AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Tri iF design nagrade za Kiju

Tri iF design nagrade za Kiju

Kia Motors nedavno je osvojila tri prestižne ‘iF design’ nagrade za 2018. godinu, čime je ojačala reputaciju marke, koja se temelji na dizajnu...

Nova fastback sportska limuzina Kia Stinger, kompaktni krosover Stonic i gradski mališan Picanto su dobitnici priznanja u kategoriji 'dizajn proizvoda'.


Kia do sada dobila već 15 iF design nagrada


To je već druga godina zaredom kako je Kia dobila tri iF nagrade i čak deveta godina zaredom s barem jednom iF nagradom. Najnoviji het-trik znači da sada Kia u svojoj vitrini ima čak 15 iF design nagrada.


Stinger, dizajniran u Kijinom dizajnerskom centru u Frankfurtu, spaja klasični gran turismo dizajn sa prostranom i zaštitničkom unutrašnjošću. Model inspirisan grand tourerima iz 1970-ih godina predstavlja elegantne fastback proporcije i mišićav izgled, koji podseća na bocu coca-cole i bokove, koji naglašavaju njegov zadnji pogon.


Stonic, takođe dizajniran u Frankfurtu, Kijin prvi kompaktni krosover, nudi atraktivnu i odvažno dizajniranu spoljašnjost, kombinovanu s višim položajem sedenja i praktičnim SUV formatom. Radi se o modelu Kije, koji se može pohvaliti s najviše mogućnosti prilagođavanja pojedincu, a kupcima između ostalog omogućava da odaberu između nekoliko dvobojnih kombinacija karoserije i unutrašnjosti.
Treća generacija Picanta – Kijinog najmanjeg modela – u razred A donosi mladolik i energičan karakter. Kupci cene njegovo atraktivan dizajn i visok kvalitet završne izrade, s mnogo mogućnosti prilagođavanja pojedincu. Uprkos svojim skromnim dimenzijama Picanto je zahvaljujući inteligentnom dizajnu jedan od najprostranijih automobila u svojem razredu.


Za nagrade se takmičilo 6.400 prijavljenih radova iz 54 zemlje


Od osnivanja 1953. godine, iF design nagrade su postale jedne od najvažnijih nagrada na svetu za izvrsnost u dizajnu. Nagrade su se na početku zvale ‘Formgerechte Industrieerzeugnisse’ (dobar industrijski dizajn) i predstavljale su priznanja za proizvode, predstavljene na sajmu u Hanoveru, a sada su jedno od najvećih dizajnerskih takmičenja na svetu. Za ovogodišnje nagrade takmičile su se kompanije iz 54 zemlje, koje su kandidovale 6.402 proizvoda, koje ocenjuje 63-člani međunarodni žiri nezavisnih stručnjaka s područja dizajna.


iF design nagrade dele u 7 kategorija: proizvod, pakiranje, komunikacija, dizajn usluge / korisničko iskustvo, arhitektura, unutrašnji dizajn i profesionalni koncept. Kijini novi modeli su bili nagrađeni u kategoriji dizajna proizvoda.


PR

Pretpremijera BMW Serije 3 u Beogradu (FOTO)

Pretpremijera BMW Serije 3 u Beogradu (FOTO)

U Beogradu predstavljen jedan od najpoželjnijih automobila BMW game – BMW Serije 3. Ovaj model prodat je u više od 15 miliona primeraka širom sveta i u svojoj sedmoj generaciji stiže na naše tržište početkom naredne godine...

Euro Sumar: Prolećne cene za Suzuki automobile već u decembru

Euro Sumar: Prolećne cene za Suzuki automobile već u decembru

Potencijalnim kupcima, koji su se već odlučili za kupovinu Suzuki automobila, a očekuju eventualne popuste tokom tradicionalnog prolećnog sajma u Beogradu, uvoznik i serviser automobila i motocikala ove marke, beogradski Euro Sumar, poručuje da je sada pravi trenutak da realizuju svoje namere.

123456. . .1394
Audi e-tron
Slika nedelje