AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Mazdin Hat-trick nagrada za tehniku i dizajn u Evropi

Mazdin Hat-trick nagrada za tehniku i dizajn u Evropi

Za Mazdu je 2018. godina počela hat-trickom prestižnih nagrada u Parizu, Briselu i Milanu za tehničke inovacije i odličan dizajn...

Mazdin Hat-trick nagrada za tehniku i dizajn u Evropi

• SKYACTIV-X, prvi komercijalni benzinski motor na svetu sa kompresionim paljenjem,


osvojio je nagradu Quattroruote Global Tech za najznačajniju tehnološku inovaciju godine na manifestaciji u Milanu u Italiji


• U Parizu je Mazda Vision Coupe krunisan za najlepši konceptni automobil godine na Međunarodnom automobilskom festivalu 2018.


• Na sajmu automobila u Briselu 2018. SKYACTIV-X je osvojio trofej FuturAuto 2018 za automobilsku inovaciju, koji dodeljuje Udruženje belgijskih novinara za automobile i mobilnost (UJBAM)


Kiyoshi Fujiwara, viši izvršni direktor u Mazda Motor Corporation, tom prilikom je izjavio: "Verujemo da će SKYACTIV-X otvoriti vrata kako bismo ostvarili naš san o benzinskom motoru koji je energetski efikasan, nudi odziv i ubrzanja kao dizel motor, ali linearno i tiho kao benzinac i sa nivoom efikasnosti koja se približava idealnom unutrašnjem sagorevanju. Vrlo sam ponosan na naše inženjere. Ove nagrade su veliko ohrabrenje za sve nas i podstiču nas da povećamo naše napore kako bi ova inovativna tehnologija bila dostupna našim klijentima uz najviši nivo kvaliteta."

 


Kevin Rice, direktor dizajna u Mazda Motor Europe, je dodao: "Otkako smo na Tokyo Motor Showu predstavili Vision Coupe, poslednji stepen razvoja filozofije dizajna 'KODO – duša pokreta', bili smo preplavljeni reakcijama. Primiti takvu prestižnu nagradu u Parizu, uz nagrade u Milanu i Briselu koje prepoznaju naše tehničke inovacije, predstavlja neverovatan početak 2018. godine."


PR

123456. . .1391
Sebastien Ogier - Ford Fiesta RSWRC
Slika nedelje