AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Već milion Sorenta s oznakom Made in USA

Već milion Sorenta s oznakom Made in USA

Kia Motors slavi proizvodnju milionitog primerka svog najpoznatijeg sportskog terenca Sorento u svojoj američkoj fabrici.

Već milion Sorenta s oznakom Made in USA

Pogledajte: Testirali smo: Kia Sorento 2.2 CRDi AT.

 

Baš na praznik rada, 1. maja, u Kijinoj fabrici u West Pointu u saveznoj državi Georgia su proizveli jubilarnog Sorenta, namenjenog severoameričkom tržištu.


Fabrika u West Pointu zaslužna za čak 15.000 radnih mesta u SAD


Proizvodnja u fabrici u koju je Kia investirala više od 1,1 milijardi dolara (1 milijarda evra) upravo je sa Sorentom započela krajem 2009. godine, kome se 2011. pridružila limuzina Optima. Zajedno s lokalnim dobavljačima je KMMG, što je skraćenica za fabriku Kia Motors Manufacturing Georgia, zaslužna za stvaranje više od 15.000 radnih mesta u West Pointu i regioni. Do danas su u KMMG proizveli gotovo 2,4 miliona vozila.

Već milion Sorenta s oznakom Made in USA

Harrison Shin, izvršni direktor KMMG, rekao je povodom jubileja: “Sorento je za sve nas u fabrici nešto posebno, jer je bio prvo vozilo, koje smo tu počeli proizvoditi. Naš tim u West Pointu teži ka proizvodnji najboljih vozila na svetu i ka tome težimo svaki dan. Želim čestitati našem timu na još jednoj prelomnici.”

Već milion Sorenta s oznakom Made in USA

Sorento prošle godine s rekordnom prodajom u Evropi


Kijinu perjanicu za Evropu i ostala tržišta proizvode u Hwasungu u Južnoj Koreji. Prodaja Sorenta v Evropi je inače prošle godine dostigla 15.769 vozila, što je najviše do sada od 2002., kada se »rodio« ovaj legendarni sportski terenac.

Kijina jedinstvena 7-godišnja garancija


U Evropi Sorento nudi 7-godišnju garanciju (do 150.000 km, prve tri godine bez ograničenja pređenih kilometara).


PR

BMW Motivation 2018

BMW Motivation 2018

Ljubav i strast prema BMW automobilima okupila je više stotina poštovalaca ovog brenda i izloženo je više od 160 BMW modela na BMW Motivation 2018 skupu u organizaciji BMW Kluba Srbija na parkingu BMW Servisa 6+ na Novom Beogradu u nedelju 20.maja.

Auto kuća Kompresor dobitnik priznanja Diler godine

Auto kuća Kompresor dobitnik priznanja Diler godine

Auto Kuća Kompresor dobila je u Parizu priznanje „Diler  godine“ za 2017. godinu (eng. „Dealer of the year 2017“) za izvanredna dostignuća u oblasti prodaje i servisiranja Renault i Dacia vozila, na prestižnom izboru za dilera godine u grupi Renault. 

123456. . .1372
Volkswagen Touareg 2018
Slika nedelje