AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Električni Kia Niro EV sa dometom od 450 km

Električni Kia Niro EV sa dometom od 450 km

Kia je nedavno na sajmu električnih vozila na korejskom ostrvu Džedžu razotkrila novu električnu varijantu modela Niro...

Električni Kia Niro EV sa dometom od 450 km

Sportski i svestrani Niro EV, koji kombinuje užitak u vožnji sa atraktivnim dizajnom i upotrebljivošću, spreman je za novo poglavlje ekološki prihvatljivijih kompaktnih sportskih terenaca.


Niro EV, plod zajedničkog rada Kijinih dizajnerskih centara u Kaliforniji i Namyangu (J. Koreja) utelovljava praktičnost i privlačnost kompaktnog sportskog terenca elegantne, aerodinamične karoserije i suptilno izvajanih površina.


Moderan spoljni izgled inspirisan čistim i hi-tech crtama


Niro EV, u januaru premijerno predstavljen kao koncept na sajmu zabavne elektronike u Las Vegasu, donosi ekskluzivnu masku motora, futurističke otvore za protok vazduha i LED dnevna svetla u obliku strelica. Inspirisan Kijinim čistim i high-tech crtama konceptnog vozila, vitkim izgledom i uskim staklenim površinama naglašava elegantan profil i nudi više prostora za mišićave blatobrane Nira EV.

Električni Kia Niro EV sa dometom od 450 km

Novi Kia Niro EV obećava domet od 450 km sa jednim punjenjem


Nira EV pokreće Kijin električni pogon nove generacije, koji koristi nove proizvodne tehnologije, namenjene Kijinim električnim vozilima. Niro EV, opremljen snažnim litijum-polimerskim baterijskim sklopom kapaciteta 64 kWh, moći će preći više od 450 km sa jednim punjenjem (kada je opremljen većim baterijskim sklopom) po WLTP ciklusu – radi se o ciklusu po kojem će model biti homologovan, ili do 350 km kada je opremljen baterijskim sklopom kapaciteta 39,2 kWh.


Niro EV predstavlja značajne korake, koje je Kia prešla u zadnjih nekoliko godina sa ciljem da ponudi udobna, zabavna vozila, koja voze u mobilnost sa nultim emisijama izduvnih gasova.


Prodaja Nira EV kreće u drugoj polovini godine u Južnoj Koreji, dok ga kod nas i širom Evrope očekujemo početkom 2019.


Napomena:


Svi tehnički podaci su očekivani rezultati, koji zavise od daljeg razvoja i homologacije. Svi podaci podložni su promenama.


PR

Fordovi modeli mesec dana po izuzetnim cenama

Fordovi modeli mesec dana po izuzetnim cenama

Već na početku nove poslovne godine, Fordov ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser, kompanija Grand Motors, potencijalnim kupcima nudi priliku da po povoljnijim cenama od redovnih postanu vlasnici nekog od atraktivnih modela...

Nissan na sajmu CES predstavlja tehnologiju I2V

Nissan na sajmu CES predstavlja tehnologiju I2V

Na sajmu potrošačke elektronike CES, Nissan će predstaviti svoju viziju budućnosti za vozilo koje vozačima pomaže da „vide nevidljivo” spajanjem stvarnog svijeta sa virtualnim, čime stvara ultimativni doživljaj povezanog automobila...

123456. . .1397
Audi e-tron
Slika nedelje