AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Bosch organizuje dan kompanije na Fakultetu organizacionih nauka

Bosch organizuje dan kompanije na Fakultetu organizacionih nauka

26. decembra, 2017. Bosch organizuje dan kompanije na Fakultetu organizacionih nauka kako bi se bolje povezao sa mladim profesionalcima, prevashodno iz IT sfere...

Bosch je prvi put u okviru Bosch dana gostovao na FON-u 15. decembra, kada je za studente organizovana studija slučaja. “Bosch i dalje nastavlja sa razvojem u Srbiji, a poslednje dve godine u fokusu je razvoj IT usluga za Bosch Grupu globalno. Planiramo da se u narednom periodu pozicioniramo kao IT poslodavac u zemlji. Ulaganja u obuke zaposlenih su među najvišim u Srbiji“, kaže Jovanka Jovanović, generalna direktorka kompanije Bosch u Srbiji.


Predavači su zaposleni kompanije koji predstavljaju svoje karijerne puteve, jer su većinom upravo sa fakulteta na kojima gostuju. Bosch dani obuhvataju osim predavanja i rešavanje studije slučaja u vidu interaktivne radionice za studente. Bosch kroz integraciju ova dva različita pristupa želi da mlade profesionalce informiše i motiviše ih u traženju poslovnih prilika u kompaniji.


Bosch se zbližava sa digitalnim generacijama tzv. Milenijalsa


Istovremeno, komunicirajući neformalno sa studentima kroz ove događaje, Bosch dopire do milenijalsa koji su danas najveći ambasadori digitalne ere. Dani kompanije su jedan od načina informisanja mladih o prilikama zapošljavanja u kompaniji, ali isto tako dobra prilika za utvrđivanje praktičnih znanja stečenih na fakultetu. U Bosch-u je već angažovan veliki broj IT diplomaca kojima je to ujedno postalo i prvo radno mesto nakon obavljene studentske prakse. Želimo da mladi diplomci znanje stečeno na fakultetu primenjuju u svakodnevnom radu doprinoseći inicijativama i idejama koje su potrebne inovativnoj kompaniji kao što je Bosch. Kompanija trenutno zapošljava više od 1,500 saradnika u Srbiji, ovaj broj je utrostručen za manje od tri godine, a očekuje se da će i dalje rasti. Bosch želi da svoje snage usmeri na mlade IT profesionalce jer intenzivno ulaže u razvoj ICT odeljenja u Srbiji i podržava projekte iz sfere programiranja, elektronike i IT-a.


U 2015. godini kompanija je u Srbiji otvorila dva nova IT odeljenja koja pružaju podršku poslovnim divizijama Mobility Solutions (Automotive) i Električni Ručni Alati i koja kontinuirano šire asortiman svojih usluga, te je potreba za IT profesionalcima u porastu.


Bosch dani su već održani uspešno na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu u oktobru i Mašinskom fakultetu i Saobraćajnom fakultetu u Beogradu tokom novembra. Kompanija je ovom prilikom predstavila program praksi i otvorene pozicije na koje su studenti pozvani da se prijave. Sve grupe studenata koje su pobedile u studijama slučaja kao nagradu su dobile posetu fabrici u Pećincima, najvećoj Bosch fabrici za proizvodnju sistema brisača u Evropi. Danas će dani kompanije biti na Fakultetu organizacionih nauka sa početkom u 10:15 časova, te pozivamo studente da posete predavanje Bosch zaposlenih i čuju nešto više o Ecommerce tj. elektronskom poslovanju i agilnim metodama rada u multinacionalnoj kompaniji u okviru prezentacije Divizije Električnih Ručnih Alata koje je Bosch pripremio za njih.


PR

Pretpremijera BMW Serije 3 u Beogradu (FOTO)

Pretpremijera BMW Serije 3 u Beogradu (FOTO)

U Beogradu predstavljen jedan od najpoželjnijih automobila BMW game – BMW Serije 3. Ovaj model prodat je u više od 15 miliona primeraka širom sveta i u svojoj sedmoj generaciji stiže na naše tržište početkom naredne godine...

Euro Sumar: Prolećne cene za Suzuki automobile već u decembru

Euro Sumar: Prolećne cene za Suzuki automobile već u decembru

Potencijalnim kupcima, koji su se već odlučili za kupovinu Suzuki automobila, a očekuju eventualne popuste tokom tradicionalnog prolećnog sajma u Beogradu, uvoznik i serviser automobila i motocikala ove marke, beogradski Euro Sumar, poručuje da je sada pravi trenutak da realizuju svoje namere.

123456. . .1394
Audi e-tron
Slika nedelje