AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

CES 2018. Nagrada za inovacije za Bosch umrežena rešenja

CES 2018. Nagrada za inovacije za Bosch umrežena rešenja

Veća udobnost, veća bezbednost i više mogućnosti: zahvaljujući Bosch rešenjima za umrežavanje, kamioni, domaćinstva i potrošna oprema postaju još pametniji i efikasniji...

CES 2018. Nagrada za inovacije za Bosch umrežena rešenja

Bosch je 26. oktobra 2017. za ova rešenja dobio dve nagrade za inovacije, "CES 2018. Innovation Award", u okviru događaja CES Unvailed u Amsterdamu. Ovo prestižno priznanje daje se svake godine za najbolja tehnološka rešenja uoči najvećeg svetskog sajma elektronike.

CES 2018. Nagrada za inovacije za Bosch umrežena rešenja

Sve je jednostavnije kada se vozači kamiona umreže sa logističarima
Gust raspored, velika kilometraža i sve veće gužve u saobraćaju problemi su sa kojima se vozači i njihovi kamioni svakodnevno suočavaju. Sada auto-prevoznici i njihove kompanije mogu da računaju na podršku kompanije Bosch. „Zajednička telematička platforma predstavlja osnovu za nove digitalne servise za komercijalna vozila, koji autoprevozničkim kompanijama omogućavaju bolje planiranje transporta, efikasnije korišćenje flote i bezbedniju isporuku robe“, ističe dr Dirk Hohajzel, član upravnog odbora kompanije Robert Bosch GmbH. Kao priznanje za svoja telematička rešenja za vrhunsku umreženost teških komercijalnih vozila, Bosch je dobio nagradu CES 2018 Innovation Award u kategoriji „Tehnologija za bolji svet“. Zajednička telematička platforma razvijena je u saradnji sa kompanijama Daimler Trucks i Fleetboard, a proizvođači teških komercijalnih vozila koriste je u kamionima kao informacioni centar za kamione, tj. kao osnovu za nove digitalne servise, poput servisa "Mercedes-Benz Uptime".

CES 2018. Nagrada za inovacije za Bosch umrežena rešenja

Ova platforma prati tehničko stanje kamiona u realnom vremenu i prosleđuje podatke, što omogućava menadžerima flote da unapred detektuju kvarove, izbegnu neplanirane popravke i dodatno optimizuju raspored servisiranja vozila. Tako se povećava pouzdanost transporta i minimiziraju skupi zastoji u radu amiona. U budućnosti će biti moguće i bežično ažuriranje softvera za zajedničku telematičku platformu kompanije Bosch. Bežično ažuriranje obezbediće najnoviji softver u vozilima, a vozačima i menadžerima flote uštedeti vreme koje bi se inače provelo u radionicama. Na taj način će se omogućiti i neposredno instaliranje novih i naprednijih funkcija u kamione.

Sićušan senzor čini kuće još pametnijim


Energetski izuzetno efikasan, mali i moćan: ovi kvaliteti su zaslužni za to što je
Bosch Sensortec senzor za ubrzanje BMA400 osvojio nagradu za inovaciju CES
2018 u kategoriji „Embedded Technologies“. Mali senzor u sebi kombinuje
veoma nisku potrošnju energije s visokim performansama, čime se značajno
produžava vek trajanja baterija u uređajima. Kao rezultat toga, baterijama je ređe
potrebno punjenje i zamena. Senzor takođe omogućava izuzetno precizno
merenje ugla i beleženje vibracija, zbog čega je BMA400 posebno interesantan
za IoT aplikacije. U pametnim kućama senzor za uštedu energije može
prepoznati, na primer, da li su prozori širom otvoreni, otvoreni delimično ili
zatvoreni, čime se omogućava odgovarajuće podešavanje klimatizacije i grejanja, i samim tim, ušteda energije. Kada se montira u vrata i prozore, BMA400 registruje kretanje i vibracije, i tako odvraća provalnike. Zahvaljujući pametnom upravljanju energijom, mali senzor je idealan i za upotrebu u prenosivim uređajima.


PR

Euro Sumar: Prolećne cene za Suzuki automobile već u decembru

Euro Sumar: Prolećne cene za Suzuki automobile već u decembru

Potencijalnim kupcima, koji su se već odlučili za kupovinu Suzuki automobila, a očekuju eventualne popuste tokom tradicionalnog prolećnog sajma u Beogradu, uvoznik i serviser automobila i motocikala ove marke, beogradski Euro Sumar, poručuje da je sada pravi trenutak da realizuju svoje namere.

123456. . .1394
Audi e-tron
Slika nedelje