AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Ženama u Saudujskoj Arabiji biće dozvoljeno da voze automobil

Ženama u Saudujskoj Arabiji biće dozvoljeno da voze automobil

Ženama u Saudijskoj Arabiji biće dozvoljeno da voze automobil. Ovo je najavljeno kraljevskim dekretom, o čemu je informisala državna agencija Saudijske Arabije, SPA...

Do sada je u religiozno konzervativnoj Saudijskoj Arabiji, ženama bilo zabranjeno da upravljaju automobilom. Novi dekret, koji ženama to dozvoljava, stupiće na snagu u leto 2018. godine. Prema naređenju kralja i predsednika vlade, Salman bin Abdulaziz al-Sauda, biće uspostavljen poseban savet, koji će u roku od 30 dana, da iznese stručno mišljenje o promenama zakona. Očekuje se, da će žene moći da učestvuju u saobraćaju u Saudijskoj Arabiji od juna sledeće godine.


Kraljevstvo je do sada zabranjivalo ženama da voze automobil, ali su pokrenute mnoge kampanje neposlušnosti, u kojima su snimane žene za volanom. Mnogi su završili u zatvorima ili su morali da plate novčane kazne. Zabrana vožnje ženama, u Saudijskoj Arabiji, značajno komplikuje život tamošnjem stanovništvu, jer mnoge porodice moraju da angažuju vozača za kupovinu ili prevoz žena (naravno, koje to sebi mogu da priušte).


Kao što smo i očekivali, ovakva odluka je naišla na odobravanje u zapadnom svetu. Reakcija je odmah stigla i iz Vašingtona: "Sigurno ćemo pozdraviti ovakvu odluku. To je veliki korak napred za tu zemlju." - istakla je Heather Nauertov, portparolka State Departmenta.


Automagazin.rs

Škoda sajamska ponuda

Škoda sajamska ponuda

Kompanija „Auto Čačak“, generalni uvoznik Škoda vozila, pokrenula je sajamsku prodajnu akciju povodom predstojećeg BG CAR SHOW-a koji se održava od 22-28.marta...

Novi Kia Stinger dobitnik novih prestižnih priznanja

Novi Kia Stinger dobitnik novih prestižnih priznanja

Kia Stinger dobitnik je brojnih prestižnih priznanja evropskih i američkih medija. Sve veći broj priznanja je ovu sportsku limuzinu svrstao među Kijine modele s najviše osvojenih nagrada – i to u tek nekoliko meseci od početka prodaje.

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Elegantna i minimalistička: limuzina Kia K900

Kako eksterijer tako je i kabina novog K900 nastala kao plod saradnje Kijinih dizajnerskih centara u kalifornijskom Irvineu i korejskom Namyangu, koji je inače glavno središte Kijinog dizajna, kao i istraživanja i razvoja...

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Fordovi automobili u Srbiji i Evropi apsolutno bezbedni

Grand Motors, ovlašćeni uvoznik, distributer, prodavac i serviser automobila i lakih komercijalnih vozila Ford saopštava da su sva nova vozila ove marke namenjena kupcima u Srbiji i Evropi tehnički apsolutno bezbedna, bez ikakvih potreba za vanrednim pregledima ili eventualnim intervencijama.

123456. . .1362
Rally Mexico 2018 - Sebastien Ogier
Slika nedelje