AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Već milion Sorenta s oznakom Made in USA

Već milion Sorenta s oznakom Made in USA

Kia Motors slavi proizvodnju milionitog primerka svog najpoznatijeg sportskog terenca Sorento u svojoj američkoj fabrici.

Već milion Sorenta s oznakom Made in USA

Pogledajte: Testirali smo: Kia Sorento 2.2 CRDi AT.

 

Baš na praznik rada, 1. maja, u Kijinoj fabrici u West Pointu u saveznoj državi Georgia su proizveli jubilarnog Sorenta, namenjenog severoameričkom tržištu.


Fabrika u West Pointu zaslužna za čak 15.000 radnih mesta u SAD


Proizvodnja u fabrici u koju je Kia investirala više od 1,1 milijardi dolara (1 milijarda evra) upravo je sa Sorentom započela krajem 2009. godine, kome se 2011. pridružila limuzina Optima. Zajedno s lokalnim dobavljačima je KMMG, što je skraćenica za fabriku Kia Motors Manufacturing Georgia, zaslužna za stvaranje više od 15.000 radnih mesta u West Pointu i regioni. Do danas su u KMMG proizveli gotovo 2,4 miliona vozila.

Već milion Sorenta s oznakom Made in USA

Harrison Shin, izvršni direktor KMMG, rekao je povodom jubileja: “Sorento je za sve nas u fabrici nešto posebno, jer je bio prvo vozilo, koje smo tu počeli proizvoditi. Naš tim u West Pointu teži ka proizvodnji najboljih vozila na svetu i ka tome težimo svaki dan. Želim čestitati našem timu na još jednoj prelomnici.”

Već milion Sorenta s oznakom Made in USA

Sorento prošle godine s rekordnom prodajom u Evropi


Kijinu perjanicu za Evropu i ostala tržišta proizvode u Hwasungu u Južnoj Koreji. Prodaja Sorenta v Evropi je inače prošle godine dostigla 15.769 vozila, što je najviše do sada od 2002., kada se »rodio« ovaj legendarni sportski terenac.

Kijina jedinstvena 7-godišnja garancija


U Evropi Sorento nudi 7-godišnju garanciju (do 150.000 km, prve tri godine bez ograničenja pređenih kilometara).


PR

Vreme je za šou: Opelove svetske premijere na IAA

Vreme je za šou: Opelove svetske premijere na IAA

Sa novim motoom marke „Budućnost pripada svima“, Opel se nedavno pripojio PSA grupi u cilju kreiranja istinskog evropskog šampiona. Posetioci 67. Međunarodnog salona automobila u Frankfurtu od 14. do 24. septembra mogu iz prve ruke da uvide šta to znači.

Šampioni voze Ford!

Šampioni voze Ford!

Ford, verni pratilac vrhunskih sportista širom sveta, obnavlja marketinšku saradnju sa srpskim najtrofenijim sportom – košarkom...

123456. . .1329
Rolls-Royce Phantom 2018
Slika nedelje