AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

EKO Serbia - Stipendije za postdiplomske studije na univerzitetima u Grčkoj

EKO Serbia - Stipendije za postdiplomske studije na univerzitetima u Grčkoj

Poslovna Grupacija Hellenic Petroleum, čija je članica Eko Serbia,  potpisala je trogodišnje ugovore o saradnji sa Univerzitetom Pireus i Univerzitetom tehničkih nauka na Kritu...

Ugovor je potpisan za podršku master programima:

:
• Energetska strategija, pravo i ekonomija
• Naftni inženjering

Saradnja sa univerzitetima između ostalog podrazumeva i stipendije za buduće postdiplomce. Stipendije su obezbeđene za 25 studenata godišnje, iz zemalja u kojima posluje Hellenic Petroleum Grupa - Grčka, Kipar, BJR Makedonija, Crna Gora, Bugarska i Srbija.


Najmanje 2 studenta iz Srbije biće izabrana za nastavak školovanja u Grčkoj. Pravo apliciranja na master studije u trajanju od 18 i 12 meseci imaće diplomirani studenti iz Srbije koji su diplomu osnovnih studija stekli na nekom od fakulteta inženjerske i ekonomske struke, a detalji i rok trajanja konkursa biće objavljeni na samim Fakultetima.


Odabrani studenti, imaju mogućnost izbora između dva Programa na koja mogu da se prijave. Tokom trajanja Programa, pored stipendija (pokriveni svi troškovi školarine), kompanija EKO Serbia će studentima obezbediti redovno primanje nadoknade za troškove smeštaja i života u Grčkoj tokom studiranja, u iznosu od 1.000 evra mesečno.

Glavni cilj programa stipendiranja je pružanje prilike studentima da u internacionlanom okruženju steknu naučnu bazu kroz celi spektar energetskih poslova. Istraživanja i predavanja na dva Master programa održavaće se na engleskom jeziku, uz korišćenje inovativnih metoda koja uključuju gostujuća predavanja, seminare, istraživačke projekte iz oblasti Naftne industrije i Energetskog tržišta. Studentima će takođe biti omogućene posete i praktična predavanja u svim kompanijama Hellenic Petroleum –a, ne samo u Grčkoj već i u ostalim zemljama gde Grupa posluje.
„Kao društveno odgovorna kompanija koja ulaže u obrazovanje i podržava istraživanje i inovacije, ponosni smo što ćemo biti u prilici da stipendiramo i studente iz naše zemlje koji će imati priliku da se izbore za mesto među 25 najboljih koji će upisati master studije. Za njihov budući profesionalni razvoj posebno je važno što će učestvovati u istraživačkim energetskim projektima i učiti po najsavremenijim programima koji prate nove trendove u oblasti naftne industrije, a koji su usklađeni sa zakonodavstvom Evropske unije“, kaže Vuk Radović, generalni direktor kompanije EKO Serbia.


Cilj saradnje Grupacije Hellenic Petroleum sa Univerzitetom Pireus i Univerzitetom tehničkih nauka na Kritu je kreiranje centra specijalizovanih postdiplomskih studija koji će obučavati kadrove specijalizovane za rad u naftnoj industriji kako u Grčkoj tako i u inostranstvu.


PR

Renault Kadjar i Star Wars

Renault Kadjar i Star Wars

Renault, u saradnji sa filmom „Solo: Star Wars priča“, pripremio je svojim kupcima uzbudljivo iskustvo u iščekivanju bioskopske premijere novog filma, 24. maja 2018. godine...

Bosch - Rekordni rezultati poslovanja u 2017.

Bosch - Rekordni rezultati poslovanja u 2017.

Uprkos nepovoljnoj ekonomskoj klimi cilj kompanije Bosch je dalji rast u 2018. godini. Nakon postizanja rekordnih rezultata tokom 2017. godine, u svetlu ekonomskih i geopolitičkih rizika, Bosch Grupa očekuje da njeni prihodi od prodaje u 2018. porastu za 2 do 3 %.

Specijalni prodajni dani za Ford automobile

Specijalni prodajni dani za Ford automobile

Potencijalnim kupcima Fordovih automobila nudi se još  jedna mogućnost da po vrlo primamljivim uslovima, ali u ograničenom vremenskom periodu -  samo od 23. do 28. aprila, postanu vlasnici novog ili polovnog vozila...

123456. . .1368
BRABUS 800 Coupé
Slika nedelje