AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Kia Stinger dobitnik novih prestižnih priznanja

Novi Kia Stinger dobitnik novih prestižnih priznanja

Kia Stinger dobitnik je brojnih prestižnih priznanja evropskih i američkih medija. Sve veći broj priznanja je ovu sportsku limuzinu svrstao među Kijine modele s najviše osvojenih nagrada – i to u tek nekoliko meseci od početka prodaje.

Stinger je izabran za Auto godine po izboru internet portala Roadshow by CNET 2018 (‘Shift Award Vehicle of the Year’), i 'Najbolji u 2018. godini' (‘Best of the Year’) po izboru gledalaca američke televizijske emisije MotorWeek, što je najprestižnije priznanje od svih 14 kategorija.


Finalista evropskog i američkog izbora za auto godine


Stinger je između ostalog i finalista izbora za evropski i američki auto 2018.
Bryan Cho, šef marketinga u Kia Motors Corporation, kaže: “Ponosni smo na to što smo postigli sa Stingerom, a brojne nagrade potvrđuju njegovu globalnu privlačnost. Kupcima pruža nešto sasvim drugačije i uzbudljivije po pitanju dizajna, karaktera i performansi. Fino je videti kako mediji širom sveta prepoznaju napore naših inženjera i dizajnera.”

Novi Kia Stinger dobitnik novih prestižnih priznanja

Stinger pohvaljen zbog dizajna, tehnike i performansi


Stinger je pohvaljen u automobilskim medijima zbog zabavnih voznih osobina, uglađenosti i izuzetnih performansi, karakterističnih za grand touring vozila. Kijin najnoviji model je proglašen za auto godine u Slovačkoj, ‘performans auto godine’ u Velikoj Britaniji i ‘Trophée Argus 2018’, u vodećim francuskim medijima. Stinger je bio i u najužem izboru za auto godine u Češkoj.
Njegov gran turismo izgled nedavno je nagrađen priznanjem ‘iF design’ za 2018. godinu, koje je jedno od najprestižnijih nagrada na području automobilskog dizajna, dok je Stingerov 3,3-litarski twin-turbo benzinski 6-cilindrični motor svrstan među 10 najboljih motora u 2018. godini po izboru američkog magazina Ward.


Stingera su dizajnirali Peter Schreyer, Kijin glavni dizajner i predsednik Kia Motors Corporation, i Gregory Guillaume, glavni dizajner u Kia Motors Europe. Šasija i pogon su tokom procesa nastajanja testirani na Nürburgringovom čuvenom Nordschleifu i različitim putevima širom sveta. Posebno odskače najsnažnija varjanta sa 3,3-litarskim twin-turbo 6-cilindričnim benzinskim motorom*, s kojim je Stinger postao Kijin najsnažniji serijski automobil i model s najbržim ubrzanjem u 74-godišnjoj istoriji Kije. Sva tri motora (pored 3,3-litarskog su tu i 2,0-litarski benzinski i 2,2-litarski turbodizelski) prenose snagu do točkova pomoću 8-stepenog automatskog menjača, a kupci imaju i mogućnost izbora zadnjeg pogona ili pogona na sva 4 točka.


PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje