AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Nagrade Red Dot za 2017: trostruka pobeda Kijinog dizajna

Nagrade Red Dot za 2017: trostruka pobeda Kijinog dizajna

Kia osvojila tri nagrade za dizajn - Optima Sportswagon, Niro i novi Rio. Kia je opet osvajač dizajnerskih priznanja Red Dot i na ovogodišnjem konkursu je zabeležila trostruku pobedu...

Nagrade Red Dot za 2017: trostruka pobeda Kijinog dizajna

Optima Sportswagon, hibridni krosover Niro i potpuno novi Rio su pobedili u svojim kategorijama. Optima Sportswagon je za svoj izvanredan dizajn osvojila najprestižniji naziv ‘najbolji od najboljih’, dok je Niro pohvaljen zbog posvećenosti detaljima. Optima Sportswagon pobedila u kategoriji ‘Red Dot: Best of the Best’ Optima Sportswagon uspešno nastavlja priču svoje sestre limuzine, koja je 2016. osvojila priznanje ‘najbolja od najboljih’ – kao i prethodna generacija 2011. godine


Kia od 2009. osvojila već 18 nagrada Red Dot


Kia je inače od 2009., kada je najstariji korejski proizvođač automobila osvojio svoju prvu nagradu (model Soul), osvojila već 18 nagrada Red Dot. Pritom je potrebno pomenuti da je Kia ove godine već dobila tri nagrade iF za dizajn.
“Dizajn tri nagrađena modela je rezultat vrlo tesne saradnje naših dizajnerskih centara u Koreji, Nemačkoj i Sjedinjenim Američkim državama. Naš globalni dizajnerski tim može biti ponosan na trostruku pobedu, koja naglašava Kijin vrhunski dizajn, koji su jednoglasno prepoznali stručnjaci ”, o novom dostignuću Kije kaže Peter Schreyer, predsednik i šef dizajna u korporaciji Kia Motors i dodaje: “Činjenica da smo s Optimom već treći put osvojili nagradu Red Dot: najbolji od najboljih, dokaz je neprestanog fantastičnog rada pri dostizanju najviših dizajnerskih standarda.”

Nagrade Red Dot za 2017: trostruka pobeda Kijinog dizajna

Optima Sportswagon, Kijin prvi karavan u D klasi, koji je isključivo namenjen Evropi, nudi atraktivan izgled i unutrašnjost visokog kvaliteta, a pored toga dodaje praktičnost i privlačnost karavana.


Potpuno novi Rio osetno se razlikuje od prethodnika i kupcima nudi odvažan, novi dizajn i modernu, ali vrlo funkcionalnu kabinu, koja se ponosi najsavremenijim tehnologijama s područja infoteinmenta i sigurnosti. Duži poklopac motora i uspravniji C stubić daju autu agresivniji izgled, a prema vozaču usmerena armaturna ploča nudi inovativan i ergonomičan dizajn. Kia Niro spaja praktične prednosti i privlačan izgled kompaktnog krosovera s elegantnim stilom zbog kojeg odskače iz mase konzervativnijih hibridnih modela, čime pruža jedinstven izgled ovog prvog hibridnog krosovera na svetu.

Nagrade Red Dot Awards: prijavljenih više od 5.500 proizvoda iz 54 zemlje
Takmičenje, koje se još od 1955. godine izvodi pod okriljem dizajnerskog centra Severni Ren-Vestfalija, važi za jedno od najprestižnijih na svetu na področju dizajna. Žiri čini 39 nezavisnih stručnjaka među kojima su nezavisni dizajneri, profesori dizajna i novinari. Nagrade Red Dot podeljuju u tri kategorije (dizajn proizvoda, komunikacijski dizajn i konceptni dizajn), i ocenjuju ih na osnovu kriterijuma kao što su inovacije, formalni kvalitet, funkcionalnost i ekološka primerenost. Za priznanja za 2017. godinu konkurisale su kompanije iz 54 zemlje, koje su prijavile više od 5.500 proizvoda.


Svečano predstavljanje red dot nagrada održaće se 3. jula 2017. u nemačkom Essenu, u pozorištu Aalto, opernoj kući koju je dizajnirao Alvar Aalto.


PR

Zvanično lansiran Genesis G70

Zvanično lansiran Genesis G70

Dugo očekivanim lansiranjem modela Genesis G70, sedana sa luksuznom opremom i odličnim performansama, u Hyundai centru u Nimjangu zvanično otpočinje nova era brenda Genesis...

Opel Astra: 500.000 porudžbina za Automobil godine 2016.

Opel Astra: 500.000 porudžbina za Automobil godine 2016.

Arhitektura vozila male mase, visokoefikasne pogonske tehnologije i moderna digitalna povezanost, uz sisteme vozačke asistencije – ovi kvaliteti Opel Astre, premijerno predstavljene na Salonu automobila u Frankfurtu 2015., već su zadobili poverenje više od 500.000 kupaca širom Evrope...

Uspeh naših na Evropskom šampionatu - Šta znaš o saobraćaju

Uspeh naših na Evropskom šampionatu - Šta znaš o saobraćaju

Na evropskom takmičenju koje je održano u petak 15. septembra u Albaniji, naša ekipa sastavljena od dva dečaka i dve devojčice, predstavila je Srbiju, gde je zahvaljujući dosadašnjim postignutim rezultatima, u veoma jakoj konkurenciji vršnjaka iz čitave Evrope nasupila kao jedan od favorita.

Opel Ampera-e prevalila 750 kilometara sa jednim punjenjem

Opel Ampera-e prevalila 750 kilometara sa jednim punjenjem

Televizijska ekipa auto mobil, emisije na VOX kanalu je pokušala da sazna koliko trenutni šampion autonomije u klasi električnih automobila zaista može da pređe sa jednim punjenjem baterije i da li može da prevali put od najzapadnijeg grada Nemačke, do grada na krajnjem istoku ove zemlje.

123456. . .1334
Mercedes-AMG Project One
Slika nedelje