AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Honda nastavlja sa osvajanjem nagrada

Honda nastavlja sa osvajanjem nagrada

Novi Civic Type R osvojio je nagradu “Najbolji  Hot Hatch model godine” na takmičenju organizovanom od strane čuvenog britanskog Brenda “What Car?.

“What Car?” je najveći britanski brend za kupovinu automobila i pomaže kupcima automobila da donesu odluke o kupovini već više od 40 godina. Njihovi testovi se smatraju najpouzdanijim izvorima saveta za nove automobile. Godišnja nagrada za “What Car?” se održava u saradnji sa ”Warranty Direct’’ i prihvaćena je kao svojevrsni oskar automobilske industrije. Nagrada za Auto godine dodeljuje se isključivo automobilima koji postavljaju najviše standarde u svojoj klasi.
Civic Type R, koga What Car? Naziva “potpuno briljantnim Hot Hatch modelom”, ima maksimalnu brzinu od 270 km/h i ubrzava od 0-100 km/h za samo 5,7 sekundi. Njegova snaga dolazi iz 2.0-litarskog VTEC TURBO motora koji je optimizovan i rafiniran da proizvodi 315 KS sa maksimalnim obrtnim momentom od 400 Nm.


Civic Type R nagrađen je i nagradom čitalaca u 2017. na dodeli nagrada “What Car?” za automobil čije se lansiranje najviše isčekuje i sada to sve prati pobeda za najbolji Hot Hatch model u 2018.


Fil Veb, direktor Honda UK, izjavio je: "Početak nove godine pobedom na jednoj od najprestižnijih ceremonija dodele automobilskih nagrada je divno dostignuće. Uskoro nećemo imati prostora u trofejnom ormanu za sva priznanja koje je novi Civic Type R osvojio."

Honda nastavlja sa osvajanjem nagrada

Stiv Hantingford, urednik "What Car?" dodao je: "Činjenica da je Civic Type R brži od svih rivala našeg testa veoma je impresivan. Ali to nije auto koji žrtvuje zabavu radi čistih sposobnosti. Upravo suprotno, to je izuzetno ugodan auto za vožnju, neverovatno precizan i savršeno balansiran tokom vožnje u krivinama. A garantuje i udobnu vožnju ".


Brojnim nagradama za Hondu pridružuje se i nagrada ,,Best Company Car’’ u niže-srednjoj klasi automobila koju je poneo novi Civic na takmičenju ,,Company Car Today’’ CCT 100.


Naglašavajući najbolje automobile u ponudi, takmičenje CCT100 predstavlja novi događaj i jedinu nagradu u industriji orijentisanu isključivo na proizvod.
Tokom takmičenja najpre se bira 100 modela koji bi odgovarali bilo kojoj floti vozila, a zatim izdvajaju najbolji u klasi u 20 kategorija. Pobednici se na kraju biraju sa liste koju čini 5 najboljih, koristeći 12 karakteristika koje su značajne za kompanijske autoprevoznike i vozače, kao što su emisija štetnih gasova, troškovi održavanja, cena, performanse i poželjnost.


"Honda Civic je bio jedan od najupečatljivijih novih automobila lansiranih prošle godine i uspeo je da iskombinuje praktičnost, odličan benzinski agragat, atraktivnu cenu, niske troškove održavanja, elegantan sportski dizajn i zabavno iskustvo u vožnji", rekao je Paul Barker, urednik kompanije Car Today. " To je automobil koji je napravio veliki korak u odnosu na prethodnika koji je takođe bio dobar, a novi Civic zaslužuje veliki uspeh koji bi trebalo da dođe.”


PR

Fordovi modeli mesec dana po izuzetnim cenama

Fordovi modeli mesec dana po izuzetnim cenama

Već na početku nove poslovne godine, Fordov ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser, kompanija Grand Motors, potencijalnim kupcima nudi priliku da po povoljnijim cenama od redovnih postanu vlasnici nekog od atraktivnih modela...

Nissan na sajmu CES predstavlja tehnologiju I2V

Nissan na sajmu CES predstavlja tehnologiju I2V

Na sajmu potrošačke elektronike CES, Nissan će predstaviti svoju viziju budućnosti za vozilo koje vozačima pomaže da „vide nevidljivo” spajanjem stvarnog svijeta sa virtualnim, čime stvara ultimativni doživljaj povezanog automobila...

123456. . .1397
Audi e-tron
Slika nedelje