AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia u 2017. godini povećala svoj tržišni udeo u Evropi na rekordni nivo

Kia u 2017. godini povećala svoj tržišni udeo u Evropi na rekordni nivo

Kia Motors je u 2017. godini u Evropi prodala najviše vozila do sada. Rast je iznosio čak 8,5%...

Najnoviji podaci, koje je posredovalo evropsko udruženje proizvođača automobila (ACEA), pokazuju da je Kia u Evropi prodala rekordnih 472.125 novih vozila (435.316 u 2016. godini). Kijin rast prodaje bio je veći od rasta evropskog tržišta automobila, koji je u 2017. iznosio 3,3%.


Najviše prodatih Kija u Evropi ikada do sada i rekordni tržišni udeo od 3 procenta


Ti podaci znače da je Kia u prošloj godini imala tržišni udeo od 3 odsto, što je novi rekord ovog brenda. Kia se u ovom trenutku može pohvaliti bogatom paletom modela – najnoviji prodajni adut je sportska limuzina Stinger, uz ostala tri prošlogodišnja noviteta: kompaktni krosover Stonic, kompaktni petovratni Rio i gradski mališan Picanto. Uspehu Kije su doprineli i hibridna (Niro, Optima) i električna vozila (Soul EV).


Michael Cole, izvršni direktor Kia Motors Europe, rekao je: “2017. godina predstavlja godinu promena u Kiji u Evropi, jer smo predstavili nekoliko važnih novih modela. Popularnim novajlijama Riju i Picantu su se pridružili modeli u segmentima gde do sada nismo bili prisutni. Stonic je već postao količinski značajan model za Kiju, dok je Stinger svojim izgledom i performansama oduševio automobilsku i širu javnost.”


“Hibridi i električna vozila postaju sve važniji deo naše prodajne game. Prošle godine smo pokrenuli prodaju 2 plug-in hibrida i polučili uspeh sa hibridnim krosoverom Nirom. Zato je danas jedna od deset Kija prodatih u Evropi hibridno ili električno vozilo. To je trend koji će se još intenzivirati u narednim godinama, zahvaljujući našim alternativno pokretanim vozilima koja će puno doprineti ostvarivanju našeg srednjeročnog cilja da u Evropi prodamo pola miliona vozila godišnje.”


Prodaja hibridnih i eletričnih vozila se u godini dana gotovo utrostručila


2017. godina je postala rekordna po pitanju Kijinih hibridnih i električnih vozila u Evropi. U prvoj kalendarskoj godini prodaje je hibridni krosover Niro sa 30.986 prodatih primeraka već postao peti najprodavaniji model Kije. Pored njega prodato je i 2.888 plug-in hibrida ovog modela. Električni Soul EV je sa 5.718 prodatih primeraka postavio novi prodajni rekord (+28,5% u odnosu na 2016.). Istovremeno je model Optima dobio još jednog člana porodice i to plug-in hibrid Optima Sportswagon, koji je našao 2.382 kupca.


Kia je pre nekoliko dana na sajmu zabavne elektronike CES 2018 u Las Vegasu najavila da će do 2025. godine kupcima ponuditi 16 električnih vozila - 5 hibrida, 5 plug-in hibrida i novo potpuno električno vozilo (EV), kao i novo vozilo na gorive ćelije (FCEV).


Sportage i dalje najprodavaniji model, raste prodaja Rija i Picanta


Kia Sportage sa ukupno prodata 131.783 primerka i dalje je na prestolu Kijinih
najprodavanijih modela u Evropi. Novi Rio, Kijin predstavnik u B segmentu, koji je lansiran u prvom kvartalu prošle godine, bio je Kijin drugi najprodavaniji model. Prodaja Ria se u odnosu na 2017. povećala za 6 procenata - sa 68.580 na prošlogodišnjih 72.688 vozila. Kia cee'd, kojeg proizvode u Evropi (petovratna kombilimuzina, karavan Sportswagon i trovratni pro_cee’d) prodat je u 72.105 primeraka. Novi Picanto, koji je kao i Rio lansiran u krvom kvartalu 2017., može se pohvaliti rastom od 14,3% i sa rekordnih 63.145 prodatih primeraka.


Novi modeli u novim razredima


Dolazak Stonica i Stingera u zadnjem kvartalu 2017. pozitivno je uticao na Kijinu prodaju. Stinger, najbrži serijski model u istoriji Kije, krajem godine našao je 1.265 kupaca. Kia je takođe prodala 11.747 Stonica, što je dobar uvod za model, koji je tek zakoračio u segment malih gradskih sportskih terenaca – najbrže rastući automobilski rsegment u Evropi.


PR

Fordovi modeli mesec dana po izuzetnim cenama

Fordovi modeli mesec dana po izuzetnim cenama

Već na početku nove poslovne godine, Fordov ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser, kompanija Grand Motors, potencijalnim kupcima nudi priliku da po povoljnijim cenama od redovnih postanu vlasnici nekog od atraktivnih modela...

Nissan na sajmu CES predstavlja tehnologiju I2V

Nissan na sajmu CES predstavlja tehnologiju I2V

Na sajmu potrošačke elektronike CES, Nissan će predstaviti svoju viziju budućnosti za vozilo koje vozačima pomaže da „vide nevidljivo” spajanjem stvarnog svijeta sa virtualnim, čime stvara ultimativni doživljaj povezanog automobila...

123456. . .1397
Audi e-tron
Slika nedelje