AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Otvoren je BMW Centar izvrsnosti za autonomnu voznju

Otvoren je BMW Centar izvrsnosti za autonomnu voznju

BMW zvanično otvara svoj kampus za autonomnu vožnju u Unteršlajshajmu blizu Minhena. BMW Grupa je juče proslavila zvanično otvaranje svog kampusa za autonomnu vožnju u Unteršlajshajmu...

Otvoren je BMW Centar izvrsnosti za autonomnu voznju

Klaus Frojlih, član upravnog odbora BMW AG odgovoran za istraživanje i razvoj, i bavarski premijer Markus Seder, prisustvovali su otvaranju progresivnog razvojnog kompleksa koji pokazuje da se BMW Grupa preobražava u tehnološku kompaniju. Kampus BMW Grupe za autonomnu vožnju najmoderniji je centar izvrsnosti koji pokriva sve kada se radi o obezbeđivanju većeg kapaciteta za inovacije i povećanu efikasnost razvoja, a naravno i osiguranju održivosti kompanije u budućnosti.


Pre 15 meseci, BMW Grupa je odlučila da koncentriše svoju razvojnu ekspertizu na polju konektivnosti vozila i visoko/potpuno automatizovane vožnje na jednoj lokaciji. Kampus, koji nudi 23.000 kvadratnih metara poslovnog prostora i mesta za 1.800 zaposlenih, dovršen je u rekordnom roku. Optimalna infrastruktura kompleksa, njegova blizina centru za istraživanja i inovacije, i obližnja veza sa mrežom autoputeva pomogli su da se odluka donese u njegovu korist.

Otvoren je BMW Centar izvrsnosti za autonomnu voznju

BMW Grupa ima nameru da podstiče razvoj visoko automatizovanih vozila pomoću novog kampusa u Unteršlajshajmu, i namerava da angažuje IT specijaliste i programere softvera u oblastima veštačke inteligencije, mašinskog učenja i analize podataka. Kampus za autonomnu vožnju otvara svoja vrata „novim radnim okruženjima“ tj. prostoru bez pregrada, inteligentnoj i fleksibilnoj upotrebi poslovnog prostora, i višestranom i kreativnom radnom mestu. Jasne su pogodnosti za razvojne stručnjake koji se ovde zaposle: fleksibilnost, efikasnost, visoki nivo autonomije i kraće udaljenosti. Ovo znači, na primer, da programer softvera koji radi u novom kampusu odmah može da testira tek napisani kôd u vozilu do kojeg može da se prošeta.

Otvoren je BMW Centar izvrsnosti za autonomnu voznju

Nova radna okruženja ujedno donose i novu kulturu zaposlenih i menadžmenta, a menadžeri rade u istom tom otvorenom prostoru kao i njihovi zaposleni. Ovo jača interakciju i olakšava komunikaciju, što za rezultat ima efikasan timski rad na razvoju veoma kompleksnih proizvoda.


BMW Grupa je prva kompanija u automobilskoj industriji koja je primenila agilni radni model sistematski i univerzalno za čitavu specijalističku oblast – u ovom slučaju je to autonomna vožnja i asistencija vozaču, od faze istraživanja pa sve do razvoja serijske proizvodnje. Agilni radni modeli formiraju ključnu osnovu za efikasan razvoj spreman za budućnost.

Otvoren je BMW Centar izvrsnosti za autonomnu voznju

Otvorena struktura kampusa nudi odlične uslove za „skram“ timove, te savršeno služi agilnom procesu razvoja softvera. „Skram“ timovi imaju interdisciplinarnu strukturu, što podrazumeva spoj različitih veština. Oni se bave kompleksnim podprocesima, i rade nezavisno sa pristupom „s jednog kraja na drugi kraj“. Visoki stepen fleksibilnosti omogućava timovima da brzo i efikasno reaguju na nove zahteve.

Otvoren je BMW Centar izvrsnosti za autonomnu voznju

Vreme je burnih promena u automobilskoj industriji, a dolaze i novi igrači koji čine konkurentno okruženje još izazovnijim. Primena inovacija je sve brža i brža i mladi profesionalci pominju izvodljivost u budućnosti, moderno radno okruženje i fleksibilni, agilni protok rada kao ključ za privlačnost poslodavca. Ovako moderno razvojno mesto kao što je novi kampus za autonomnu vožnju zato predstavlja ključnu korist za dugoročnu održivost i inovativnu sposobnost kompanije.


PR

MINI predstavio prvi alternativni vodič kroz Beograd

MINI predstavio prvi alternativni vodič kroz Beograd

U okviru najnovijeg projekta MINI Srbija, koji možete pratiti putem hashtag-a #MiniWasHere na društvenim mrežama, održana je promocija prvog MINI alternativnog vodiča kroz Beograd kao i izložba fotografija na temu kako MINI vidi alternativni Beograd, a koje možete pogledati na www.mini.rs. 

Opel Combo Life je jedan od šest finalista AUTOBEST izbora

Opel Combo Life je jedan od šest finalista AUTOBEST izbora

Novi Opel Combo Life proglašen je za jednog od finalista evropskog ,,AUTOBEST 2019’’ izbora. Žiri koji se sastoji od novinara iz 31 evropske zemlje testira nove modele koji su se kvalifikovali za ovu nagradu, a pobednik dobija priznanje ,,Best Buy automobil godine u Evropi 2019.’’

Škoda Scala: Novo ime za novi kompaktni model

Škoda Scala: Novo ime za novi kompaktni model

Nakon otkrivanja siluete, ŠKODA otkriva i ime novog kompaktnog modela – Scala. Naziv potiče od latinske reči „scala“ što znači „stepenice“ ili „merdevine“ i istovremeno pravi iskorak češkog proizvođača u segment kompaktnih vozila...

123456. . .1388
Novi BMW serije 3 (G20)
Slika nedelje