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se deca sreću u svakodnevnom životu.


Generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev istakao je na proglašenju pobednika, da su naša deca više puta u protekloj deceniji u evropskom takmičenju “Šta znaš o saobraćaju” bila evropski prvaci, što govori o tome da dosadašnji predan rad nastavnika, dece i organizatora, u kontinuitetu donosi dobre plasmane na evropskim takmičenjima. On je poželeo da se ove godine još bolje pripreme i pokušaju ponovo da odbrane boje Srbije, i predstave našu zemlju u najboljem mogućem svetlu.


AMSS i AMS Osiguranje godinama uspešno zajednički organizuju akciju “Šta znaš o saobraćaju”, što dokazuje da kao društveno odgovorne institucije značajno doprinose razvoju svesti o saobraćajnoj kulturi kod najmlađih u našoj zemlji. Zato ćemo se i dalje iz godine u godinu truditi da ovo takmičenje bude još masovnije, odnosno da uključimo što više škola iz Srbije i Beograda, rekao je Dejan Jevtić, predsednik Izvršnog odbora u AMS Osiguranju, dodelivši nagrade najboljima na gradskom takmičenju.

Uspešno održano gradsko takmičenje Šta znaš o saobraćaju 2018

Veliko je zadovoljstvo sresti i nagraditi najbolje poznavaoce saobraćajnih propisa među najmlađima. Oni su najbolji promoteri opšte bezbednosti u saobraćaju rekao je direktor policije, general Vladimir Rebić. Kroz održavanje ovog takmičenja i ostalih aktivnosti moramo i ubuduće zajedno sa Auto-moto savezom i ostalim nadležnim institucijama obezbediti što bolji ambijent, da deca budu bezbedna u saobraćaju. To što je broj škola i dece koja učestvuju u takmičenju svake godine sve veći, ovo takmičenje čini veoma važnim i uspešnim. Čestitam osnovcima učesnicima, želim im sreću i na državnom takmičenju, a posebno na takmičenju u Mađarskoj, gde će predstavljati svoju zemlju, rekao je još Vladimir Rebić.


Drago mi se što je najstarije takmičenje beogradskih osnovaca ŠZOS održava baš u Pionirskom gradu, najlepšem mestu za takmičenje najmlađih, rekao je Gradski menadžer Goran Vesić. Osnovci su najugroženija kategorija učesnika u saobračaju, zato je važno što su ova deca naučila pravila u saobraćaju i stekla osnovno znanje, jer će tako biti zaštićeni kao najčešće žrtve. Beograd je ovde danas okupio najbolje poznavaoce saobraćaja iz osnovnih škola na jednom mestu, i u ime Grada Beograda ja im čestitam na dosadašnjem plasmanu i želim uspeh na državnom, kao što želim i da se neko od beogradskih pobednika posle državnog prvenstva plasira u reprezentaciju Srbije, koja će predstavljati zemlju na evropskom takmičenju. Zadovoljstvo je znati da su u ovogodišnjem ciklusu takmičenja učestvovale sve beogradske škole, rekao je još Goran Vesić.


Najuspešniji u generalnom plasmanu u ekipnom delu gradskog takmičenja pokazali su se osnovci sa Zvezdare. Drugi po uspehu su takmičari sa Novog Beograda, a na treće mesto su se plasirala deca osnovnih škola iz Obrenovca. U pojedinačnom nadmetanju za učešće u nacionalnom finalu, koje će se u Beogradu održati 25. i 26. maja, u ekipu Beograd 1 plasirali su se učenici Andrej Todorović sa Zvezdare ( B), Mirko Tomović (C) iz Obrenovca, Nina Polić (B) sa Zvezdare i Aleksandra Pantović (C) takođe sa Zvezdare. Mesto u ekipi Beograd 2 svojim rezultatom obezbedili su Igor Rakočević (B) sa N. Beograda, Nemanja Tomović iz Obrenovca, Anđela Miljević iz Zemuna i Anđelina Mandić iz Obrenovca.


Posle nacionalnog finala, najbolje plasirani učenici iz grupe B (uzrast 10 - 12 godina) predstavljaće Srbiju na Evropskom FIA (Svetska automobilska federacija) prvenstvu, koje će se ove godine održati početkom septembra u Budimpešti.


Ovo takmičenje poznavanja saobraćaja ujedno je i zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje je i ove godine održano uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.


Za ovogodišnji 49. ciklus takmičenja AMSS je odštampao 300 000 saobraćajnih testova koji su distribuirani do osnovnih škola preko poslovih jedinica AMSS i školskih uprava i Ministarstva prosvete.Testovi su štampani na srpskom, kao i na šest jezika nacionalnih manjina u Srbiji, na Mađarskom, Rumunskom, Rusinskom, Hrvatskom, Slovačkom i Albanskom.


Na evropskom takmičenju u veoma jakoj konkurenciji vršnjaka iz čitave Evrope Srpska reprezentacija, sastavljena od dve devojčice i dva dečaka, uzrasta od 10-12 godina (B) osvojila je u predhodnom periodu čak dve zlatne medalje. U Norveškoj 2014. i u Crnoj Gori 2013. godine, a bronzano odličje im je izmicalo za samo jedan poen čak tri puta! U Austriji 2015., Češkoj 2016. i Albaniji 2017. godine.


U skladu sa evropskim standardima u testove su ove godine uvedena nova poglavlja, sa simulacijom realnih situacija u saobraćaju. Testovi će biti teži nego predhodnih godina, a na poligonima spretnosti postavljeni su novi elementi. Same pripreme za evropsko će takođe biti dinamičnije, tako da se od naše ekipe ponovo očekuje visok plasman.


PR

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je od strane uglednog žirija u izboru Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY) proglašen za "najbolji automobil na svetu za 2024. godinu". Proglašenje pobednika, objavljeno 8. marta, odvilo se upravo na međunarodni Dan žena...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje