AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Volkswagen vozila od 2019. godine će međusobno komunicirati

Volkswagen vozila od 2019. godine će međusobno komunicirati

Plan je, da komunikacionom tehnologijom pWLAN budu opremljena ne samo vozila hitnih službi, već i prikolice i saobraćajni znakovi pored puta...

Od 2019. godine, Volkswagen automobili će međuosobno komunicirati uz pomoć tehnologije pWLAN, i to na razdaljini od 500 metara. Volkswageni će informacije o saobraćaju dobijati od drugih automobila, od policijskih automobila, ali i od saobraćajne infrastrukture. Zahvaljujući ovom sistemu, vozač će imati potpuni pregled situacije i to nekoliko raskrsnica unapred.


Volkswagen nas je nedavno informisao o tome, da će od 2019. godine u svoje serijske automobile integrisati novu komunikacionu tehnologiju pWLAN, koja će obezbediti razmenu informacija između najvažnijih službi i učesnika u saobraćaju. Standard IEEE 802.11p (pWLAN) u automobilskoj industriji se koristi za komunikaciju između automobila i saobraćajne infrastrukture. Domet je 500 metara, a tehnologija koristi opseg frekvencije, koji je specijalno namenjen za bezbednost i efikasnost saobraćaja. To znači, da sistem ne zavisi od pokrivenosti klasičnom telekomunikacionom mrežom.


Među informacije, koje će biti deljene, spadaju informacije o kolovozu, info o tome da li je neki drugi vozač imao panično kočenje... Ukoliko je postojao nekakav incident na raskrsnici, vozači koji idu u tom smeru, preko ovog sistema će dobijati te informacije i pripremiti se za ono što ih očekuje. Takođe, vozač će dobijati informacije o tome, da li mu se približavaju kola hitne pomoći ili neke druge hitne službe, kako bi ostavio prostor na vreme.


Automagazin.rs

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje